Oktodon si gloda tačko!
Pozdravljeni,
Imam dveletnega oktodona, ki mu je ime Marcel. Živi sam. Ima veliko kletko z več nadstropji, igrače, kolo, skrivališča in viseče mreže. Zgradili smo mu ograjo, da lahko pride ven po hiši. Zadnje čase si je začel puliti dlake na zadnji tački. Zdaj je popolnoma gola. Veterinar mi je dal kremo, ki sem mu jo nanesel, in njegova navada je izginila. Zdaj pa spet začenja in krema več ne deluje. Začel je grizti tudi dlake na obeh sprednjih tačkah. Kaj naj storim? Naj mu priskrbim prijatelja? Če da, ali ga bo sprejel po dveh letih samote? Najlepša hvala za vaše izkušnje in nasvete!
Pozdravljeni,
Najprej se ponovno posvetujte z veterinarjem za NAC (nove vrste hišnih ljubljenčkov), da temeljiteje razpravite o situaciji.
Potem je možno, da je vzrok težave pomanjkanje prostora, kljub etažam v vaši kletki. V tem primeru lahko kupite ogrado, ki je posebej zasnovana za glodavce, da svojemu malemu prijatelju ponudite več prostora.
Druga možnost je, da poskuša pritegniti več vaše pozornosti, ker si želi več crkljanja. Ali mu posvečate veliko časa?
Upam, da sem vam lahko pomagal