Nano Eckfilter Dennerle
Pozdravljeni,
za mojih 30 litrov nameravam kupiti filter Nano Clean Dennerle in po nekaj raziskavah sem ugotovil, da obstaja več rešitev za filtrirne medije:
- številka 1 = originalni filtrirni element (z nakupom nadomestkov, ko ga je treba zamenjati, z "specialno netkano troplastno tkanino za učinkovito filtracijo".
- številka 2 = Nano FilterModul (košarica) se lahko uporabi namesto FilterElementa, sestavljenega iz troplastne vate. V ta sistem lahko nato dodamo Bio FilterGranulat, AlgenStopp ali Active Carbon.
https://www.dennerle.eu/fr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=190&Itemid=283
Nekateri ljubitelji akvaristike si nato radi sami pripravijo domače rešitve, ampak osebno za zdaj še ne želim segati po teh možnostih. Ali je nekdo že uporabil obe rešitvi in katera je boljša?
Ali mi lahko podrobneje razložite, kako deluje filtracija v akvariju (filtrirni mediji, bakterije, priporočeni materiali...)?
Hvala vnaprej!
Dober večer, Chloé,
za filtracijo si oglej (ne da bi ti ukazoval) odstavke "Izdelava akvarija", kjer je obravnavana filtracija.
Z akvarističnimi pozdravi.