Moj maček opravlja potrebo v lončnici
1 odgovor
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
cathy
Pozdravljeni,
Moj muckek je, ko je začel opravljati potrebo, to počel na odprti zemlji, saj je bilo na voljo dvorišče. Ko sem ga prevzel, pa sem v stanovanju, je opravil potrebo v pesku za mačke. Vendar pa je po približno 10 dneh, ko se je že dobro seznanil s stanovanjem, začel opravljati potrebo v loncu rastline, torej v zemlji, in še vedno to počne, saj je zdaj v toplem obdobju vrtna vrata odprta. Kaj naj storim? Naj dodam nekaj zemlje v njegov pesek, da ga ponovno privadim nanj? Ker ko pride hladno obdobje, bo moja vrtna vrata seveda zaprta...
Hvala za vaše odgovore.
Moj muckek je, ko je začel opravljati potrebo, to počel na odprti zemlji, saj je bilo na voljo dvorišče. Ko sem ga prevzel, pa sem v stanovanju, je opravil potrebo v pesku za mačke. Vendar pa je po približno 10 dneh, ko se je že dobro seznanil s stanovanjem, začel opravljati potrebo v loncu rastline, torej v zemlji, in še vedno to počne, saj je zdaj v toplem obdobju vrtna vrata odprta. Kaj naj storim? Naj dodam nekaj zemlje v njegov pesek, da ga ponovno privadim nanj? Ker ko pride hladno obdobje, bo moja vrtna vrata seveda zaprta...
Hvala za vaše odgovore.
2 sporočila
daniel
Lahko poskusite stari trik, dajte nekaj kapljic belila v kotih škatle, mačke imajo rade vonj belila. Imel sem isti problem z mojo mačko Bakounine. Spomladi je raje imela cvetlične lonce na terasi kot pa škatlo in je premetavala sadike cvetlic, ki sem jih pravkar ponovno posadil. Okoli lonca sem zavezal vrvico in naredil mrežo na vrhu, da bi rastline lahko rasle, in ko so lepo zrastle, sem lahko odstranil vrvico. Ko so bili lonci dobro zraščeni, ni bilo več prostora za plezanje notri. Ali vaša mačka vedno hodi v isti lonec ali pa hodi v vse lonce, do katerih lahko dostopa?