Vprašanja, razprave o izdelkih Dennerle Osmoza Professional 190
16 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
470 sporočila
michel
Vendar lahko vodni tlak vpliva na kakovost prečiščene vode. Za pravilno delovanje potrebuje osmoza najmanj 3,5 bara, idealno 5 barov, zato je treba vhodno točko osmoze opremiti s tlačno črpalko. Michel
470 sporočila
michel
Pozdravljeni, razlika med 50, 75 in 100 gpd pomeni količino vode, obdelane na dan. Vedno opravim izpiranje pred zbiranjem osmotske vode, približno 5 minut, ker uporabo osmotskega sistema samo enkrat na teden. 15 mikro Siemensov se mi zdi pravilno. Membrana je neuporabna, ko rezultat preseže 20 % glede na mestno vodo. Mestna voda 400 mikro Siemensov, izhodna voda iz osmotskega sistema 80 pomeni, da je treba membrano zamenjati. Michel
470 sporočila
michel
Osmozonska voda se meri s TDS metrom ali konduktimetrom. Meritve se izvajajo v mikrosiemensih. Cene se začnejo pri dvajsetih evrih.
7 sporočila
ingrid
Pozdravljen Michel. Tukaj sem že z merilnikom TDS, še enkrat hvala za ta nasvet. Moja osmotska voda ima 15 mikro Siemensov z membrano 50 GPD, ki jo uporabljam že 2 meseca. Ali lahko z membrano 75 GPD pričakujem, da bom dosegel, tako kot vi, 5 mikro Siemensov?
470 sporočila
michel
Približno 1 % v primerjavi z mestno vodo. Primer: mestna voda 400 mikro Siemens, izhod med 3 in 4 mikro Siemens. Imam 75 GPD s tlačno črpalko. Michel
7 sporočila
ingrid
Hvala, Michel, ne razumem vašega odgovora. Rad bi vedel, koliko mg/l ima osmozna voda. Želel bi vodo z manj kot 30 mg/l.
470 sporočila
michel
190l /dan to ustreza GPD 75. Michel
7 sporočila
ingrid
Hvala, Michel, in kakšen je TDS za osmotsko vodo, prosim? Lep večer
7 sporočila
ingrid
Pozdravljeni, rad bi vedel, koliko GPD ima membrana, vnaprej se vam zahvaljujem
5 sporočila
rodolphe
Pozdravljeni uporabniki Dennerle 190 in seveda tudi vsi drugi,
Informacije na spletu so včasih protislovne. Ali mi lahko kdo pove, kakšna je življenjska doba osmozne naprave Dennerle 190?
Prav tako razmišljam o tem, ali je bolj donosno zamenjati delove naprave ali redno kupovati novo? Kakšno je vaše mnenje? Imam enako napravo, ki je v uporabi približno 18 mesecev, in do zdaj ničesar nisem zamenjal.
Kako pa lahko vem, če je voda, ki naj bi bila osmozirana, resnično taka? Hvala.
Lep dan.
Informacije na spletu so včasih protislovne. Ali mi lahko kdo pove, kakšna je življenjska doba osmozne naprave Dennerle 190?
Prav tako razmišljam o tem, ali je bolj donosno zamenjati delove naprave ali redno kupovati novo? Kakšno je vaše mnenje? Imam enako napravo, ki je v uporabi približno 18 mesecev, in do zdaj ničesar nisem zamenjal.
Kako pa lahko vem, če je voda, ki naj bi bila osmozirana, resnično taka? Hvala.
Lep dan.
1 sporočila
olivier
Tudi sam se znajdem v isti negotovosti. Moj obrat za obratno osmozo deluje že eno leto. Ponavadi se priporoča zamenjava kartuš z aktivnim ogljem in finega filtra vsako leto, zato se pripravljam na izvedbo kapljičnega testa trdote vode, da vidim, ali je ta zamenjava takoj nujna. Glede na to, da so kartuše za zamenjavo težko dobavljive (zoomalia mi je potrdila, da jih ne prodaja), in na nekatere prakticirane cene, se sprašujem tudi: vse skupaj kupiti na novo ali samo zamenjati kartuše?
470 sporočila
michel
Pozdravljeni. Za preverjanje izhoda vode iz osmoze je potrebno uporabiti prevodnostni merilnik. Cene take opreme se gibljejo okoli 20 €. Po štirih letih uporabe osmozerja francoske znamke in po menjavi dveh vložkov (ogljik in nitrati) voda teče s 4 mikro Simensi. Michel
1 sporočila
jocelyne
zdravo Ali je mogoče najti membrano in kartušo za Dennerle Osmoseur Professional 190 kot dodatno opremo prosim
3 sporočila
sacha
Pravkar sem prejel svoj obratnoosmozni sistem, vendar ne razumem, kje ga moram priključiti.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Kot je navedeno v navodilih, so tukaj koraki za zagon izdelka:
- Odstranite obe pritrdilni sponki iz posode membrane in ju pritrdite eno nad drugo na ustrezni razdalji na steno ali na ploščo.
Opomba: osmozno napravo je treba postaviti na mesto, kjer morebitno curljanje vode ne bi povzročilo škode, še posebej v primeru puščanja.
- Previdno pritisnite osmozno napravo v pritrdilne sponke.
- Povežite dovod vode osmozne naprave z 3/4" pipo (hladna voda!). Preverite pravilno namestitev tesnil.
- Postavite cev za odvajanje odpadne vode v odtok, prav tako cev za osmozo vodo. Ventil za izpiranje mora biti zaprt (ročica pravokotna na smer pretoka).
- Previdno in sprva delno odprite pipo.
- Temeljito preverite tesnjenje vseh cevnih povezav in drugih cevi. (v primeru puščanja glejte točko 11)
- Popolnoma odprite pipo z vodo. Delovanje naprave naj bo 2 do 3 ure, da se odstrani konzervans iz membrane. Med tem časom pustite, da osmozna voda teče v odtok, NE UPORABLJAJTE je.
- Osmozna naprava DENNERLE je pripravljena za uporabo. Osmozno vodo lahko zbirate in uporabljate. Odpadno vodo lahko prav tako uporabite, na primer za pranje, zalivanje ali za splakovanje stranišča.
Priporočilo: zbiralnik za osmozno vodo bi moral imeti preliv, ki je priključen na kanalizacijo. Tako se lahko izognete poplavi, če naprave ne bi pravilno ustavili.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
- Odstranite obe pritrdilni sponki iz posode membrane in ju pritrdite eno nad drugo na ustrezni razdalji na steno ali na ploščo.
Opomba: osmozno napravo je treba postaviti na mesto, kjer morebitno curljanje vode ne bi povzročilo škode, še posebej v primeru puščanja.
- Previdno pritisnite osmozno napravo v pritrdilne sponke.
- Povežite dovod vode osmozne naprave z 3/4" pipo (hladna voda!). Preverite pravilno namestitev tesnil.
- Postavite cev za odvajanje odpadne vode v odtok, prav tako cev za osmozo vodo. Ventil za izpiranje mora biti zaprt (ročica pravokotna na smer pretoka).
- Previdno in sprva delno odprite pipo.
- Temeljito preverite tesnjenje vseh cevnih povezav in drugih cevi. (v primeru puščanja glejte točko 11)
- Popolnoma odprite pipo z vodo. Delovanje naprave naj bo 2 do 3 ure, da se odstrani konzervans iz membrane. Med tem časom pustite, da osmozna voda teče v odtok, NE UPORABLJAJTE je.
- Osmozna naprava DENNERLE je pripravljena za uporabo. Osmozno vodo lahko zbirate in uporabljate. Odpadno vodo lahko prav tako uporabite, na primer za pranje, zalivanje ali za splakovanje stranišča.
Priporočilo: zbiralnik za osmozno vodo bi moral imeti preliv, ki je priključen na kanalizacijo. Tako se lahko izognete poplavi, če naprave ne bi pravilno ustavili.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
1 sporočila
marcel
Dober večer, ali na spletnem mestu najdem rezervne dele? Hvala
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Trenutno v našem katalogu nimamo rezervnih delov za ta izdelek. Kljub temu jih lahko zahtevamo od našega dobavitelja, da bi jih lahko dodali. Za to potrebujemo le vaše informacije o tem, katere vrste delov potrebujete.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia