Vprašanja, razprave o izdelkih OPTIMUS Adult Grain Free Low Carb za pse
30 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
anne
Moj desetletni pes ima bolna jetra, moj veterinar je rekel, da glede na njegovo starost in zdravstveno stanje operacija ni možna, zato bi rad vedel, ali bi bila ta hrana primerna, ker mu dajem brikete za njegovo zdravstveno težavo, vendar to povzroča, da se zredi, in ni izboljšanja. Prej je jedel lahke brikete druge znamke. In moj drug pes, ki je prav tako star deset let, ima rak tkiva. Vem, da so ogljikovi hidrati slabi in jih je treba izogibati. Ali lahko tudi njemu dam te brikete. Je avstralski ovčar in moj drugi starec je križanec med malamutom.
1 sporočila
maylis
To pomeni "Dehidriran piščanec (min. 85% svežega ekvivalenta)"?
12 sporočila
nans
Pozdravljeni,Oznaka "Posušen piščanec (min. 85% svežega ekvivalenta)" se nanaša na vsebnost piščanca v izdelku po postopku dehidracije. To pomeni, da je količina piščanca v izdelku, ko je enkrat dehidriran, enaka vsaj 85% količini svežega piščanca, ki je bil uporabljen pred postopkom dehidracije. Z drugimi besedami, če bi vzeli svež piščanec pred dehidracijo, bi se 85% te količine našlo v dehidriranem izdelku.Lep pozdrav,Nans iz ekipe Zoomalia
5 sporočila
dominique
Menila sem, da je sestava teh briketov idealna za mojo sterilizirano psičko, saj so bogati z beljakovinami in vsebujejo malo sladkorja, ampak ko berem mnenja, ugotavljam, da jih njen prebavni sistem ne prenaša dobro, kar se kaže v obliki blata, vetrov itd.. Ali mi lahko poveste zakaj? Hvala
1 sporočila
justine
Pozdravljeni, kaj je vaš pes jedel prej? Kakšno prehodno obdobje je bilo izvedeno?
2 sporočila
danielle
Pozdravljeni, za mojega nemškega ovčarja (torej z občutljivimi črevesji) je bilo širjenje hrane Carnilove na Optimus low carb, ki je odlične kakovosti, zelo dobro sprejeto. Izvedel sem postopno uvajanje hrane čez pet tednov in vse je v najlepšem redu: popolna postava, normalno blato, brez vetrov in dlaka sije, kot si želim! Če to lahko pomaga, mislim, da problemi izhajajo iz prekratkega prehodnega obdobja. Edini problem zame je, da so očitno zaloge te hrane pošle, saj mi že skoraj en mesec ne uspe naročiti nove zaloge!
86 sporočila
céline
Pozdravljeni,
V odgovor na vašo prošnjo vas obveščam, da do danes nimamo točnega datuma ponovne zaloge, ki bi ga lahko sporočili. Vabim vas, da redno preverjate spletno stran.
Na voljo sem za vsa dodatna pojasnila.
Lep dan vam in vašemu hišnemu ljubljenčku.
Kmalu se vidimo,
Madeline iz Zoomalie
V odgovor na vašo prošnjo vas obveščam, da do danes nimamo točnega datuma ponovne zaloge, ki bi ga lahko sporočili. Vabim vas, da redno preverjate spletno stran.
Na voljo sem za vsa dodatna pojasnila.
Lep dan vam in vašemu hišnemu ljubljenčku.
Kmalu se vidimo,
Madeline iz Zoomalie
4 sporočila
patricia
zdravo tudi jaz sem zamenjal brikete, preveč sem imel napenjanje, poleg tega sem videl, da vsebuje lignocelulozo (ostanki lesa in slame), zato sem zamenjal
24 sporočila
prescilia
Pozdravljeni, opazil sem, da so pri blagovni znamki Optimus količine briketov zelo visoke, ampak ali to ni morda previsoko? Jaz sem se vedno ravnal po 12 g na kilogram teže (za nekastrirane in aktivne pse teže 35 in 43 kg, torej 420 in 500 g na dan), da bi jih ohranil v dobrem stanju, ne glede na uporabljene brikete (Orijen, Carnilove,...). Zdaj ko so kastrirani, sem razmišljal, da bi jih dal na 10 g na kilogram teže, kar bi pomenilo 350 in 430 g na dan. Ko vidim priporočila, sem resnično presenečen nad količino, še posebej, če primerjamo z bolj ali manj podobnimi briketi, kot so Amikinos ali Orijen ...
1 sporočila
bérangère
Priporočene količine so previsoke.
3 sporočila
aicha
Koliko časa ste izvajali prehod? So bile kdaj med prehodom blato dobro oblikovane? Če je tako, bi morali ponovno vzpostaviti odstotek, pri katerem so bile blato dobre in izvesti daljši prehod. Vsak pes ima organizem, ki na spremembe časovno reagira različno. Nekateri potrebujejo 15 dni, drugi mesec dni ali več.
17 sporočila
laura
Med prehodom blato ni bilo dobro oblikovano.
3 sporočila
aicha
Pozdravljeni Laura_M, s katero hrano za pse je bil vaš kuža hranjen pred to?
1 sporočila
valerie
Pozdravljeni. Bil sem pri Croq and dog, vendar so predragi ...
17 sporočila
laura
OWNAT prav brez žit povprečen piščanec
3 sporočila
aicha
Ali ste opravili prehod med Ownat in Optimus?
17 sporočila
laura
Da, opravil sem prehod in dodal kefir iz mleka, ni izboljšav.-->
2 sporočila
annick
Za mojega zelo velikega psa (60 kg) velikost briketov Optimus low carb ni primerna, saj so preveč majhne.
17 sporočila
laura
Pozdravljeni, na internetu sem prebral, da ni dobro hraniti brikete v plastični škatli (to počnem), lahko pa se vrečo briketov da v plastično škatlo, torej lahko postavim vrečo v mojo škatlo in odrežem vrh vreče, da bo lažje servirati, ali mora biti vreča znotraj plastične škatle zaprta? Hvala
17 sporočila
laura
Pozdravljeni, naročil sem brikete, ali je mogoče dobiti merilni lonček?
17 sporočila
laura
Pozdravljeni, menim, da so obroki ogromni, glede na to, da so briketi majhni. Imam psa s 10 kg, ki je steriliziran, zato bi se odločila za obrok za neaktivnega, to je 170g.
5 sporočila
virginie
A priori je gramatura, ki je podana glede na težo psa, presega za 20 %.
2 sporočila
laurent
Pozdravljeni, glede na količino briketov, ki jih je potrebno postreči v primerjavi z drugimi vrhunskimi briketi, se cena, ki sprva deluje privlačna, na koncu uvršča med najdražje premium brikete. Priporočena količina briketov je skoraj dvojna v primerjavi z drugimi vrhunskimi briketi, tako da paket Optimum low carb stane enako kot Regional RED od Origen, ki vsebujejo več kot 30% svežega mesa in ki imajo boljši ugled. Ste to opazili in ali je to normalno? Hvala
1 sporočila
baptiste
Pozdravljeni. Količina obroka je precenjena (več kot 20%) in to precej očitno v primerjavi z mnogimi znamkami, ki podcenjujejo (za 20%), da bi bolje prodajale (in to deluje).
1 sporočila
christelle
Res je prišla do enake ugotovitve glede predpisanih količin, vendar je v prostornini še vedno manj ... vsekakor pa se zdi, da moja psička ne prenese, čeprav ji očitno teknejo ... kljub temu sem sledila priporočilom za prehod, ampak je večkrat bruhala + imela mehko blato
6 sporočila
athenais
Pozdravljeni, -Ali mi lahko potrdite, da te briketi ne vsebujejo gensko spremenjenih organizmov, glutena, pesticidov niti žit? -Kakšna je vsebnost soli v teh briketih? -Kakšnega izvora je piščanec? (intenzivna reja, piščanci na prostem, izvor/država)? Hvala vnaprej
2 sporočila
laura
Pozdravljeni, kakšna je temperatura pečenja mesnih kroglic Optimus? Hvala
1 sporočila
philippe
Pozdravljeni, ne mislim, da gre za kuhanje pri nizki temperaturi, to bi bilo omenjeno v njihovem dolgem opisu in kuhanje pri nizki temperaturi se izvaja le v Veliki Britaniji ali v Nemčiji. Kar očitam znamki Optimus je to, da ne navajajo nobenega odstotka za različne vrečke njihovih različnih sestavin, tudi po povpraševanju je odgovor "industrijska skrivnost". Zato sklepam, da to niso kakovostni briketi, enako kot mnogi drugi.
14 sporočila
laure
Pozdravljeni, briketi Optimus so kuhani pri temperaturi med 90 in 120 °C. Lep pozdrav, Laure
5 sporočila
philippe
Laure_G, ali mi lahko prosim navedete temperaturo peke za brezžitne kroketke Optimus: Low carb, pa tudi za fresh meat ali Fish in nove Origin Fresh Meat? Oklevam Hvala!!
17 sporočila
laura
Pozdravljeni, moj pes jih sploh ne prebavlja; ima mehko/tekoče blato, ki neprijetno diši, in res neprijetne pline. Je to tudi vaš primer?