Moj zajec je požrešnež!

5 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Inès
25 sporočila
inès fr
Živjo vsem, imam težavo, saj je moj zajček res požrešen. Pravzaprav je moj problem v tem, da ne je ničesar drugega kot pelete, dokler jih ni zmanjkalo, šele nato se dotakne sena, ali pa vsakič, ko dam seno, ga povleče v podlago in ga nato zmanjka.
Inès
25 sporočila
inès fr
Ja, če to pomaga, moja zajčica je tista na fotografiji, stara je 2 meseca in en ali dva tedna. Seveda je samica in ji je ime Rubis, je mini pritlikava zajčica.
Delphine
10 sporočila
delphine fr

Pozdravljeni,

Hranjenje samo z briketi je zelo slabo za zajca...

Začnite tako, da jih bistveno zmanjšate, namestite seno v stojalo (poskusite z različnimi vrstami sena, saj so zajci lahko zelo izbirčni!). Obstaja jih veliko vrst, z različnimi okusi, najboljše je, da jih menjate. Postopoma, boste lahko v prehrano uvedli zelenjavo in sadje ter korenje kot zdrave priboljške.

Ne skrbite, zajec se ne bo stradal! Ponudite mu postopoma različne stvari, da se navadi, podobno kot pri otrocih. In dajte mu manj briketov, samo enkrat na dan, na primer zjutraj.

Imam dve majhni zajčici, ki se hranita 100% naravno, kar pomeni trava/seno/zelenjava in malo sadja kot priboljšek. Zelo dobro jima gre, jesta vse in s takšno prehrano nikoli nista imeli prebavnih ali zobnih težav.

Bodite previdni pri spreminjanju prehranskih navad vašega mladega zajca, to delajte zelo počasi in spremljajte iztrebke.

Inès
25 sporočila
inès fr
Najlepša hvala za vaš odgovor. Pravzaprav, ker je bilo lepo vreme, je bil v vrtu, kjer je jedel veliko trave, zato nisem dala sena, ker je bila trava dovolj. Imam tudi stojalo za seno, kjer ga zdaj poje malo več kot prej, in čakam, da bo večji, da bom začela z zelenjavo, a mu je moj oče dal korenček, in ob 17. uri, ko sem prišla domov, je bil korenček že končan. Tako da poje veliko trave, malo sena in veliko pelet. Mislim, da se stanje izboljšuje, hvala lepa za vašo pomoč, ki mi je zelo pomagala.
Delphine
10 sporočila
delphine fr

Prav, trava je odlična, pri dveh mesecih lahko brez težav začne jesti vse, dokler so vsa živila uvajanja zelo postopoma. 

Inès
25 sporočila
inès fr
Hvala, sledil bom vašim nasvetom

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo