Oktodon, nosečnost?

1 odgovor
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Philippine
1 sporočila
philippine fr
Pozdravljeni, pred tremi tedni sem iz trgovine za male živali posvojila dve samički deguja v razmaku enega tedna. Lepo aguti belo pisano (Lucky) in šampanjec (Bulle). Vendar pa sem ob posvojitvi druge šla prvič v trgovino, ker sem se nepričakovano zaljubila v malo Bulle, ki je delovala zelo družabna. Na žalost mi prodajalka pokaže in mi pove, da je to samec. Nato jo je dala nazaj v kletko in opazila sem, da se zdi, da se en degu parijo z njo/njim. To se mi je zdelo smešno, saj sem mislila, da "dva" samca igrajo. Dva dni kasneje sem šla nazaj v trgovino z namenom, da dokončno posvojim še eno samico. Prodajalka, ki se me ni spomnila, mi pokaže svoje samice in tu me je presenetilo, ko mi je pokazala Bulle in mi rekla, da je samica! Nato sem previdno prosila za preverjanje, ker je bila dva dni nazaj samec... vendar je res bilo po preverjanju (seme razlikovanja sem si pridobila) samica. Tako gre vse za najboljše, moji dve deguji se zelo dobro razumeta. Toda opazila sem, da ima Bulle veliko bolj okrogel trebuh kot njena spremljevalka. Lucky ima približno 2 meseca, Bulle pa 3 mesece. Bulle spi veliko več, več je, več pije in manj igra. Nisem je imela dovolj dolgo, da bi opazila spremembo njene teže, vendar je pri tej stopnji in po mojih navodilih možno vedeti, ali pričakuje mladiče. Opozarjam, da so za razliko od Lucky Bulle nižji zobje bledo rumeni (mislim, da jih lahko označimo za bele za deguja) to navajam, ker sem prebrala, da je lahko to možno pomanjkanje vitamina in da se to lahko in pogosto pojavi tudi med nosečnostjo. Toda njeni zgornji zobje so lepo rumeni. Vem, da je nosečnost za deguja lahko težka, in če je res noseča, bi želela storiti vse, kar je mogoče zanjo in da bi šlo vse po najboljšem.. to sem pozabila omeniti, ker temu pred pridobivanjem informacij o gestaciji nisem posvečala večje pozornosti, naslednji dan po njenem prihodu sem našla v kletki zelo majhno količino lepljive rdeče-rjave snovi, zdi se, da se takšna izguba lahko vidi zgodaj v nosečnosti, ko se "proces" gestacije razjasni. Hvala za vaše odgovore. Opravičujem se vam za vse slovnične napake, ki sem jih naredila.
fairy
18 sporočila
fairy fr

Pozdravljeni,

Zelo vam priporočam, da se o tem pogovorite s svojim veterinarjem za NMC (nove vrste hišnih ljubljenčkov), saj če gre za nosečnost, bi se lahko zapletlo. Če imate najmanjši dvom, se posvetujte s svojim veterinarjem.

Morda je tudi trgovina za hišne ljubljenčke napačno določila spol Luckyja ali Bulle.

Skratka, pojdite k svojemu veterinarju, to je zelo pomembno.

Upam, da sem vam lahko pomagal!

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo