Vprašanja, razprave o izdelkih OPTIMUS Puppy Grain Free za mladičke
58 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
margot
Pozdravljeni, Moj petmesečni križanec bo tehtal med 15 in 25 kg in opažam, da je velik razpon glede količine hrane, ki mu jo moram dati. Za psa srednje velikosti (20 do 40 kg), je priporočljivo dati 360 g (kar se mi zdi preprosto ogromna količina!). Poleg tega ne morem čakati, da vidim, ali pridobiva težo ali ne. Še ena težava: odkar je začel jesti te brikete (brez žit), ima nenehno drisko... Kaj mi svetujete, prosim? Hvala!
1 sporočila
kevin
Pozdravljeni, res sem vzel tudi te brikete in moj pes je imel neprestano drisko, šel sem narediti test iztrebkov, izkazalo se je, da je imela moja psica giardiozo, od takrat nimam več nobenih težav.
1 sporočila
mike
Pozdravljeni, imam mladega ameriškega bullija XL in dejansko je ves čas, ko je užival te brikete, imel drisko! Moral sem preiti na linijo "sensitive" in je veliko bolje!
2 sporočila
jonathan
Pozdravljeni, rad bi vedel odstotek omega 3? Hvala v naprej.
1 sporočila
camille
Pozdravljeni, iskreno, ne vem več, tam odvržem vrečko in shranim v nahrbtnik za moj del
1 sporočila
rayan
Pozdravljeni, kje so proizvedeni ti briketi, prosim? Če niso v Franciji, v kateri državi prosim?
2 sporočila
julie
Pozdravljeni, kakšna je temperatura pečenja kroglic? Hvala
27 sporočila
lisa
Pozdravljeni, Naše brikete kuhamo pri temperaturah med 90 in 115 °C, kar ustreza nizki temperaturi. Lep pozdrav, Lisa iz Zoomalie
1 sporočila
karine
Pozdravljeni, moj 10-tedenski mladiček tehta 2,5 kg in bo kot odrasel med 6 in 10 kg. Ali mu lahko dam te brikete? Trenutno je na Hill's briketih, ki jih zelo dobro prebavlja, vendar niso najboljši glede sestave... Hvala
22 sporočila
mathilde
Dober večer, brez skrbi, ti briketi so primerni za vse pasme mladičkov!
22 sporočila
mathilde
Pozdravljeni, ne razumem doziranja, ali pes, star 8 mesecev, ne glede na to, ali tehta 21 kg ali 39 kg, poje enako količino?
2 sporočila
lea
Pozdravljeni, če je vaš pes star med 8 in 12 mesecev, potem ja, to je pravilna količina hrane za njega :) Če tehta 21kg, je precej verjetno, da bo, ko bo odrasel, tehtal manj kot 40kg, tako da greste v pravi smeri. Gre za mladiča, ki raste, zato je normalno, da je doziranje pomembno! Ko preklopite na hrano za odrasle pse, bo doziranje verjetno manj pomembno!
22 sporočila
mathilde
Hvala za vaš odgovor, star je 7 in pol mesecev in je avstralski ovčar! Torej mora pridobiti 380g? Zdi se mi, da
22 sporočila
mathilde
Opravičujem se, pomotoma sem potrdila, vendar se mi to zdi ogromno, glede na to, da je pri hrani Royal Canin Medium Puppy na 305g/dan!
2 sporočila
lea
Da, moral bo vzeti 380g :) po znamkah se sestava briketov močno razlikuje, kar pojasnjuje različna odmerjanja! Poskusite mu dati navedeni odmerek in spremljajte njegovo težo! Dokler ima dobro kondicijsko težo (votlina za rebri in 2 rebri vidni), je vse v redu! Če se vam zdi, da se malo redi, ne oklevajte zmanjšati količine hrane :)
22 sporočila
mathilde
V redu, najlepša hvala!
1 sporočila
céline
Pozdravljeni, moj partner je kupil ta izdelek, vendar mislim, da ni pravilno prebral opisa, saj so naši mladički mlajši od dveh mesecev, torej ta izdelek trenutno za njih ni primeren, kajne?
2 sporočila
laurence
Moji mladiči niso prenesli briketov brez žitaric. Sedaj uporabljamo Optimus Complete.
2 sporočila
marina
Mislim, da so še premladi, moj ima 7 mesecev in šele začenja jesti brikete.
1 sporočila
alexandre
To so briketi za mladičke, zato so primerni, takoj ko so vaši mladički odstavljeni.
1 sporočila
jennifer
Jaz sem začel svojemu mladičku dajati te brikete od 2. meseca dalje, dobro se je navadil nanje in očitno mu ustrezajo
2 sporočila
olivier
živjo, preizkusil sem brikete brez žit pri mojih dveh psih, rezultat: vztrajne driske, slaba prebava, izguba teže. Vrnil sem se k briketam z žiti (Proplan), od takrat je vse v redu, dobra prebava, oblikovano blato, svetleča dlaka, skratka same dobre stvari. V povzetku, Optimus: izogniti se.
1 sporočila
laëtitia
Koliko so stari točno? Moj pes jih je začel jesti, ko ni imel še čisto 2 meseca, zelo dobro jih je prenašal, lahko jih malo navlažite z vodo, da bodo lažje za grizenje vaših mladičkov
2 sporočila
xavina
Pozdravljeni, ali imate podrobno sestavo (s % sestavin) te brikete? Hvala
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Vse razpoložljive informacije so podrobno opisane v opisu izdelka. S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
mélanie
Pozdravljeni, moj bokser ima dva meseca in trenutno je na Pro Plan hrani. Rad bi vedel, ali mu te briketi ustrezajo? Ali pa sploh ne? Hvala vam
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Briketi OPTIMUS mladiček brez žit bodo popolnoma ustrezali vašemu mladičku, saj so zelo prebavljivi in manj alergeni. Da bo prehod na te nove brikete potekal gladko, je nujno izvesti počasen in zelo postopen prehod na novo prehrano. To je še posebej pomembno, ker sta sestavi ProPlan in Optimus brez žit zelo različni (Pro Plan vsebuje veliko količino žit). S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
melodie
Pozdravljeni, rad bi izvedel, kateri deli perutnine se uporabljajo?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, gre za dehidrirano perutninsko meso, perja ni. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
jeremy
Zdravo, vidim, da je nova sestava paketa perutnina, da, vendar katera perutnina je nejasno (raci ptičje gripe?)... Obstaja večja količina pepela in imam občutek, da je novi recept manjši, povejte mi več, da primerjam, hvala.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Nova receptura vsebuje manj pepela s stopnjo 7 % v primerjavi s 9,5 % v prejšnji recepturi. Meso je zgolj perutninsko, gre za piščanca, raco in purana. Razlike med recepturami ne smejo biti prevelike, da ne bi motile prehrane in prebave psov, ki so vajeni na blagovno znamko. Stopnja pepela je bila zmanjšana, receptura poenostavljena, meso pa je izključno perutninsko (jagnjetina je bila izključena). S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
aneta
Pozdravljeni, moj kuža obožuje vaše brikete Optimus. Zanima me, kdaj bodo na voljo v 12 kg vrečah? Hvala vnaprej.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, sprememba recepta in embalaže je v teku, zato je pakiranje 12 kg razprodano. Te briketi bodo ponovno na voljo sredi marca. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
6 sporočila
laurence
Pozdravljeni, Svetoval bi vam proti tem briketom, saj sem jih preizkušal za mojo psico bully, ki mi jih je Zoomalia priporočila. Za njenih 8 mesecev so briketi preveč majhni, slabo smo svetovani. Preveč mastni, mehko blato, težave z črevesjem, imenitni prdci z grozljivim vonjem, prav tako smrdijo briketi, uf. Nehal sem dajati Optimus, moja psica je preveč pridobila na teži, puran povečuje telesno maščobo. Težave z drisko, bruhanjem, dlako, kožo, Optimusa je treba izogibati! Vzel sem vrečko 12 kg in obžalujem.
1 sporočila
christelle
Pozdravljeni, ali mi lahko poveste, kakšen odstotek krompirjevega škroba je v teh kroketa. Hvala.
1 sporočila
jérôme
Pozdravljeni, zakaj je 9,5 % vsebnost pepela ("anorganske snovi") tako visoka? Ali ni tveganja za ledvice?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, stopnja je povsem normalna za izdelek brez žitaric, kar je posledica visoke stopnje beljakovin živalskega izvora (iz trupa). Dejansko briketi z veliko žitaricami vsebujejo malo pepela. Briketi brez žitaric s takšno stopnjo pepela obstajajo že več kot 20 let v Združenih državah Amerike in Kanadi brez težav z ledvicami pri psih, nasprotno, z odličnimi rezultati. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
6 sporočila
laurence
Pozdravljeni, Izogibajte se briketom optimus, so premajhne za mojo samico, ki je imela 8 mesecev, preveč mastne in povzročajo prebavne težave, pline, diarejo, mehko 'smrdljivo blato ter neprijeten vonj briketov... Nikoli več ne bom iskal nasvetov pri zoomalia, preveč razočaran. Po nasvetu vzreditelja bullyjev zdaj kupujem pri dog nature brikete 28/18 junior v 15kg vrečah po sprejemljivi ceni, odkar moja psička nima več težav. Prav tako je dobra znamka bosch, ki jo kupujem za mojega drugega psa ... Brikete bosch
4 sporočila
tifany
Kaj mi torej priporočate med hrano za odrasle in hrano za mladiče za mojo 17-mesečno bokserko? Je nesterilizirana samica, ki tehta 33 kg, vendar je zelo velika in vitka za pasmo.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Lahko preklopite na odraslo linijo izdelkov. S prijaznimi pozdravi, Ekipa Zoomalia
6 sporočila
laurence
Pozdravljeni,
Izogibam se briketom optimus, ki so premajhne za mojo samico, ki je imela 8 mesecev. Preveč mastne so in povzročajo črevesne težave, kot so vetrovi, driska, mehko smrdeče blato in smrad briketov. Nikoli več ne bom prosil za nasvet pri zoomalia, preveč razočaran. Na nasvet vzreditelja bullyjev sedaj kupujem pri dog nature 28/18 junior vrečko 15kg po dostopni ceni in od takrat moja psička nima več težav. Tudi znamka bosch je zelo dobra, kupujem jo za mojega drugega psa ...
Izogibam se briketom optimus, ki so premajhne za mojo samico, ki je imela 8 mesecev. Preveč mastne so in povzročajo črevesne težave, kot so vetrovi, driska, mehko smrdeče blato in smrad briketov. Nikoli več ne bom prosil za nasvet pri zoomalia, preveč razočaran. Na nasvet vzreditelja bullyjev sedaj kupujem pri dog nature 28/18 junior vrečko 15kg po dostopni ceni in od takrat moja psička nima več težav. Tudi znamka bosch je zelo dobra, kupujem jo za mojega drugega psa ...
4 sporočila
tifany
Pozdravljeni, Analitska sestava Optimus brez žitaric junior je enaka kot pri Optimus brez žitaric za odrasle. Kakšne so razlike?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Briketi za mladičke vsebujejo okrepitev DHA, za boljši razvoj vida in možganov. Izbrane vrste mesa so različne, ni rib, razen ribjega olja, v nasprotju z briketi Optimus za odrasle pse. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
2 sporočila
marion
Ali bi bilo mogoče dobiti razdeljevalnik za brikete Optimus?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, za to blagovno znamko trenutno ni dozirnika na voljo. S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
karine
pozdravljeni, imam 8 let starega steriliziranega mačka. želen bi brikete brez žitaric in z visoko vsebnostjo beljakovin. kaj mi priporočate?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, priporočamo QUALITY SENS brez žitaric za sterilizirane mačke: https://www.zoomalia.com/animalerie/quality-sens-sans-cereales-chat-sterilise-p-28356.html S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
lea
Pozdravljeni, radi bi vedeli, kakšno količino briketov naj damo Borderju, ki tehta 19 kilogramov. Poskusila sem povečati zgornjo fotografijo, vendar ne morem prebrati... Mi lahko poveste? Hvala vnaprej, lep pozdrav, Léa
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Pri liniji za mladiče je potrebno poznati starost in težo psa v odrasli dobi. Priporočamo, da si ogledate tabelo v opisu. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
caroline
pozdravljeni, kakšnega izvora je meso? francosko? nizkotemperaturno kuhanje? vnaprej hvala,
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, četudi dajemo prednost lokalnim in francoskim dobavam, se lahko izvor mesa razlikuje, najpomembnejše je, da kakovost ustreza našim specifikacijam. Kar zadeva kuhanje, poteka z ekstrudiranjem pri 150 °C. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
alix
Pozdravljeni, imam 4-mesečnega bokserja, ki ga hranim z Royal Canin Boxer Junior, vendar se zdi, da je razmerje med kakovostjo in ceno pri Optimus zanimivo. Naj vzamem hrano brez žit ali klasično? Katera najbolj spominja na njegovo trenutno hrano? Hvala
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, briketi, ki so najbolj podobni vašim, so OPTIMUS Classic, saj prav tako vsebujejo žitarice. Vendar, če vaš mladič kaže težave s kožo (srbečica, dolgočasna dlaka) ali ima prebavne težave, mu bodo briketi OPTIMUS Chiot brez žitaric koristili. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
2 sporočila
olivier
dober dan, preizkusil sem brikete brez žit za moja dva psa, rezultat: stalna driska, slaba prebava, izguba teže. Vrnil sem se k briketom z žiti (Proplan) in od takrat je vse v redu, dobra prebava, oblikovano blato, svetleča dlaka, skratka samo dobro. Na kratko, Optimus: izogibajte se
2 sporočila
isabelle
Pozdravljeni, ali so ti briketi primerni za mladiča nemškega ovčarja, ki ima težave s prebavo?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, briketi brez žitaric so zelo prebavljivi in lahko rešijo težave s prebavo vašega mladiča. Pravzaprav so pogosto žitarice tiste, ki povzročajo prehranske in kožne alergije. OPTIMUS je v glavnem sestavljen iz mesa in ne vsebuje žitaric niti glutena. S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
6 sporočila
laurence
Pozdravljeni, če umikate, boste imeli težave s prebavili – driska, mehke blato, neprijeten vonj, slaba prebava, preveč mastna in premajhna, nikoli več optimus. Odkar za svojo 10 mesečno samico uporabljam Dog Nature za mladiče 28/10, uživa in nima več težav. Lososovo olje znamke 'Nature Dog' je odlično, nadaljujem z dodajanjem malo v njeno hrano, kljub temu da vsebuje nekaj olja, sem zadovoljna. Vrečka 15 kg.
1 sporočila
perrine
pozdravljeni, ali je ponudba 10+1 brezplačno veljavna tudi, če kupimo brikete optimus v kompletu po 2
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Do danes program zvestobe deluje le za referenco 64712. Lep pozdrav, Madeline iz Zoomalia