Ne vem, katero ptico izbrati v kategoriji papig
Pozdravljeni, rad bi posvojil papigo, vendar ne vem, katero pasmo izbrati. Želel bi takšno, ki govori in je nežna. Hvala za pomoč.
Če pa želiš ptico, ki govori, potrebuješ papigo, kot je sivi žako, kakadu itd.
papige s obročkom nekoliko govorijo in jih je zelo lahko udomačiti ter so prijazne, vendar precej glasno kričijo ...
Meni so v trgovini z živalmi povedali, da lahko valovite papige spregovorijo nekaj besed
valovite papige ne govorijo, vendar so zelo inteligentne in ljubeznive
vendar ne izbiramo ptice glede na njeno sposobnost govora, saj bo celo pri sivih papigah iz Gabona (imam jih 4, 2 za razmnoževanje, 2 za družbo) nekatere, ki nikoli ne bodo govorile, čeprav se jih učiš, vse je odvisno od posameznika, potem pa je trik, da jim ves čas govoriš, ko si v njihovi sobi
jaz ti priporočam valovite papige ali papige z ovratnikom
Imel sem Senegalskega papagaja in poskušal sem ga naučiti govoriti,vendar nikoli ni spregovorilkljub temu, da sem mu vsak dan govoril najprej sem začel z:bonjour,salut,hello,bye,bienvenue......
Vendar ni nikoli spregovoril!!!! Vse to vam govorim, ker tudi če vsak dan govorite s svojim papagajem, je možno, da vaš papagaj nikoli ne bo spregovoril!!!
Kar se tiče mene, imamo dva siva papagaja (2), ki oba govorita, enega aleksandrinega papagaja, ki govori, in enega zelenoličnega aratinga, ki tudi govori... Mislim, da se naši med seboj vzpodbujajo in radi ugajajo nam... Vsak govori na svoj način, in kaže, da zelenolični aratinga potrebuje veliko več truda za govorjenje kot sivi papagaji... Aleksandrin papagaj ima skoraj enak besedni zaklad kot sivi papagaji... Ne razumem, zakaj nekateri trdijo 'nikoli', ne da bi vedeli...