Forum za akvaristiko

Polži in školjke v mojem akvariju

4 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
alexandra
3 sporočila
alexandra fr

Pozdravljeni vsi!

Zanima me, od kdaj se šteje, da so polži invazivni?

Vedeti je treba, da imam že teden dni fizike v akvariju, ki še nima rib.

Voda in rastline so normalne!

Hvala za vaše odgovore

Alexandra

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljeni,

Fize so zagotovo bile uvedene prek rastlin.

Pojedo samo gniječe rastline, zelene alge in presežek hrane za ribe. Spoštujejo zdrave rastline.

Torej, če imate zdrave rastline, ni zelenih alg in če še nimate rib, fize ne bi smele najti hrane in bodo verjetno izginile.

Preveliko število je subjektiven pojem. Vse je odvisno od tega, koliko jih želite imeti in kako jih upravljate z rednim čiščenjem rastlinskega okolja ter pravilnim hranjenjem rib, brez presežkov.

Pogosto je zmeda med limnijami in fizami.

Limnije pojedo vse, kar je rastlinskega, vključno z rastlinami. Množijo se obilno in zelo hitro kolonizirajo akvarij. Najdemo jih v mlakah in rekah in močno se odsvetuje uvajanje vodnih rastlin iz teh okolj v akvarije.

Za lažjo primerjavo: Fiza na levi in Limnija na desni

Smer navijanja lupine je različna.

Alain

alexandra
3 sporočila
alexandra fr

zelo dobro!!!hvala vam za odgovor, bom pozorno spremljala!

Sicer pa, imate morda idejo, koliko polžev je priporočljivo za akvarij s 230 litri, sem začetnica in vesela bom vseh dobrih nasvetov!

Hvala

Lep pozdrav

Aleksandra

Alain
259 sporočila
alain fr

Ne morem določiti razmerja števila mehkužcev na število litrov.

Ti polži so sposobni za razmnoževanje s partenogenezo, ker se lahko samooplodijo, in veliko število legel bo odloženih na mnogih površinah (stekla, kamni, rastline).

V teh pogojih eksponentnega razmnoževanja, kako določiti "idealno" število in predvsem, kako se tega držati?

Že dobro je, če se uspemo izogniti prenaselitvi z dobrim upravljanjem hrane za ribe in vzdrževanjem rastlin.

Alain

alexandra
3 sporočila
alexandra fr
<left>to deluje

<left>hvala za vaš odgovor</left><left>lep pozdrav</left><left>alexandra</left>

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo