nimfe in papige v isti kletki?

2 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
alain
1 sporočila
alain fr

živjo, ali lahko skupaj damo par skobčevk in par nimf? hvala za vaše odgovore. Alain.

Patricia
1 sporočila
patricia fr

Pozdravljen Alain, v moji volieri imam 3 papige nimfe in dve skobčevki, ki zelo lepo sobivata skupaj. Na začetku sem imel 1 ročno vzgojeno papigo nimfo, ki jo je vzgojil moj prijatelj vzreditelj, ki mi je pokazal, kako naj jih hranim, nato sem pri njemu kupil še 1, ki sem jo vzgojil sam, in ta je najbolj crkljiva od vseh, zato se tudi tako imenuje. Nekega dne smo kupili modro skobčevko in jo dali s papigami nimfami, da ne bi bila sama, pa je moja hči vzela še eno modro skobčevko (a ne iste modre kot prva) pri svojem očetu, ki ima več skobčevk. Ker sem bil vajen, da izpustim svoje udomačene papige nimfe in pustim vrata odprta (pridejo mi na glavo ali rame), sem opazil, da je le ena od dveh skobčevk upala izstopiti iz voliere, je samička in tudi najmanjša, opazil sem, da je že od začetka postavljala svoja pravila, in sem sčasoma opazil tudi, da se je spoprijateljila s Câlinom, saj ga nenehno spremlja, ko gre iz voliere, res je smešno videti ju skupaj... Od takrat sem kupil še 1 papigo nimfo v vrtnariji (ne ročno vzgojeno) in sem zelo zadovoljen, saj se je sama po sebi udomačila in mi pride na ramo, ko vidi, da to počneta moji 2 drugi papigi nimfi. Poleg tega nimam težav z vračanjem v voliero, preprosto nežno vrnem papige nimfe v kletko in skobčevka, ki se imenuje Dolly, potem sama vstopi, ko ji rečem. Ker imam še eno voliero z zebrastimi amadini in 2 kanarčki, sem se odločila, da jih izpustim tudi, ko čistim njihovo voliero, na začetku sem jih vračala noter brez stresa tako, da sem zaprla žaluzije in v temi jih je lažje ujeti in vrniti v kletko, saj ptice podnevi ne premikajo v temi, a jim to vseeno ni bilo všeč... In potem sem si nekega dne sama pri sebi rekla v mislih: "Navsezadnje, če nočete, da vas ujamem, pojdite sami noter". Tretji dan po tem, ko sem čistila voliero, sem jim rekla, naj se vrnejo v svojo voliero, in s kretnjo roke, kot da jih potiskam proti volieri, so vsi vstopili, ne da bi jih morala loviti... Od takrat so vsi moji ptiči zelo dobro organizirani, ko odprem vrata, izstopijo, letijo po sobi in ko vidijo, da sem končala čiščenje njihove voliere, se pridno vrnejo noter. Nikoli nisem verjela, da je to mogoče, še posebej z neudomačenimi pticami, kot so kanarčki in zebrasti amadini, pa vendar je to resnica, in to je dober dokaz, da je mogoče komunicirati z živalmi, vendar pod določenimi pogoji, prvi je, da jih ljubiš in jih spoštuješ... Sem zelo vesela, da imam takšen odnos s svojimi pticami... seveda ne živijo vedno v svobodi, vendar niso vedno za rešetkami, razen dveh, ki ne želita izstopiti, saj se počutita varnejše v svoji volieri, pustim jim izbiro, da se sami odločijo, ali želijo izstopiti ali ne... Upam, da vam je moje sporočilo pomagalo, da ste bolje razumeli... Patricia S 

Elodie
3 sporočila
elodie fr

Valovite papige so lahko prave nadloge za nimfe. Odsvetujem, da jih daš skupaj, če načrtuješ razmnoževanje, saj bi tvoje valovite papige lahko ubile tvoje mladiče nimf.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo