moj gož je izbruhnil teh 5 miši
Pozdravljeni,
imam goža že 5 let in nikoli nisem imel težav z njim.
Včeraj sem mu dal jesti 5 zamrznjenih miši, kot vedno, nato pa sem zvečer, ko sem prišel domov, ugotovil, da jih je izbljuval. Ne razumem, zakaj! Od česa bi to lahko bilo?
Če mi lahko kdo odgovori na to vprašanje, bi mi to zelo olajšalo skrbi. Hvala
In običajno poje teh 5 miši? Navadno kače ne jejo, če niso lačne, zato bi na tvojem mestu poiskal nasvet pri svojem veterinarju.
Lep dan.
Pozdravljeni, hvala, ker ste mi odgovorili..
Ja, ponavadi jih zelo dobro je!!
Tam, kjer živim, ni veterinarja za kače.. Poskusila bom znova, da vidim, ali jih izpljune ali ne.. hvala
Pozdravljeni, včeraj sem odtajal 3 miši, mislil sem, da jih bo pojedel!!
Ampak ne, pojedel je samo eno, drugo pa je izpljunil sredi telesa miši!!
Res ne razumem, prosim, če imate številko za veterinarja za plazilce, bi mi bilo zelo v pomoč, morda bi dobil odgovore na svoja vprašanja..
Najlepša hvala
Pozdravljeni, za začetek je zelo odsvetovano dajati več kot eno miš na obrok, ena velika namesto več malih ali celo dve srednji sta zelo slabi, zato je ena sama res bolj priporočljiva, tudi če ni zelo velika. Nadalje je regurgitacija morda preprosto povezana s tem, morda ne razmikaš obrokov dovolj, preveri temperaturo v tvojem terariju, saj lahko to vpliva, in/ali celo vlažnost, ki je ne potrebuje, še zadnja stvar, elaphe ima določeno vez, ki ga resnično povezuje z naravo, zato morda želi žive miši, zato ti svetujem, da poskusiš in nato poročaj strokovnjaku.
Žal veterinar ne bo mogel narediti veliko, saj če ne je, ima za to zelo dober razlog, zato se raje posvetuj s prodajalcem plazilcev, ki ti bo verjetno lahko bolje svetoval, namesto da plačaš za analiziranje kače, na koncu pa nimaš ničesar, preveri njegovo blato in poskrbi, da dobro pije.
Upam, da to ni preveč resno, saj so žal te male živali, ko jih nekaj prizadene, postanejo krhke kot kristal in so izjemno težko zdravljive, upam, da sem pomagal, srečno naprej