Forum za akvaristiko

notranji filter in zračnik

6 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
laurent
18 sporočila
laurent fr

Pozdravljeni,

pravkar sem kupil akvarij Marina 160l, ki je že opremljen z zunanjim filtrom iste znamke z zmogljivostjo 700l/h..(jet.150)... želel sem dodati zračno črpalko, vendar ne vem, ali sta ta dva združljiva, predvsem zato, ker sem dodal deset rastlin, da začnem...

Kaj menite o tem? Poleg tega, ali je ta filter dobre kakovosti (še posebej, ker povsod ne najdem pene in oglja)? Hvala za vaše odgovore.

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljen,

- Rastline so dovolj, da zagotavljajo kisik ribam, pod pogojem, da ni prenatrpanosti.

Difuzija zraka v dobro zasajenem akvariju je torej nepotrebna, saj je celo ovira za zasajanje, ker zračni stolp, ki ga ustvarja difuzor, povzroča izsesavanje plinov, koristnih za rastline, kot je CO2.

- Govoriš o notranjem filtru v naslovu in zunanjim filtrom v vprašanju. Za kaj gre?

- Kar se tiče oglja, bolje ga je ne uporabljati, ker je to material, ki zadržuje kemične elemente, ki lahko povzročijo neravnovesje v vodi.

Na žalost ima svoje meje, ker ko je nasičeno, izpusti kar je zadržalo in to je nevarno ter ni priporočljivo za dolgotrajno ohranjanje dobrega biološkega ravnovesja.

Oglje se lahko uporabi za ponovno vzpostavitev ravnovesja v vodi po zdravljenju, saj fiksira ostanke aktivnih snovi ali za začasno čiščenje motne vode v akvariju.

Vendar ga je treba odstraniti po 3 do 4 dneh in zavreči. Nikakor ga ne shranjujte, tudi če je oprano, za naslednjo uporabo.

Alain

laurent
18 sporočila
laurent fr

oprosti, mislil sem notranji filter ... hvala za tvoj odgovor ... in torej namesto oglja lahko v ta filter damo kaj?

Alain
259 sporočila
alain fr

Obstaja več vrst filtrirnih mas

1°) mehanska filtracija:

- pene (velike mreže; srednje mreže; fine mreže),

- perlon (vata)

...

2°) biološka filtracija:

(bakterijski nosilci)

"rezanci" iz keramike

vulkanske kamnine, kot je pucolana

...

Pri meni doma postavim mase v naslednjem vrstnem redu: od najmanj filtrirajoče za velike delce do najbolj filtrirajoče za najbolj fine odpadke:

- Prihod vode

- Modra pena z velikimi mrežami (mehanska filtracija)

- Modra pena s srednjimi mrežami (mehanska filtracija)

- Perlon (mehanska filtracija)

- "Rezanci" iz keramike v nogavici kot bakterijski nosilec (biološka filtracija)

- Perlon (mehanska filtracija)

- Izpust vode.

Alain

laurent
18 sporočila
laurent fr

pozdravljeni,

hvala za vaš odgovor... kako pogosto čistiti mahove? in ali istega dne menjati biološke filtre?

kakšen tip akvarija imate? notranji filter prav tako? izbira je zelo široka in merila za izbiro niso vedno jasna za začetnika kot sem jaz .. hvala, lep dan

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Pozdravljeni,

da se ne bom ponavljal, v tem forumu je poglavje "Izdelava akvarija"; preberi ga Laurent (brez ukazovanja) in dobil boš veliko odgovorov na svoja vprašanja; obstaja tudi Alain, ki je opravil izjemno delo na svojem forumu (naslov je tudi v tem forumu).

Akvaristično. 

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljeni,

Moji trenutni akvariji:

120L za selekcijo gupijev Filtracija z dekantacijo s črpalko Pico evolution600 600L/h

160L za platije Filtracija z dekantacijo s črpalko Pico evolution800 750L/h

120L za Carinotetraodon tranvacoricus Filtracija z dekantacijo s črpalko Pico evolution600 600L/h

80L za Neocaridina heteropoda var. Red (Red Cherry) Zunanja črpalka Eheim Classic 2211 300L/h

3 akvariji po 25L za Betta splendens Kotni filtri Nano Clean Dennerle 150L/h

1050L za diskuse Filtracija z dekantacijo z 1 črpalko NEW-JET 2400 in 2 črpalkama MAXI-JET 1200

1050L za velike cihlide iz Južne in Srednje Amerike Filtracija z dekantacijo s 4 črpalkami Pico evolution1200 1120L/h in 1 črpalko NEW-JET 2400

Alain

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo