Forum za akvaristiko

moj Roma 240

6 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
laurent
8 sporočila
laurent fr

Pozdravljeni vsi

takole izgleda moj akvarij trenutno, osvetlitev 2x life glo2 40wtts (105cm), co2 dennerle, zunanji filter fluval 306 s.

ph pri 6.8

gh pri 8

no2 manj kot 0.3 mg

no3 12.5 mg

co2 pri 20mg na liter

co2 pri 30 kapljic na minuto

ribice 25 kardinalk, 5 rdečenosežev, 10 zlatih tet, in dvajset kozic.

Prosim, povejte mi svoje mnenje, vaše ideje so dobrodošle.

Naloženo z ImageShack.us Naloženo z ImageShack.us

Naloženo z ImageShack.us

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljen,

Tvoj akvarij je prijeten. Potreboval bo nekaj časa, da se "patinira". Počakati bo treba tudi, da se rastline razbohotijo, da bomo vedeli, če so bile posajene na pravem mestu.

Kakor koli že, čeprav Kardinalke in Rdečenosi potrebujejo enake temperature (26°C ali več), Hasemanie živijo raje v hladnejši vodi (manj kot 25°C). Vsi trije pa imajo raje nižji pH (6.4) in trdoto vode 5°dGH.

Zato je idealno, da čim prej znižaš ti dva parametra (pH in GH), se znebiš Hasemanij in namesto tega dodaš še 5 do 10 rdečenosov.

Kar zadeva beli kamen, na desni poleg difuzorja za CO2. Zdi se sumljiv, saj je morda apnenčast. Dobro bi bilo, da ga testiraš.

Alain

laurent
8 sporočila
laurent fr

hvala alain za tvoje nasvete glede kamna, ni problema, vendar bo za tetre potrebno jih ujeti in to je čisto druga zgodba.

glede pH ni skrbi, začel bom z zniževanjem jutri, moj kh je pri 4°d, vendar za Gh, ker imam osnovno zelo trdo vodo iz pipe, za spremembo 15% celotne prostornine, potrebujem 28,6 litra osmozirane vode za 1,4 litra vode iz pipe

@micalement laurent

laurent
8 sporočila
laurent fr

živjo Alain, pravkar sem začel z zniževanjem pH in pripravljam mojo osmozno vodo, obvestil te bom o rezultatu zvečer.

laurent
8 sporočila
laurent fr

Tukaj je trenutni rezultat kh=4°d ph=6.5 torej za enkrat ne upam preveč spustiti, ker me to postavlja pred omejitev glede ravni CO2 v akvariju, ki je narasla na 39.95 mg/l, kar je skoraj na meji. gh=10°d, dvomim kot si mi rekel glede kamna, ki sem ga odstranil za večjo previdnost. Prav tako sem zamenjal 15% vode, vendar z osmozno vodo glede na gh vrednost, ali je to pravilno?

Alain
259 sporočila
alain fr

Doseženi parametri so dobri in tvoja naloga je, da jih ohraniš v tem stanju, da se izogneš prevelikim nihanjem.

pH je pomemben parameter, ni toliko njegova vrednost, ki povzroča težave, ampak so to njegova nihanja, ki so najbolj problematična za ribe.

Kh je zelo pomemben, ker uravnava pH in ga stabilizira (to je t.i. pufer kapaciteta). Višji kot je Kh (ob upoštevanju sorazmernosti), bolj stabilen bo pH.

Vzporedno, bolj ko bo razmerje Gh/Kh uravnoteženo, stabilnejši bo pH, tudi pri relativno nizkih vrednostih.

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozor, da ne znižate Kh pod 3, ker bi bila blažilna sposobnost pomanjkljiva in bi pH doživel nevarne spremembe za ribe.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo