moj bodoči 500l
Živijo vsi
v soboto dobim svojih 500L ful sem vesel
Noter bom prestavil svoje zlate ribice in rastline iz mojega 240L, ampak bo verjetno zgledalo precej prazno.
Če ima kdo kakšno idejo, kaj naj dodam, saj ostajam pri Amazonki, a ne želim ne diskusov ne skalarnih
moja trenutna populacija
-10 albino corydoras -5 corydoras panda
-5 corydoras aeneus
-5 corydoras paleatus
-1 albino betta splendens
-20 modrih neonk
-20 črnih neonk
-2 klovnski botiji
kar zadeva rastline
-10 kosi kriptokorin
-4 kosi mikrozorij pteropus
-4 kosi anubija (2 veliki in 2 mali različnih vrst)
-10 kosi vallisnerie spiralis
-4 kosi lilaeopsis brasilliensis
-5 krogel aegagropila linnaei
imam tudi 3 kose morskega lesa
Živjo Franck,
To je super! Moraš biti zelo vesel in nestrpen!!!!
Nam boš objavil kakšne fotografije?
Se kmalu vidimo!
Pozdravljen Franck, res sem vesel zate.
S tem volumnom lahko dodaš 3 klovnske lošče (kar ti bo dalo skupino 5), lahko pa tudi dodaš skupino 10 letajočih sekiric (bodi pozoren na poletanje) in steklenih somov (najmanj 10, ker so to jatni ribe).
Zakaj ne bi dodal še ancistrusov in korenine mopani.
Za rastline lahko dodaš matične osebke anubias bartéri.
Akvaristično.
Ponovno zdravo, Franck.
Za matične rastline je bolje, ker so bolj imenitne.
Lahko namestiš tudi Echinodorus bleheri, Bacopo in gigantske Vallisnerije.
Seveda na hranilno bogato zemljo, pokrito s peskom iz Loare ali drugim (5 cm debeline), ampak ti že veš, in predvsem se izogibaj kopajočim ribam, saj bo sicer nastal lep blatnat teren.
Veliko poguma ti želim.
Akvaristični pozdrav.
živjo vsi
za fotografije sem za, vendar ne vem, kako se to naredi
Pozdravljen Franck,
majhna odsotnost po odhodu očeta 05. v mesecu, zdaj pa je treba pustiti času, da opravi svoje.
Kako je s tvojim akvarijem?
Prebral sem zadnja sporočila in en odgovor. Se vidimo kmalu.
Akvarijsko.
živijo Jean-Pierre, izrekam ti svoje sožalje
kar se tiče projekta 500L, je trenutno na čakanju, glede na moj trenutni urnik je to preveč, niti zase niti za mojega sina nimam časa
glede namestitve bomo to pogledali na začetku leta 2013
Dober večer, Franck,
hvala; če je 500 l. pri tebi, poskrbi, da bo napolnjen z vodo, da se spoji ne izsušijo.
Lep pozdrav, ljubitelj akvarijev.
Pozdravljen Jean-Pierre
v resnici sem razmišljal o tem, da napolnim 500L z vodo, čeprav ni pri meni, je v dobro izolirani skedenj pred mrazom in dežjem
in da bi bil prepričan, da voda ne zmrzne, sem vanjo dal majhen zračni kamen, samo da voda ne bi stala.
Živjo Franck,
super, in če res temperature to zimo preveč padejo, potem pa ogrevanje.
Akvaristično.
Živjo
no, končno sem domov pripeljal svoj 500L akvarij, včeraj zvečer sem ga napolnil z vodo, moj bog, kako dolgo traja, da se napolni, ampak dobro, to je za srečo mojih bodočih stanovalcev.
Zdaj samo še čakam, da mati narava naredi cikel v mojem akvariju in potem bom lahko noter spustil svoje prebivalce, ki bodo presenetili marsikoga.
Videli boste na fotografiji.
Dober večer Franck,
dobro izvedbo in čakanje na informacije.
Kot ti, tudi sam trenutno menjam akvarij, 720 l je puščal na rezanih stranicah (star 11 let), zato počasi pripravljam 3 m (še vedno Malawi) in ker so potrebne investicije velike, napredujemo počasi, saj se nam nikamor ne mudi.
Akvaristično.
živjo prijatelj
jaz pripravljam ekskluziven amazonski neon in seveda tja bom dal tudi svoje corydorase, drugače pa gre vse ostalo v akvarij mojega očeta
živjo vsi
moj akvarij deluje že 15 dni in zdaj bom vanj namestil svoje odrasle rastline, da pospešim cikel dušika, čez teden dni pa bom dodal še svoje polže
Dober večer Franck,
uspešno sajenje za novo leto in veš, lahko začneš saditi že prvi dan; za polže pa počakaj, da mine vrh nitritov (to je bolj pametno).
VESEL BOŽIČ IN SREČNO NOVO LETO.
Akvafilsko.
Jean-Pierre.
pozdravljeni vsi
že 1 mesec, kako moj 500-litrski akvarij deluje brez rib, je moj cikel končan, vendar bom iz previdnosti še čakal 15 dni, morda celo 1 mesec
že sem vse pripravil, moj razdeljevalnik hrane je začel delovati pred enim tednom z eno razdelitvijo na dan (to pospeši cikel) in moja razsvetljava je povezana s programatorjem.
z doma narejenim hranilnim substratom (na osnovi dennerley in drugih majhnih skrivnosti) moje rastline rastejo izjemno hitro in se ne morejo pritoževati nad velikimi znamkami, kot so JBL, Tetra in druge.
v pričakovanju, da bom ugotovil, kako objaviti fotografije tukaj, vas zapuščam in se oglasim kmalu
Pozdravljen Franck,
vesel sem, da tvoj akvarij lepo napreduje, vendar pazi pri hranjenju, saj lahko tvegaš presežek nitratov, če hrana ni zaužita;
Srečno naprej!
Akvaristično. Jean-Pierre.
SLABA TOČKA
V soboto sem se vrnila z dopusta in odkrila, da je moj akvarij na pol prazen, voda je povsod po hiši. Opravila sem temeljit pregled in ugotovila uhajanje na spoju spodnje plošče akvarija. Tega nisem opazila zaradi neke vrste obloge, ki obdaja akvarij.
Posledično sem morala nemudoma ustaviti obratovanje mojega 500-litrskega akvarija in za zdaj moje ribice živijo v zamrzovalniku, dokler si ne priskrbim drugega akvarija.
Res sem razočarana, ampak bom se pobrala.
Bolje, da se to zgodi zdaj, kot ko bo naseljeno :(
Vse spoje in lepljenje akvarija sem ponovno naredil, verjemite mi, ne bo kmalu puščal, vsaj upam in verjamem.
Zdaj samo še čakam, da se popolnoma posuši za testne napolnitve z vodo.
Dober večer Franck,
pravkar sem prebral in zato m....;
vendar pa dobro preveri in morda kontaktiraj tistega, ki ti je to naredil, saj to ni normalno, vendar se lahko zgodi.
Veliko poguma pri ponovnem zagonu; se kmalu slišiva.
Ah ja, moj novi bi moral priti v roku 1 ali 2 tednov.
Vesel sem, da sem slišal o tebi, se kmalu slišiva.
Akvaristično.
pozdravljeni vsi, čudno je to puščanje kar naenkrat, morda je zaradi prevoza, saj je v hlevu vse potekalo dobro kljub pogojem!!
PS, Franck in Jean Pierre, zdi se, da se res dobro spoznate na to področje, vem, komu se obrniti v primeru težav...
živjo cedric
puščanje je posledica slabe zlepljenosti spodnje plošče (vsaj mislim, da ni zaradi transporta)
ko naliješ 50 litrov, tlak na ploščice ni enak kot takrat, ko je akvarij popolnoma napolnjen z vodo (500 L)
skratka, odstranil sem vse ploščice in plastične obloge
vse obdelal z zaščito proti odsevu (da sonce ne bi preveč udarjalo po ploščicah in mi ne bi akvarija napolnilo z algami)
odstranil sem črn silikon in ga zamenjal z belim silikonom, ki postane prozoren, ko se posuši
tako da zdaj samo še čakam, da se popolnoma posuši, da lahko ponovno preverim tesnjenje
Dober večer, Franck,
veliko sreče, naredi test popolnoma v vodi in preveri po enem mesecu, da so stene akvarija popolnoma ravne (z vodno tehtnico) v primeru dvoma, vendar če si prepričan, ni potrebe.
Cédric, imava nekaj let akvaristike, vendar se vedno učimo, in kadar ne vemo, obstajajo drugi akvaristi, ki nam lahko posredujejo informacije; to je akvaristika.
Z akvarističnimi pozdravi.
Strinjam se s tabo, Jean Pierre, vendar sem bil na več forumih, kjer te v 3/4 primerih pošiljajo nekam ali kaj drugega. Na tem forumu se za zdaj nimam nad čim pritoževati, je kul..
Pozdravljen Franck,
moj mali akvarij (3,00*0,60*0,60 oziroma 1080 l.) je prispel; ustvaril bom Malawi.
Zaenkrat je na svojem stojalu s 4 cm stirodura med njima; napredovati moram, vendar postopoma, saj sem trenutno zelo zaposlen.
Trenutno raziskujem informacije o LED osvetlitvi, saj je zanimiva glede na porabo električne energije, in tudi nisem preveč obremenjen s svetlobnim spektrom.
In kaj ti počneš?
Se vidimo kmalu. Akvaristično.