Papiga z ovratnikom, ki noče oditi stran od kletke.
4 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
5 sporočila
kerim
Živjo, imam papagaja obročnika že približno 1 mesec in pred kratkim sem ga spustila iz kletke, sedi mi na prstu itd. Težava pa je v tem, da noče oditi dlje kot 1m stran od svoje kletke. Ima kdo rešitev za to? Hvala vnaprej.
6 sporočila
marie
Koliko je star? Ali vsaj lahko leti? Nabavi mu družico ali družca - ogrlico! Papiga ali kakadu ne more živeti sam, saj so družabne živali. Morda ga vzameš ven v napačnem trenutku, ko želi jesti, spati, počivati ali če je preveč hrupa... Težko ti je pomagati, če ne vemo, v kakšnih okoliščinah živi tvoja ptica. Če želiš, da te sledi, mora v tem najti zanimanje.
5 sporočila
kerim
Ima torej že 1 leto in nekaj mesecev, vzel sem ga EPP (eleve par la main), zato zelo dobro leti, čez dan (včasih zvečer) ga vzamem iz kletke, žvižga, poskuša posnemati zvoke, ki ga učim, leta naokoli, zato mislim, da se počuti dobro. Lahko celo samostojno odide in se vrne. Pred kratkim sem uspel, da je prišel ven, ko sem ugasnil luči, toda ko gre v druge sobe, ni več ista ptica (preveč plašna, leti brez prestanka). Hvala za tvoj odgovor.
5 sporočila
kerim
Res je zelo občutljiv na hrup, dejansko je prostor, kjer je njegova kletka, tišji kot ostali prostori, poskusil bom, da ga spet vzamem ven, ko bo mirno
6 sporočila
marie
To, kar počneš z njim, je že dobro, potrebno je veliko potrpljenja. Po tem, kar opisuješ, se zdi, da se tvoja ptica obnaša normalno. Poglej si za igralni prostor, ko je zunaj, da se bo lahko varno usedla. Poglej tudi za hrano, ki jo ima rad, da boš lahko uporabil pozitivno krepitev, ko je zunaj s tabo.