Vprašanja, razprave o izdelkih
3 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
sabine
Pozdravljeni, rad bi izvedel, ker imam črpalko Ponduett 5000 in šobnik. Voda v mojem ribniku postane vsa zelena po 10 dneh, moj ribnik meri 3m/1m in 50 cm globine in ne vem več, kaj naj storim. Ali mi lahko poveste, kaj bi lahko storil? Lep pozdrav
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni,
Zelena voda je posledica prisotnosti alg v vodi. Praznjenje in popolno čiščenje ribnika ni trajnostna rešitev za preprečevanje alg. Tukaj je nekaj nasvetov:
- ne prenaseljujte ribnika (priporočljivo je okoli 30 cm rib na 1000 L vode)
- omejite vstop sončne svetlobe z uporabo rastlin in trdnih struktur
- v ribnik vstavite hitro rastoče rastline, ki bodo porabile hranila, ki jih alge potrebujejo za rast. Prednostno izberite plavajoče ali kisikove rastline.
Za zdravljenje vašega ribnika vam lahko svetujemo izdelek proti zeleni vodi:
TetraPond AlgoRem 500 ml
https://www.zoomalia.com/animalerie/tetrapond-algorem-500-ml-p-4586.html
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Zelena voda je posledica prisotnosti alg v vodi. Praznjenje in popolno čiščenje ribnika ni trajnostna rešitev za preprečevanje alg. Tukaj je nekaj nasvetov:
- ne prenaseljujte ribnika (priporočljivo je okoli 30 cm rib na 1000 L vode)
- omejite vstop sončne svetlobe z uporabo rastlin in trdnih struktur
- v ribnik vstavite hitro rastoče rastline, ki bodo porabile hranila, ki jih alge potrebujejo za rast. Prednostno izberite plavajoče ali kisikove rastline.
Za zdravljenje vašega ribnika vam lahko svetujemo izdelek proti zeleni vodi:
TetraPond AlgoRem 500 ml
https://www.zoomalia.com/animalerie/tetrapond-algorem-500-ml-p-4586.html
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
1 sporočila
pierre
Rad bi vedel, če lahko črpalke Pond Eco Plus napajajo slap. Moj ribnik ima približno 10.000 litrov in iščem plavajočo črpalko z UV, ki lahko poleg tega ustvari slap z dvigom približno 2,50 do 3m.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni,
Priporočamo vam, da se bolj usmerite proti modelu črpalke za slap ali potopne črpalke.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Priporočamo vam, da se bolj usmerite proti modelu črpalke za slap ali potopne črpalke.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia