mykosidol nato mehki korali
Pozdravljeni,
Ker še vedno imam cianobakterije, sem se odločila za zdravljenje z mikosidolom... vendar zelo previdno. V svoj akvarij s 260 litri sem prenesla 3 kapsule in že opažam očitno upočasnitev... teh zlobnih bakterij.
Torej bom opazovala in počakala in lahko vam povem, da komaj čakam, da jih ne bom več videla, saj bi rada dodala mehke korale na mojih 50 kg žive skale... Akvarij bi moral biti prijetnejši za pogled... če imate kakšne predloge za mehke korale, ki bi bili primerni za moje "klovne" (1 par rdečih ocellaris in 1 par črnih), sem odprta za ideje.
Lep preostanek dneva
Pozdravljeni,
Na splošno je bolje postaviti anemono (heteractis magnifica) kot mehke korale za gostitev klovnovk. Slednje so občutljive pri uvajanju v koralni akvarij, medtem ko so bolj na svojem mestu v akvariju z nevretenčarji.
Mehki korali se zelo lahko stresirajo in prisotnost klovnovk tega verjetno ne izboljša. Kljub temu obstajajo redki, a uspešni primeri z Xenias, Lithophytons ali Rhodactis.
Tu je povezava do združevanja anemon in klovnovk: https://www.reef-guardian.com/news-article-997.html
Alain