Moj maček postaja agresiven
2 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
2 sporočila
abigail
Pozdravljeni, imam mačko, samca, starega 11 let, ki je vedno živel sam, z izhodi na vrt in veliko crkljanja, dokler nisem pred 5 leti posvojila še dve majhni samički. Sobivanje je potekalo dobro, bilo je nekaj sikanja, a nič hudega. Vsi trije so živeli pri mojem očetu, vendar sem se pred nekaj dnevi odločila, da jih vzamem k sebi domov, kjer pes že živi 2 leti. Zdaj je 10 dni, odkar so pri meni doma. Obe mali sta potrpežljivi in mirni s psom, kar je obetavno za sobivanje. Vendar pa je moj 11-letni maček že nekajkrat napadel psa s praskami, in pes seveda vrača udarec. To ni nič nenavadnega glede na situacijo. Vendar je začel napadati tudi obe samički, ki nič ne zahtevata in niti ne vračata. Vem, da se je to že zgodilo nekajkrat pri mojem očetu, vendar so se lahko oddaljili glede na velikost hiše in zemljišča. Tukaj je manjši prostor in trenutno ne hodijo ven, zato je malce ujet... zaradi njegovih napadov na psa se bojim, da bi pes lahko mislil, da so vse mačke takšne in se ne bi razumel z nobeno od treh. Prav tako me skrbi, da moj 11-letni maček ne bo sprejel situacije... ali naj poskušam vztrajati ali naj ga vrnem k očetu, pri katerem je živel od malega... Hvala za vaše odgovore.
4 sporočila
cindy
Dober večer, sami ste si odgovorili na svoje vprašanje. Vaša mačka ne mara svoje nove situacije. Glede na njeno starost raje uživa v miru pri vašem očetu.
1 sporočila
chloé
To je velika sprememba za vašo muco. Izgubila je svoje ozemlje, svoje navade, svojega človeka in zdaj je znotraj prostora z enim psom, kjer se ne more umakniti. Ne pozabite, da je standard 20m2 na mačko in to se znatno poveča s prisotnostjo druge vrste. Tukaj pes. Verjetno zelo ljubite svojo muco in lahko vztrajate z izdelki, kot so Feliway/Petscool, ter s spremljanjem s strani terapevta za vedenje živali, toda če ni težav, bi bilo morda bolje, da jo vrnete na njeno ozemlje.