Forum za akvaristiko

Motna voda s filtrom JBL CristalProfi e700

16 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
priscilla
8 sporočila
priscilla fr

Pozdravljeni, vsi moji ribe so umrle, izvedli smo teste mrzle in tople vode, saj smo zamenjali kotlovnico in namestili mehčalec vode. Vse je bilo v redu

Pred dvema dnevoma sem namestil zunanji filter JBL CristalProfi e700 za 120L akvarij, moral sem vse očistiti in začeti znova

A zdaj malo panike, ker je voda zelo motna, od česa to prihaja? Še enkrat, želim poudariti, da v akvariju ni rib, začenjam znova.

Prvi dan sem dodal Denitrol in kot je navedeno, počakati 9 dni. Moram narediti še kaj drugega?

V pričakovanju vašega odgovora

Lep pozdrav

Elodie
135 sporočila
elodie fr

Pozdravljeni Priscilla,

potrebno je, da testirate vodo in nam posredujete različne parametre (nitrite...). Uporabite lahko testne trakove za to opravilo.

Koliko Denitrola ste dodali?

Lep dan,

Elodie iz Zoomalie

priscilla
8 sporočila
priscilla fr

Pozdravljeni Elodie

test je dober

https://skydrive.live.com/redir?resid=5D2ACFD00FA32A51%211140pesek ima belkast film + motna vodaBi to bil slab premeščanje vode? kisik? ali drugovaljudno čakam na vaš odgovorlep pozdrav

Elodie
135 sporočila
elodie fr

Ponovno pozdravljeni, Priscilla,

Ste preden ste ga dali v akvarij splaknili tla/pesek? Najbolje je, da to storite v vedru in ga večkrat splaknete, dokler ni voda čista, nato pa ga postavite v akvarij.

Elodie iz Zoomalia

priscilla
8 sporočila
priscilla fr

ja, to je bilo narejeno + z uporabo sita

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljeni,

1°)  "moje ribe so vse poginile smo izvedli teste mrzle in tople vode, ker smo zamenjali kotel in imamo mehčalec vode. Brez posebnosti."

a) Od česa so ribe poginile?

b) Po analizah skleneš z "Brez posebnosti". Kaj to pomeni?

-Če imaš ph: 8.0; Gh: 17°d; No2: 0 in NO3: 5, je to v redu za afriške ciklide, toda za južnoameriške vrste: Nevarnost;

- Na drugi strani, če imaš ph: 6.5; Gh: 6°d; NO2: 0 in NO3: 10, je to popolno za amazonke, toda za Tanganyika: Nevarnost!

In vendar, ti dva primera sta "Brez posebnosti", če so namenjeni pravim ribam.

2°) "Pred dvema dnevoma sem namestil zunanji filter JBL CristalProfi e700 za akvarij 120L, moral sem vse očistiti in začeti znova"

Začeti znova: Tla, voda ...?

- Če je temu tako, je normalno, da je voda motna, če pesek ni bil dovolj opran. In počakati bo treba vsaj 3 tedne, da lahko vanjo spet vstavite ribe.

- Če je bila zamenjana samo voda in ne tla, upam, da vzrok smrti rib ni bil zaradi protozojev, ki se lahko ponovno pojavijo, ker so se lahko okistili in zakopali v tla.

V obeh primerih ne smete takoj vstaviti rib, ker je potrebno počakati, da se dušikov cikel konča, saj je denitrol baktericid.

3°) Elodie iz Zoomalie pravi; "Uporabite lahko ta tip testnih trakov za to."

Pozor na netočnost rezultatov s testnimi trakovi. Nič ne prekaša testov s kapljicami.

Alain

priscilla
8 sporočila
priscilla fr
<left>Pozdravljeni</left><left>Alain_C</left><left>Vse je bilo očiščeno, naj si bo pesek, akvarij, dekoracije ...........</left><left>Ampak mislim, da pesek ni bil dobro očiščen glede na barvo vode + belo plast na pesku</left><left>ali naj počakam 9 dni, da dodam denitrol? Pravilno je, da dodam 10 ml za 120 L?</left><left>ja, vem da ne smem vnesti rib .</left><left>hvala</left><left>lep pozdrav</left>
Elodie
135 sporočila
elodie fr

Hvala Alain za vaše pojasnila.

Navodila za Denitrol so:

- 1. dan: 10 ml na 100 l

- in naslednjih 9 dni, morate dnevno dodajati 10 ml na 300 l (doziranje prilagodite prostornini vašega akvarija).

Elodie

priscilla
8 sporočila
priscilla fr

Ponovno, hvala za vašo hitrost.

Mislite, da se bo voda pojasnila v teh 9 dneh brez denitrola? Ker zdaj je res impresivno

Elodie
135 sporočila
elodie fr

Pozdravljeni Priscilla,

mislim, da bi morali začeti znova in postopek izvesti korak za korakom. To je dobra priložnost, saj v akvariju še ni rib. Preverite, tudi če je treba večkrat izplakniti, ali je pesek dobro opran.

To naredite v vedru in ponavljajte, dokler ni voda popolnoma čista.

Nato natančno sledite navodilom za Denitrol:

1. dan - 10 ml na 100 L nato nadaljujte (ne prenehajte) za 9 dni z 4 ml na 120 L (ob tem, da je odmerek 10 ml na 300L).

Če problem ostaja, kot je omenil Alain, izvedite kapljični test in objavite vse parametre.

Lep preostanek popoldneva

Elodie

priscilla
8 sporočila
priscilla fr

Voda se sama s črpalko zunaj ne more pojasniti, saj sem akvarij napolnil pred dvema dnevoma

priscilla
8 sporočila
priscilla fr

Voda se sama s pomočjo zunanje črpalke ne more razjasniti, saj sem akvarij napolnil pred dvema dnevoma

Ne morem uporabiti svoje sesalne cevi?

olivier
2 sporočila
olivier fr

zdravo vendar z živo baterijo

priscilla
8 sporočila
priscilla fr

Pozdravljeni

hvala za vaš hiter odziv

včeraj smo izpraznili akvarij, težava je bila zaradi peska. Smer: smeti

Prej sem imel v 40L akvariju prod, in ni bilo nobenih težav.

Za 120L akvarij, koliko litrov prodka bi približno potreboval? Uporabil bom prod, ki ne reže, saj so tančice zlate ribice zelo občutljive.

vsaj problem bo rešen

olivier
2 sporočila
olivier fr

jaz sem v svoj 120-litrski akvarij dodal dobre 3 cm višine substrata

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljeni,

Za akvarij s prostornino 120 litrov (D: 100 cm; Š: 30 cm) s 3 cm peska:

10 x 3 x 0,3 = 9 litrov

ali

9 x 1,4 = 12,6 kg

(1,4 je koeficient mase peska)

Alain

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Pozdravljeni,

pravkar sem prebral in nekaj me skrbi na začetku: mehčalec; kaj dodaja v vodo?

Po načelu nikoli vode, ki je šla skozi mehčalec.

Drugače pa, če je zaradi peska, začnemo vse od začetka (glej poglavje izdelava akvarija),

in zamenjamo pesek ter vse filtrirne mase.

Akvaristično.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo