Moj mladiček zajec opravlja potrebo na mojem kavču

2 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
mailys
1 sporočila
mailys fr
Pozdravljeni, imam dva majhna problema z mladičkom kunca, ki sem ga posvojil prejšnji teden, včeraj je dopolnil dve meseci. Uporablja svoj WC, vendar ko pride na kavč, pogosto lula in pušča bobke. Kako naj ji to odvadim? Drugi problem je, da me moj kunček pogosto zbudi okoli 7. ali 8. ure zjutraj, ko poskuša odpreti kletko. Je že jedel, ima vse, ves dan je zunaj tudi pozno zvečer, a še vedno to počne... Povedal sem mami in svetovala mi je, da pustim kletko ponoči odprto, vendar težava je, da često lula na blazino mojega kavča... Kaj menite? Imate kakšno rešitev ali nasvet prosim? Je morda premlada za to, da bi pustil kletko odprto ali celo odstranil kletko? Hvala, ker ste si vzeli čas za branje.
Laura
3 sporočila
laura fr
Zdravo! Kar zadeva lulanje, čistite takoj, ko se to zgodi, in to lahko traja nekaj časa. 2 meseca je prezgodaj za ločitev od matere, odstavitev ni bila pravilno izvedena, zato je verjetno vaš zajec umazan. Glede zgodnjih zbujanj, kako velika je njegova kletka? Priporočam vam delno svobodo v ogradici, kjer se bo počutil bolj udobno.
Lauralee
3 sporočila
lauralee fr
Živjo! Tudi moj zajec ima težave s čistočo (kmalu bo star eno leto), vendar so mi rekli, da je to, ker ga še nisem steriliziral. Kljub temu lahko svojemu zajcu naučiš biti čist. Ne smeš ga kričati nanj, sploh ne kričati, ne smeš mu potisniti glave vanjo ali kaj podobnega. Osebno sem opazil izboljšanje, ko sem ga pohvalil, ko je opravil potrebo v svojem stranišču. Nudim mu nagrade (naključno in ne vsakič), se z njim pogovarjam, ga božam in za nesreče preprosto rečem "ne" odločno in ga dam v njegovo stranišče, da razume. Kupil sem mu tudi majhen blazino (normalno za mačko), da ima svoj mali mehki in udoben prostor, kakor imam jaz svojo posteljo :) Glede težav s kletko, da: njegova kletka je verjetno premajhna zanj ali pa potrebuje, da si brusi zobe. Si mu kupil lesene igrače (na strani Zoomalia so dobre), kose lesa, ki jih najdeš v trgovini za živali, na katerih si lahko brusi zobe, ali pa dovolj sena? Ponoči sem se navadil pokriti njegovo kletko z rjuho. Seveda pustim eno stran odprto, da mu ne primanjkuje zraka. Toda ko je njegova kletka pokrita, je ne grize več in lahko spim (spimo v isti sobi). Drugače ga zdaj pustim vedno bolj na popolni svobodi, zdaj ko vidim izboljšanje in res: to je vsakodnevno vzgojno delo :) Treba se je pokazati potrpežljivega :) Srečno :)

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo