Vprašanja, razprave o izdelkih OWNAT Just Grain Free Adult brez žit s piščancem za odrasle pse

37 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
DANIEL
1 sporočila
daniel fr
Pozdravljeni. Moj pes tehta 14 kg. Da bi vedel, kolikšno količino hrane naj mu dam, pogledam tabelo na vrečki proizvajalca Ownat piščanca, ki pravi 150 - 230 g za 10 do 20 kg. Po pravilu treh izračunam 182 g, kar mu dam v 2 obrokih, torej 90/92 g zjutraj in zvečer. Ampak na tej spletni strani je druga tabela, ki navaja 205 - 325 g. Kar z istim izračunom vodi do 253 g na dan, torej 126 g vsakič. To je več kot 70 g več na dan ... Kateri vir je zanesljiv? Embalaža proizvajalca, predvidevam? Že zdaj je sterilizirana samica, ki ima težnjo k debelosti... Če ima kdo točne in zanesljive vrednosti, bom vesel.
Stéphanie
1 sporočila
stéphanie fr
dober dan Daniel, kot odgovor na vaše vprašanje, sem tudi sam opazil spletno stran in mislil, da je to ogromno, in bil sem pomirjen, ko sem videl razmerje med težo in količino na paketu, ko sem ga prejel. Svoji Jack Russell terierki, ki tehta 6 kg, dajem 90g na dan.
laurie
2 sporočila
laurie fr
Pozdravljeni, če vam to lahko pomaga, sama uporabljam to spletno stran https://www.unegamelleautop.fr/calculateur-de-ration/ za izračun potrebne količine hrane za moje pse. Izračunava glede na pasmo, težo in aktivnost psa.
Véronique
2 sporočila
véronique fr
Jasper, moj 10 let star golden, ni prenašal teh briketov, vztrajal sem nekaj dni. Škoda. Nič za to, vračam se k manj kakovostni premium prehrani.
catherine
1 sporočila
catherine fr
so primerne za 10-letnega zlatega prinašalca, saj imajo senior ownat preveč ogljikovih hidratov, te pa manj, vendar niso oznacene kot senior. Ali je potrebna dodatna prehrana (katera), hvala.
Philippe
1 sporočila
philippe fr
Pozdravljeni, dvomim, da so ti briketi primerni za tako starega psa. Ti briketi so bolj bogati z beljakovinami, kar lahko preobremeni ledvice, kar je lahko šibka točka starejših psov. Svetoval bi vam, da se o tej točki pogovorite z veterinarjem, da najdete brikete, ki so primerni starosti in fizičnemu stanju vašega psa.
Anne Marie
2 sporočila
anne marie fr
Kvalitetni briketi za pse vsebujejo čim manj ogljikovih hidratov in kakovostne beljakovine. Nato jih prilagodite glede na potrebe vašega psa: na primer, če ima težave z artritisom, se posvetujte z veterinarjem za dodatek glukozamina in hondroitina.
Chantal
1 sporočila
chantal fr
Pozdravljeni, za vašega psa, starega 10 let, je najbolje, da se posvetujete z vašim veterinarjem. Te brikete (OWNAT) so prilagojene tudi glede na aktivnost vašega
Lucie
4 sporočila
lucie fr
Pozdravljeni,

Ali mi lahko sporočite metabolno energijo (število kalorij/kg) teh briketov? Hvala in lep dan.
Vincent
1 sporočila
vincent fr
Pozdravljeni, poglejte in videli boste vsehttps://macroquette.com/avis-ownat-just-grain-free-adult-poulet-chien/
Sylvie
2 sporočila
sylvie fr
Pozdravljeni, mi lahko prosim poveste, kakšen je rok uporabe teh briketov? 2023, 2024? Najlepša hvala. Lep pozdrav.
Laetitia
1 sporočila
laetitia fr
Pozdravljeni, briketi, ki sem jih kupila konec leta, so uporabni do aprila 2024. Lep dan, Laetitia
Sylvie
2 sporočila
sylvie fr
Hvala Laetitia!
SARAH
1 sporočila
sarah fr
Pozdravljeni, imam vprašanje glede dnevnega odmerka. Na tej oznaki vidim 340 g (za psa, ki tehta 30 kg), na drugi znamki pa 280 g. Na čem naj temelji odločitev, prosim?
Bénédicte
1 sporočila
bénédicte fr
Pozdravljeni, vsaka znamka ima svojo sestavo. Pomembno je, da sledite navodilom, ki jih je navedla znamka. Če opazite, da vaš ljubljenček pridobiva ali izgublja težo, enostavno prilagodite doziranje.
Laura
17 sporočila
laura fr
Pozdravljeni, kakšne velikosti so briketi? Ima tiste z račjim mesom in so majhni, zato jih pohlepno požira.
noémie
1 sporočila
noémie fr
tudi majhne... jaz sem dala kamen v sredino posode, to malo ovira mojega psa, zato jé počasneje, ni ravno prijazno, ampak učinkovito! Z staro posodo sem jo obrnila in ji nasula brikete v rob, tako da je nastal nekakšen obroč, kar prav tako povzroči počasnejše hranjenje. oprosti, ni ravno razumljivo...
Laura
17 sporočila
laura fr
Moj pes jih dobro prenaša, iztrebki so normalni, ni vetrov, vendar ima srbenje na zadnjem delu in se grize do krvi, verjetno gre za alergijo na hrano, ker pri drugih briketih ni srbenja, kar je res škoda.
Anne Marie
2 sporočila
anne marie fr
Tudi sam sem se spraševal, ker se je moj pes veliko praskal, čeprav ni imel bolh. Veliko dobrega sem slišal o briketih Farmina. Zato sem začel preizkušati te brikete. Prezgodaj je, da bi vam lahko povedal, kakšni so rezultati.
joffray
1 sporočila
joffray fr
Dober večer, želela bi vedeti, ali je ta hrana primerna za labradorca, ker ima veliko vetrov in zelo močno smrdi. To je že 12. menjava hrane, in počasi smo naveličani, saj smo poskusili tudi zelo drago hrano od veterinarja, ki prav tako ne deluje.
benjamin
1 sporočila
benjamin fr
Pozdravljeni, pogosto menjavanje briketov ni ravno najboljše. Jaz sem vzel iste, ampak z jagnjetino in super!
Nicole
1 sporočila
nicole fr
Dober večer Moja samica avstralskega ovčarja je pri dveh mesecih dobila OWNAT junior, zdaj pa že en mesec uporablja OWNAT za odrasle in ni težav
Alain
1 sporočila
alain fr
Dober dan ali dober večer, da sem iskren z vami, že tri mesece kupujem brikete znamke OWNAT brez žitaric. Običajno kupujem tiste z lososom za svoja dva sibirska huskyja. Tokrat sem se odločil vzeti piščančje, da bi popestril okus, in po treh mesecih nisem opazil nobenih posebnih vetrov, napenjanja ali driske, čeprav nisem izvedel priporočenega prehoda. Sestava je zelo podobna hrani znamke Acana, ki sem jo kupoval v Kanadi.
ISABELLE
1 sporočila
isabelle fr
Dober večer, briketi so okusni. Glede plinov vašega psa pa je potrebno narediti prehod na nove brikete v 15 dneh, tako da prve 3 dni zmešate 1/4 novih briketov s starimi, nato pa postopoma povečujete delež novih.
Déborah
1 sporočila
déborah fr
Vedno so mi govorili (veterinarji in drugi), da je velikost briketov pomembna; manjši kot so, več zraka pogoltnejo in več prdcev imajo, ti pa so precej majhni, tako da je moj pes (ameriški stafford) sicer manj napihnjen kot prej, vendar jih ima še vedno nekaj. Po mnenju nekaterih strokovnjakov je treba izbrati brikete z rižem in jagnjetino ter se izogibati stročnicam, ječmenu, ovsu in ržu, saj ta živila vsebujejo določene vrste ogljikovih hidratov, ki povzročajo kislo fermentacijo v črevesju in želodcu. Pazite tudi, da ne je prehitro, in mu lahko vedno daste zdravljenje na osnovi probiotikov, kot je Benedyn ali podobno (enomesečno zdravljenje), lahko mu daste tudi topne ali netopne vlaknine (topne vlaknine pomagajo preprečiti drisko in prispevajo k ohranjanju zdravja prebavnega sistema, medtem ko netopne vlaknine pomagajo preprečiti zaprtje in spodbujajo debelo črevo. Ne oklevajte in se posvetujte s svojim veterinarjem). Obstajajo tudi briketi za hiperprebavo/anti napenjanje, vendar jih še nisem preizkusil, zame je to le marketing.
Kevin
1 sporočila
kevin fr
Spreminjate pasje brikete 12-krat??? Normalno, da ima vaš pes prebavne težave, če mu ne pustite časa, da se prilagodi! Za nas smo imeli Carnilove s prejšnjim psom, občasna vetrova, prav tako driska, ampak to je naravno, se zgodi, dokler ostaja občasno, ni razloga za skrb. Zdaj za našega staffija uporabljamo Ownat (začenjamo s tretjim paketom) brez pripomb, z veseljem se vrže nanje :)
Thaïs
2 sporočila
thaïs fr
Zelo zadovoljna, sestava je res precej dobra!! Še vedno smo v fazi prehoda, vendar popolnoma ustrezajo moji 2-letni sterilizirani avstralski ovčarki!!
Juliette
1 sporočila
juliette fr
Sestava teh briketov je dobra (izračunano z navodili Skupine za opozorila o briketih), edina majhna pripomba pa je, da so briketi za pse velikih pasem malce premajhni. Imamo cané corso in pred nekaj tedni smo prek obdobja prehoda zamenjali za OWNAT adult chicken & turkey z še boljšo sestavo. Ugotovili smo, da so bili poleg tega še bolj po godu našemu kužku!
laetitia
1 sporočila
laetitia fr
Pozdravljeni, ali so ti briketi za steriliziranega psa?
Cyrille
1 sporočila
cyrille fr
Pozdravljeni, te brikete niso natančno namenjene steriliziranim psom. Kljub temu jim jih lahko dajete. Samo zmanjšati morate priporočeni dnevni obrok za 20%.
Thaïs
2 sporočila
thaïs fr
moja psička je sterilizirana in ji zelo ustrezajo! ni nujno, da so briketi za sterilizirane pse, le količino je treba prilagoditi, da ne pridobi preveč na teži!
helene
1 sporočila
helene fr
Pozdravljeni, glede ogljikovih hidratov v Ownat mislim, da jih ni preveč, mislim, da je 15%. Zaenkrat se zdijo zelo dobre, moj malinois jih ima rad..... Če greste na skupino Gillesa Vouillona "Pazite na strupene brikete 100000 in več", imate datoteke za izračun ogljikovih hidratov in nasvete glede prehrane.
Patricia
2 sporočila
patricia fr
Če obiščete spletno stran z opozorili o strupenih briketih s 20.000 in več člani, boste našli tabele analize briketov. Briketi Ownat vsebujejo med 20 in 24 odstotkov ogljikovih hidratov.
Florence
2 sporočila
florence fr
Pozdravljeni, briketi Ownat brez žitaric s piščancem vsebujejo le 24 % ogljikovih hidratov.
Marcie
1 sporočila
marcie fr
Zelo preprosto za izračun ogljikovih hidratov (navadno niso nikoli navedeni). Delež ogljikovih hidratov: 100 - (% beljakovin) - (% maščob) - (% vlaknin/celuloze) - (% pepela/mineralnih snovi) - (% vlage) Vzemite 8 % vlage, če ni navedeno. Delež ogljikovih hidratov ne sme biti več kot 20/25 % za psa (in največ 10/15 % za mačko).
Celine
2 sporočila
celine fr
Pozdravljeni, ne vidim vsebnosti ogljikovih hidratov v vaših Ownat piščančjih briketih brez žitaric. Hvala.
OUliah
2 sporočila
ouliah fr
Pozdravljeni, ni smiselno osredotočati se na ogljikove hidrate, sploh v tem primeru, ko so bili le izračunani in ne dejansko določeni. Ta formula lahko služi le za grobo idejo, strokovnjaki za živalsko prehrano (mislim pravi profesionalci) je že dolgo ne uporabljajo. Zaradi tega, ker so vsi usmerjeni proti ogljikovim hidratom, ki so bili slabo ocenjeni, vsi hitijo k briketom brez žitaric, vendar je treba vprašati, s čim so nadomeščene. Veliko "grain free" briketov vsebuje krompir, kar pa je hrana, ki povzroča veliko težav pri naših psih. Res je, na Googlu lahko najdete številna pričanja uporabnikov briketov brez žitaric. Seveda je smiselno slediti nasvetom, vendar se je treba zavedati, da so se tisti, ki so "izračunali" te tabele briketov, zmotili na celi črti. Vse to pomeni, da ne morete izračunati PRAVEGA deleža ogljikovih hidratov, za to je potrebna laboratorijska analiza.
Mélanie
1 sporočila
mélanie fr
Pozdravljeni, Analitska sestavaBeljakovine: 40,0%Ocenjeni ogljikovi hidrati: 20,0%Maščobe: 20,0%Vlaknine: 3,0%Pepel: 9,0%

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo