morski prašiček se ne premika več
pozdravljeni
Imamo morsko prašičko po imenu Caramel od srede, 20.10.2010.
Dobro se je prilagodila, a danes zjutraj smo jo našli na dnu njene hišice, se ni premikala, le malo je premikala zadnje noge. Običajno je zelo živahna, zdaj pa se pusti nositi, ne čivka več, je "položena" na bok brez večjih odzivov. Z možem sva opazila, da ima malo "zamašen" nos (malo smrklja ob nosnicah). "Prisila" sva ju, da malo popije, in iztrebila je, zato ne bi smel biti problem v prebavilih.
Ker še nikoli nismo imeli morske prašičke, ne vemo, kako reagirati. Ovila sva jo v brisačo in mož jo drži, da ji ne bo hladno in da ne bo sama. Danes je nedelja in sploh ne vemo, kaj storiti.
Zelo smo zaskrbljeni.
Ali ima kdo kakšno mnenje o tem?
Vnaprej hvala,
Aline
To je zelo slab znak ... Ste ga danes peljali k veterinarju? Svojega morskega prašička sem že našel v podobnem stanju (ohromitev zadnjih nog), veterinarka mi je povedala, da ni prenesel poletne vročine: poskušal sem ga rešiti, vendar so te majhne živali resnično krhke in na koncu sem ga moral uspavati ... A tvoj ima druge simptome (tekoči nos), in žal ti ne morem povedati, za kaj gre (tumor, korizo ??...) Kar je zagotovo potrebno, je nujen posvet z veterinarjem. Upam, da mu bo uspelo!
Ničesar ni treba dodati sporočilu soso. Na žalost mislim, da je treba k veterinarju. Obvesti nas.
Pozdravljena Soso in Pierrot !!
Zahvaljujem se vama za vajina sporočila... Napisala sem eno v nedeljo ob 15. uri, da povem, da nas je Caramel zapustil, ampak očitno ni bilo objavljeno... Poklicali smo dežurnega veterinarja v nedeljo ob 10. uri, da bi dobili njegovo mnenje... ona ni hotela razumeti in nam je rekla, da veterinarji v navadnih razmerah ne "intervenirajo" pri živalih kupljenih v trgovinah za živali v prvih 14 dneh, ker so "zagotovljene" prvih 14 dni, ter da moramo "vprašati veterinarja iz trgovine za živali"... Nismo ga poklicali, da bi sporočili, da naša "televizija" ne "dela več," ampak tako smo "bili prejeti"... Dodala je, da ne bo preživel dneva in da ga moramo obkrožiti, da ga spremljamo do konca, kar sva z možem, Noejem (5 let) in Ugom (10 let) tudi storili... Zapustil nas je ob 14.05...
To je bila zelo težka nedelja... otroci so jokali, še posebej Ugo, ki je preležal celo popoldne... A zvečer je bilo z vsemi vse v redu... Na televiziji so bili "Asterix in olimpijske igre," in oče in otroci so se od srca smejali... Le meni je bilo žal za našega Caramela...
V ponedeljek zjutraj smo Caramela odnesli nazaj v trgovino za živali, prav tako oni niso nič razumeli... "Standardna menjava," je napisala prodajalka na računu in Čokolada Darwin Marvina Morgana z Brki (Noe se še ni odločil za ime) se je pridružil naši družini ob točno 9.30... In vse se je vrnilo v svoj običajen tek... le da jaz težko pozabim in si ne dovolim, da bi se navezala na našega najmlajšega iz strahu, da nas bo zapustil čez nekaj dni...
Rada bi vam poslala fotografijo, ampak se zdi zelo zapleteno...
V vsakem primeru se vam iz srca zahvaljujem za vajina sporočila!!
Aline, Claudie, Ugo, Noe in Čokolada Darwin Marvin Morgan z Brki
PS : ko je umrl, je imel zračni mehurček v nosnici z malo krvi... ali bi morda kdo od vas imel odgovor na to?
Hvala
Hvala, ker si delil vse to z nami ... Resnično, to moram biti težek trenutek zate, vendar je žal to nekaj, kar se pogosto zgodi z živalmi, prodanimi v trgovinah za male živali (žrtve množičnega razmnoževanja in parjenja v sorodstvu).
Za simptome tvojega morska prašiča iskreno nimam ideje. Na forumu je članica, ki je veterinarska pomočnica. Morda bo vedela. Rekel ji bom, da naj pogleda, da pridobi njeno mnenje.
Glede slik sem kontaktiral administratorje strani in očitno so objavili navodila za vstavljanje (povezava "kako vstaviti sliko" tik nad obrazcem za sporočilo).