Forum za akvaristiko

pH prenizek

3 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Jean-Louis
2 sporočila
jean-louis fr

Pozdravljeni vsi,

ima kdo od vas razlago ali nasvet za naslednjo težavo:

skoraj trideset let nimam nobenih težav z vodo v mojem 100-litrskem akvariju; toda v zadnjih nekaj tednih pH vztrajno pada na približno 6,5, včasih še nižje. Ne najdem rešitve, da bi ga dvignil: menjava vode, filtrirnih mas, čiščenje. Pri uporabi petega ali šestega steklenička JBL Ph-Plus: deluje skromno 24 ur (pH se dvigne na 7), naslednji dan pa je pH spet padel... Vnaprej hvala tistemu, ki mi bo odstranil to trn v peti!

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljeni,

Več razlogov je, zakaj pH vrednost pade:

- Naravno staranje vode

- Korenina šote v dekoraciji

- Podlaga iz humusa in šote

- Nekatera tehnična tla imajo tudi nalogo zniževanja pH

- Presežek organskih snovi živalskega in rastlinskega izvora v akvariju zaradi nezadostnega vzdrževanja in/ali filtracije

- Difuzija CO2

- Uporaba osmozirane vode za znižanje trdote, kar ima kot stranski učinek padec pH

- Itd., itd. ...

Poleg tega padec pH ni nujno problem. Vse je odvisno od populacije v akvariju. Če gre na primer za amazonski biotop, je to lahko dobra stvar.

Alain

Jean-Louis
2 sporočila
jean-louis fr

Hvala Alainu C.

Edina stvar, na katero nisem pomislil, je bilo čiščenje akvarija, iz katerega sem odstranil velike količine odpadkov, ki so bili predvsem posledica prisotnosti ogromnega Plecostomusa, ki proizvaja gore iztrebkov.Od čiščenja naprej je vse spet v redu in pH se je stabiliziral na 7,5...

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Dober večer, Jean-Louis,

ne vem, kako vzdržuješ svoj akvarij, vendar je to nujno potrebno opraviti.

Na tem forumu je poglavje "Izdelava akvarija", poglej si ga.

Potem pa Pleco v 100-litrskem akvariju, ne vem, kdo ti je to lahko "svetoval", ampak to je nekdo, ki se šali, prodajalec vsega mogočega.

V duhu akvaristike.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo