Nedoločljiv problem
4 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
3 sporočila
bayssangour
Pozdravljeni vsi skupaj, obracam se na vas zaradi težave, ki sem jo sprejel, vendar bi mi lahko povzročila težave v prihodnjih letih, glede na to, da ima Vano le približno leto in pol. Torej, pred časom smo na Facebook skupini našli osebo, ki je podarjala perzijsko mačko. Zelo hitro nam je odgovorila in nam zaupala svojo mačko brez postavljanja vprašanj, tako da smo jo sprejeli in ugotovili, da ima nekaj "težav", povezanih z njenimi očmi, kar zahteva vsakodnevno čiščenje. Poleg tega so jo njeni prejšnji lastniki navadili na to, da opravlja svoje potrebe v praznem zabojniku za mačke, kar pomeni, da če posujem pesek (preizkušene različne vrste), moja mačka ne gre vanj, in ko dam le zaboj s papirnatimi brisačami, gre tja. Tako da moram dvakrat do trikrat dnevno izprazniti papirnate brisače v stranišču in očistiti zabojnik za mačke, kar je kar zamudno. Torej, prosim, ne vem, kaj naj naredim, da bi jo navadil, ker sem že preizkusil različne metode, vendar nič ni delovalo. Upam, da bom našel nekoga, ki je imel že to težavo, čeprav se mi zdi kar edinstvena. Na pomoč! Hvala vnaprej
5 sporočila
julie
Pozdravljeni, skrbim za 75 mačk, zato poznam ta problem. Postavite prazen zaboj brez papirnatih brisač ali podobnega, vaša mačka bo naredila svoje potrebe vanj. Nato odstranite in očistite. Če vaša mačka ne mara stelje, ne morete storiti ničesar. Kaj točno ima z očmi? Preverite tudi njene kremplje, saj morda ne more praskati po stelji, če jo boli krempelj, ki se je preveč ukrivil in zapičil v blazinico, ali pa ima poškodovano tačko... Lep dan
3 sporočila
bayssangour
Pozdravljeni, hvala za vaš odgovor. Problem je v tem, da je brez papirnatih brisač situacija še slabša, saj urin prši povsod, ko izstopi iz škatle, in ker je mokro, opravi potrebo zraven. Papirnate brisače so tukaj, da omejijo škodo. Torej, pravite, da je teoretično nemogoče, da bi opravljal potrebo v pesku? Kajti sploh ne želi ostati notri, ko ga postavim vanjo.
5 sporočila
julie
Pozdravljeni, Očistite njeno posodo z belilom, to jo bo privabilo. Ali je posoda dovolj velika? Ali je sterilizirana in razglistena? Koliko je stara? Imate kakršnekoli informacije o njenem načinu življenja pri prejšnjem lastniku? Je imela še kakšne druge lastnike? Vsa ta vprašanja in vaše odgovore imajo in bodo imeli velik pomen glede njenega vedenja in navad. Lep dan, Julie
3 sporočila
bayssangour
Torej, že sem že poskusila z belilom, ampak ni imelo učinka, stranišče za mačke ni zelo veliko, to je res, ampak ne mislim, da je težava v tem, ker on tam opravlja potrebo, razen če ne dam notri peska. Kastriral sem ga, ampak še ko ni bil in smo ga ravno dobili, ni šel tja, razglistil sem ga, ja, ampak ne za zadnje 3 mesece, bom ga spet razglistil, vendar ker ne hodi ven, smo si mislili, da to ni "nujno". Njegovi prejšnji lastniki niso povedali veliko in so bili zelo veseli (no, vsaj tako je izgledalo), da so se ga "znebili". Niso nam omenili njegovih "težav" z očmi, peskom itd. Vano je ZELO dotikljiv in lepljiv, rekli so mi, da je to zato, ker je perzijska mačka, toda vseeno. Njegovi prejšnji lastniki so ga morali navaditi, da opravlja potrebo v stranišču brez peska, ampak ne moremo razumeti ZAKAJ?! Res ne vem, kaj naj naredim, ker je to na koncu res zoprno, saj ko opravi potrebo, ima mokre tačke itd., še posebej s temi dolgimi dlakami.. Kakor koli že, najlepša hvala za vaše odgovore!