ogrevanje terarija
Pozdravljeni,
Imam dve gožnji v terariju in, ker začenjata primanjkovati prostora, bom kmalu kupil večjega. Za ogrevanje sem uporabljal ogrevalno podlogo, prilepljeno pod terarij, vendar je ne morem odlepiti, zato moram z nakupom novega terarija kupiti tudi nov ogrevalni sistem.
Moj novi terarij bo meril med 1m in 1m20 dolžine, kar je več kot dolžina pohištva, na katerem bo stal (80cm). (Prav tako naj omenim, da živim v garsonjeri in nakup večjega pohištva ni možen.) Ker bo terarij iz stekla, ne mislim, da bi lahko pod njega postavil noge, da bi namestil ogrevalno podlogo (krhkost stekla + predolga dolžina glede na mojo pohištvo...). To torej izključuje sistem ogrevalne podloge, prilepljene pod terarij.
Zato bi rad izvedel, kako ogreti terarij, glede na to, da se mi zdi postavitev ogrevalnega kabla v substrat nekoliko tvegana za moji malčki, prav tako se bojim, da bi se lahko opekli na žarnici........ Če imate kakšne ideje ali nasvete, bi bila zelo hvaležna :)
Hvala
Živijo Justine!
Kabli so varni in preučeni za uporabo. Torej, ne bi smelo biti težav.
Povej nam, za kaj si se odločila ;)
Se vidimo kmalu,
Sabrina
Živjo!
Ker mi je več ljudi odsvetovalo grelni kabel in ker sem se že pred letom dni odločila za grelno preprogo, sem ponovno vzela eno, ampak vseeno hvala za tvoj odgovor.
Da bi jo prilagodila svojemu pohištvu, sem dala odrezati leseno ploščo v dimenzijah mojega terra in dovolj debelo, da jo prilepim na svoje pohištvo in postavim terra in njegove noge nanjo :)