Nujno: Razdraženo oko
1 odgovor
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
melissa
Pozdravljeni, ponovno vam pišem, ker ima moja mačka (mala samica, stara leto in pol) od petka draženje očesa. Ker sem v obdobju karantene v drugem mestu, ne morem k veterinarju, in potem ko sem jih kontaktiral več, mi nihče ne daje nasvetov, ker "to ni njihov pacient". V petek je začelo njeno oko teči in se napol zapirati (kot da je boleče ali moteče), zato sem ji dal fiziološko raztopino za dojenčke (vendar ni bilo izboljšanja). Nato sem poklical svojega veterinarja, ki mi je rekel, da ji lahko dam boraks/bornovo kislino za ljudi (ki sem jo imel pri sebi), da bi ji pomagal razkužiti; vendar je od takrat njena tretja veka postala zelo vidna in krvavo rdeča (sploh ne bela in zelo razdražena), zato sem v paniki, ker poleg napol zaprtega očesa, ki teče, je zdaj njen kot notranjega očesa zelo rdeč in zelo viden ... kaj naj naredim ..? Ne dajem ji več fiziološke raztopine in boraksa z bornovo kislino, ker se bojim, da bi to poslabšalo problem .. (ko gledam po internetu, ugotavljam, da to nekoliko spominja na simptome Hornerjevega sindroma pri mačkah, kar me zelo skrbi, nikoli ni imela težav, čeprav redno hodi ven, toda ta težava se je pojavila med karanteno in nima več dostopa do zunanjosti) ... Poskušam objaviti sliko njenega očesa. Najlepša hvala.
5 sporočila
julie
Pozdravljena Melissa, pravkar sem prebrala vaše sporočilo in ne vem, ali ste našli rešitev za vašo mačko. Če ne, je treba za njeno draženje uporabiti ophthalmolo. To je majhna tuba antibiotične kreme, ki jo najdete pri veterinarjih. Ne čistite oči z dacryloserumom ali podobnimi izdelki, saj so te raztopine slane. Fiziološka raztopina bo zadostovala, ali pa kateri koli drug izdelek, kupljen pri veterinarju (na primer Ocryl) ali v lekarni kaplice za dojenčke. Ni dobro čakati, kajti če se oko hitro ne pozdravi, se lahko okuži tudi drugo oko in celo sproži korizo, kar bi lahko zapletlo nadaljnje zdravljenje vaše mačke, tudi če se to lahko pozdravi. Zato dobro očistite oko z injiciranjem čistilne vode v oko in odstranite umazanijo z gazoo ali nečim podobnim ter s tubo ophthalmola nanesite nekaj izdelka v oko.. dva ali tri krat na dan do ozdravitve. Lep dan vam želim. Julie