Forum za akvaristiko

Vprašanja, razprave o izdelkih Osmoza Watsea za akvarij

100% stranke

priporočam ta izdelek

49 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
ERIC
2 sporočila
eric fr
Pozdravljeni, imam osmotsko napravo Watsea 100 gal. Videti je, da je pravilno priključena. Ne razumem delovanja, naredim meritev, GH je zelo nizek (normalno), naslednji teden pa izvedem drugo meritev in vrednost je višja. Vprašanje: ali je mogoče pri montaži napačno vstaviti membrano kartušo? Hvala za vašo pomoč. Eric
Michel
470 sporočila
michel fr
Izperite približno 5 minut, preden ga uporabite. Michel
ERIC
2 sporočila
eric fr
Pozdravljeni, hvala za vaš odgovor, moj stari osmozer ni zahteval tega postopka izpiranja. Je potrebno to storiti vsakič?
Michel
470 sporočila
michel fr
To storim sistematično, kot svetuje proizvajalec. Michel
florian
1 sporočila
florian fr
Zdravo, kupil sem Watsea osmozno napravo za akvarij s kapaciteto 50 galonov. Dobil sem 450 ml osmozske vode na 85 litrov zavržene vode, čeprav ni bilo nobenih puščanj in je tlak 4 bare. Ali je to normalno?
Alain
1 sporočila
alain fr
Če nimate vsaj 20-odstotnega donosa, potem nekaj ni v redu.
rene
4 sporočila
rene fr
ne, to ni v redu, imam nekaj več kot 1 bar in napolnim sod z 150 l v enem dnevu in pol. Morda imate napačno povezavo ali pa so ročice, ki usmerjajo tok vode, v napačnem položaju
Renée-Claire
1 sporočila
renée-claire fr
Pozdravljeni! Namestil sem svoj reverzno osmozo, ki proizvaja 190 l. Uporabljam jo že 3 dni. Danes sem testiral N2 in N3 v svoji osmozni vodi. Opazil sem, da reverzna osmoza ni ničesar spremenila glede teh dveh meril. Osmozna voda ima enako raven dioksida in nitritov kot voda iz pipe. Zelo sem presenečena.
rene
4 sporočila
rene fr
nimam nobenih težav na tej ravni, morda slaba povezava
Michel
470 sporočila
michel fr
Pozdravljeni Pred prvo uporabo osmoznega sistema je priporočljivo, da ga pustite delovati brez obremenitve, to je z odprto pipo, vsaj 1/2 ure. Pred vsako uporabo ga pustim delovati brez obremenitve 5 minut, da očistim membrano. Michel
Gerard
3 sporočila
gerard fr
Pozdravljeni, voda mi hitro teče po rdeče-belem cevu in ko jo testiram, ohranja lastnosti vode iz pipe.
Christelle
2 sporočila
christelle fr
Pozdravljeni, ste dobro zaprli majhen bel pip z modro ročico v zaprtem položaju?
Gerard
3 sporočila
gerard fr
Pozdravljeni, tudi ko je pipa zaprta, voda hitro teče po ceveh in celo pri rdeči teče malo počasneje, voda, ki izteka, pa ni demineralizirana.
Michel
470 sporočila
michel fr
Pozdravljeni, voda prihaja skozi filtrirno kartušo, preide skozi filter z aktivnim ogljem, vstopi v zgornji del demineralizirajoče kartuše in izteče spodaj. En izhod je za umazano vodo z ventilom, drugi pa za demineralizirano vodo. Možno je, da so izhodi zamenjani. Potrebno je testirati. Michel
julie
1 sporočila
julie fr
Pozdravljeni, ali ima kdo natančno referenco za vedeti, na katero vrsto kabla priključiti osmozni filter? Nobena izmed mojih pip ni združljiva, hvala vnaprej!
Michel
470 sporočila
michel fr
Pozdravljeni, običajno je to 20/27. Enako kot priključek za pralni stroj. Michel
Christelle
2 sporočila
christelle fr
Kot je rekel Michel, priključimo se na pipo pralnega stroja. Jaz sem kupil Y-pipo z notranjim navojem 3/4 palca (približno 24,2 mm) in z dvema moškima navojema 3/4 palca (približno 26,4 mm) za priključitev dveh dovodnih cevi za vodo (osmoza in moj pralni stroj), deluje brezhibno!
pascal
1 sporočila
pascal fr
Pozdravljeni, ali je mogoče osmozni sistem Watsea priključiti na vodnjak?
Michel
470 sporočila
michel fr
Potrebna je minimalna tlak 3 bare.Michel
Michel
470 sporočila
michel fr
Pozdravljeni Potreben je minimalni tlak 3 bare, idealno 5 barov.Michel
alain
1 sporočila
alain fr
Ne, ker potrebujemo vsaj pritisk 3 ali več.
rene
4 sporočila
rene fr
potreben je minimalni tlak, da to deluje :) v mojem primeru dve bari, vendar je to resnično minimum, pod tem bi bilo treba dodati booster
Alain
3 sporočila
alain fr
Pozdravljeni Kako odstraniti rdeče nastavke za priključitev cevi? Hvala vnaprej Lep pozdrav Alain Carlier
STEPHANE
1 sporočila
stephane fr
Pozdravljeni, dejansko sem imel enak problem in opazil sem, da je vsak "nastavek" z rdečim pokrovčkom neke vrste sponka. Videli boste, da ko potegnete navzgor, lahko opazite dva dela, zgornji del zadržite navzdol in bo prišel sam; to je kot dvojna varnost.
sophie
1 sporočila
sophie fr
Morate ga istočasno pritisniti in izvleči, da ga odstranite brez sile. Vse potrebne informacije so običajno podane v navodilih za uporabo.
Jean
7 sporočila
jean fr
Odstranite modri sponko, potisnite obroč, ki ga je držal, hkrati pa potegnite rdeč čep. Enako storite pri nameščanju cevi, nato znova namestite modri sponko.
Alain
3 sporočila
alain fr
Hvala vsem, res ni težko, ko enkrat razumeš postopekAlain Carlier
Pauline
1 sporočila
pauline fr
Pozdravljeni, verjetno sem neumen, saj ne morem odstraniti majhnih rdečih pokrovčkov, ko sem že odstranil moder obroček. Bi mi lahko dali kakšen nasvet ali mi pokazali demonstracijski video? Vnaprej se vam zahvaljujem,
Natacha
3 sporočila
natacha fr
Pozdravljeni, ravnokar sem kupil/a 50-galonski osmozni sistem, sem popoln začetnik, in potreboval/a sem skoraj eno uro, da sem razumel/a navodila in uspel/a odviti cevi.. Ampak po namestitvi imam samo odpadno vodo, ki teče in nič drugega. Ali česa manjka? In ali je normalno, da je odpadna voda (torej tista, ki prihaja iz rdeče cevi) čista glede na parametre (0 nitratov, 0 nitritov itd.)? Oprostite za ta vprašanja, ampak šele začenjam in nočem narediti napake.
Jean
7 sporočila
jean fr
Modra pipa na osmozni napravi mora biti v položaju "zaprt" (ročica pravokotna na cev); sicer ste v položaju izpiranja in normalno je, da voda teče samo skozi rdečo cev, katere vsebnost nitritov in nitratov je odvisna od tiste v vodovodu: če v vodi iz vodovoda ni nitritov in nitratov, jih ne boste našli niti v "odpadni" vodi.
Georges
1 sporočila
georges fr
Pozdravljeni,

Logično je, da v odpadni vodi ni nitratov ali nitritov. Po drugi strani pa pravite, da iz bele cevi ne priteče prečiščena voda!!! To ni normalno. Treba je vedeti, da je zaščita prečiščene vode odvisna od tlaka v omrežju.
alain
1 sporočila
alain fr
pozdravljeni, da bo voda tekla skozi belo cev, je treba odpreti majhen moder ventil na osmozatorju in če so vaši priključki pravilno povezani, bo voda tekla z bolj ali manj pretokom glede na tlak. Lep pozdrav, Alain
Natacha
3 sporočila
natacha fr
Hvala za vaše povratne informacije, ročica je dobro odprta, bilo je vprašanje pritiska, vendar je zelo presenetljivo, da moram popolnoma odpreti, da teče osmotska voda, medtem ko začne takoj teči voda iz rdeče cevi, če komaj malo odprem. Kakorkoli že, hvala.
Bruno
3 sporočila
bruno fr
Pravkar sem testiral svoj nov prispeli osmozator. Prečiščena voda kaplja, medtem ko nepretrgan curek teče skozi odtok, čeprav je ventil "zaprt". Je to normalno??? Bojim se, da se razlikuje od obljubljenega pretoka (190 l/dan) s tem kapljanjem! Hvala!
Michel
470 sporočila
michel fr
190 l/dan je v najboljšem primeru, temperatura vode je 20° in tlak okoli 5 barov. Michel
Jean
7 sporočila
jean fr
Ventil je dejansko treba zapreti. Odprta omogoča periodično izpiranje membrane. Če je vaša kartuša pravilno nameščena, imate verjetno prenizek tlak v cevovodu. Pri meni, s tlakom malo več kot 3 bare, dobim 20 l osmotske vode v 80 minutah, kar ustreza navedenemu pretoku (100 galonov).
Bruno
3 sporočila
bruno fr
Zjutraj sem izmeril pretok: nekaj manj kot 4 litre na uro! To me pomirja! Bal sem se, da bo pretok precej nižji. Tlak na pipi: 3 bare. Izpuščanje vode, vključno s čiščenjem, je bilo približno 18 litrov, ki so odveli ne v kanalizacijo, ampak na vrt! S spoštovanjem!
Bruno
3 sporočila
bruno fr
Pravkar sem prejel svoj osmozator. Filtriran je v modro plastično membrano. Ali je treba to folijo odstraniti ali jo pustiti? Hvala!
Jean
7 sporočila
jean fr
Ne smete ga odstraniti
Magali
3 sporočila
magali fr
Pozdravljeni, ali moramo pustiti, da je osmoza vedno priključena na vodovodno napeljavo, ali jo lahko odklopimo po vsaki uporabi?
Jean
7 sporočila
jean fr
Seveda ga lahko odklopimo med dvema uporabama. Drugače je potrebno namestiti pipo na dovodu vode. Jaz sem ga priključil z "Y" spojko in pipo na dovodu vode za pralni stroj.
Julien
1 sporočila
julien fr
Pozdravljeni, dovoljujem si, da vas kontaktiram, ker imam vprašanje v zvezi z osmozno napravo Osmoseur Watsea 50 galonov, 190 l/d. Kakšna sta GH in KH na izhodu te osmozne naprave? Vnaprej hvala. Želim vam odličen dan.
Youssef
1 sporočila
youssef fr
Pozdravljeni, moja osnovna voda je preveč apnenčasta, pretrda 0,7 EC. Testiral sem vodo na izhodu iz osmozorja in dobil rezultat 0,0 EC, torej osmozor deluje popolno, čeprav je moja voda pozimi pri 12 stopinjah. Vse očisti.
Alexandre
1 sporočila
alexandre fr
Dobim vodo s KH pri 0°d in GH
rene
4 sporočila
rene fr
potreben je minimalni tlak, da deluje :) v mojem primeru dva bara, vendar je to res minimalno, pod tem bi morali dodati booster
yannick
3 sporočila
yannick fr
Rad bi vedel, koliko litrov na uro dobavi osmozna naprava z zmogljivostjo 380 litrov na dan?
ingrid
7 sporočila
ingrid fr
Moj daje 30 litrov na uro
Martin
1 sporočila
martin fr
Vse je odvisno od tlaka na vhodu in temperature vode, trenutno pa ustvarim manj kot 10 litrov na uro.
doriane
2 sporočila
doriane fr
Pozdravljeni, osmoza naprava mora biti priključena na izhod vode in morajo se zbrati v posodo? Ker vidim, da obstajajo taki z veliko večjim pretokom. Nekateri ljudje jo neposredno povežejo z vodo iz akvarija?
Michel
470 sporočila
michel fr
Pozdravljeni,Osmoza se priključi na dovod vode, kot je npr. pri pralnem stroju. Predvideti je treba odvod umazane vode in sistem bodisi neposredno napaja akvarij ali pa se voda shrani v sod. Bolje je izbrati model s 100 galonami. Treba je vedeti, da za pridobitev 1L prečiščene vode med 3 do 5L vode odteče v odtok.Michel

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo