Forum za akvaristiko

Nakup Borca

10 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Lucile
16 sporočila
lucile fr

Pozdravljeni,

Trenutno imam 100-litrski akvarij, ki bi ga želel ustaviti (odsotnosti dalj časa poleti ... nemogoče ga je pravilno vzdrževati in sprememba projektov...) Vendar pa bi rad obdržal akvarij v svoji hiši ... Borci so mi kar všeč ...

Poleg dejstva, da potrebuje najmanj 20 litrov, ne vem veliko (prebral sem veliko objav, vendar se mnoge med seboj nasprotujejo...) ... mi lahko poveste več?? Res se ne morejo razcveteti v majhni "okrasni" posodi?!

- Kako se opremiti? (Ali zadošča nano? Zaprt akvarij, ker skače? Ogrevanje? Osvetlitev? Mehka črpalka? Itd..)

- Ali je možno imeti samca in samico, ali je priporočljivo imeti samo enega?

- Ali lahko obdržim rastline, ki jih imam za ta prihodnji akvarij ali potrebujejo specifične rastline?!

- Kaj jedo borci?

- Odpotujem na počitnice za daljša obdobja (3 - 4 ali celo 5 tednov) Ali se lahko akvarij samo uredi?!

-- Skratka, vse kar mi je treba vedeti, preden se lotim tega novega akvarija...

PS: rada bi prodala svoje ribe, okras in sedanji akvarij ... ali imate specializirane spletne strani, nasvete, kjer bi jih lahko hitro prodala?

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Živjo Lucille,

najprej moraš vedeti, da akvarij ni samooskrben" in se ga je potrebno redno vzdrževati; zato bo v tvoji odsotnosti potrebna oseba, ki bo redno skrbela zanj (ne le enkrat na teden).

Drugače pa so nasveti Anne in Alaina povsem "osvetljujoči".

Poglej si njune razlage (niso kar nekaj).

Akvaristično.

Lucile
16 sporočila
lucile fr

Kje lahko najdem njihovo objavo?

Pogledal bom, vendar mislim, da bom opustil to idejo ...

Pravzaprav, če preneham z akvarijem, ki ga imam trenutno s 100L, je to zato, ker nimam možnosti, da bi nekdo zanj skrbel, ko me ni doma.

Nazadnje sem ga pustil 3 tedne lani (avtomatska svetloba in posebna hrana "počitnice", vendar je to bilo največ, kar je lahko prenašal ..

Letos se nameravam odsotiti dalj časa in bolj redno, zato akvaristika žal ni najbolj združljiva ...

To je res škoda ...

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Dober večer Lucile,

dejansko akvaristika mogoče zaenkrat ni združljiva s tvojimi opravki, morda je to preloženo (v upanju).

Sicer pa sta na tem forumu pisala Anne in Alain.

Akvaristično.

Lucile
16 sporočila
lucile fr

V redu Hvala, bom vseeno pogledal ... Sicer pa ... Kako naj ustavim svoj akvarij s 100L prostornino?! Naj vse skupaj prodam v paketu, ali naj ribe in okraske prodam posebej?! Na kateri spletni strani lahko objavim oglase?! Vsak nasvet bo dobrodošel. Hvala vnaprej. 

genevieve
161 sporočila
genevieve fr

Pozdravljeni,

Zakaj se ne bi lotili naravnega akvarija? Takšen bazen zahteva zelo malo vzdrževanja: http:/aquariophilie-simplement.blogspot.fr/search/label/D%C3%A9buter%20facilement

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Dober večer,

te vrste nisem poznal, toda na prvi pogled glede na različne članke, je to res posebna veja akvaristike; ampak ali lahko v teh primerih še vedno govorimo o akvaristiki?

Sobne rastline prav tako dajejo zelo dobre rezultate, vendar jih je treba negovati!

Akvarijsko.

genevieve
161 sporočila
genevieve fr

"tega žanra nisem poznal, ampak na prvi pogled na različne članke je to res posebna veja akvaristike; toda ali lahko v teh primerih še govorimo o akvaristiki?"

J e  mislim, da ja, lahko rečemo, da je to akvaristika, ampak na drugačen način, poleg tega pa se pojavi več želje po tem, da bi imel tak akvarij, ker glede proračuna smo zmagovalci z manj opreme za nakup ...  Vzdr ževanje ni tako pomembno, ker je treba le dodati vodo, ko izhlapi, zamenjati 30% vode 2-krat na leto itd. In še enkrat pridemo nazaj na poubellarium, ribe se v poubellariumih vedno bolj razvijejo, kakovosti vode v takšnih akvarijih ni treba preverjati itd ...

Edina stvar je, da ga je treba OBVEZNO zasaditi!!!

Zato sem dal povezavo Lucile, ki išče akvarij, ki se lahko skoraj sam upravlja.

To bi ti zadostovalo:

- rezervoar od 20 do 40 l

- svetilka

- zračni mehurček

- kremenčev pesek (če želiš dati rastline, ki potrebujejo hranilna tla, dodaj Manado)

- Veliko rastlin (pogledaj pakete rastlin na ebayu, ki niso zelo drage, ali postavi svoje)

- grelec

Počakaj 2-3 tedne

Postavi svojo betto ^^

Za vzdrževanje med počitnicami pa bi vseeno potreboval nekoga, da pride dodati vodo in preveriti, če je ribica v redu, ampak mislim, da bi s takšno postavitvijo lahko vzel ribo s sabo, kajne?

In postaviti razdeljevalnik hrane, razen če tvoj naravni akvarij uspeva proizvajati živo hrano, zato se je treba dobro informirati in pogledati na drugih straneh.

lep dan

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Dober večer A.P.,

Betta Splendens je riba kot vsaka druga, zato potrebuje pravilno nego, sicer TEGA NE POČNITE!!!

Akvaristika se mora izvajati pravilno, sicer se je ne lotite.

Akvaristično.

genevieve
161 sporočila
genevieve fr

Ja, vem, da je treba bette dobro obravnavati. Sam jih vzgajam s filtrom, vendar je naravna akvaristika drug svet, ki se mi zdi zelo zanimiv za odkrivanje, in povsem izvedljivo ga je izvajati, le ustrezno se je treba informirati. Osebno poznam "osnove", vendar če to zanima Lucile, bo morala obiskati bolj informirane forume. Povsem mogoče je narediti naravni akvarij s grelcem in betto.

Poleg tega filter v akvariju nima nobene funkcije, če je akvarij zasajen, ne vidim problema. Ker v naravi ni "biološkega" ali "mehanskega" filtra, temveč naravni: rastline.

Lucile
16 sporočila
lucile fr
<left><size="13px">Hvala za vaše odgovore,<size="13px">Po temeljitem premisleku, a malo proti svoji volji, prodajam celotno opremo mojega akvarija, takšno kot je ali po delih.. <size="13px">Ali veste, kje bi lahko objavila svoj oglas, da bi ga hitro prodala ?! ( Forumi, specializirane spletne strani ali kaj drugega ?! )<size="13px">( Zainteresirane prosim, da me kontaktirate: [email protected] ) </left>

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo