Moj Boa več ne je!
Pozdravljeni vsi,
Junija sem kupil boa z otoka Hogg, nobenih težav s prehrano razen da gospod ni več hotel zamrznjenih miši, zato sem prešel na živo na teden. Po 2 levitvah in 4 mesecih gospod noče jesti ne mrtvih ne živih.
Vlažnost, temperaturo: V redu, Brez parazitov, ni težav z dihali...
Predlogi? Navajen sem dolgega posta pri svojem pitonu, ampak o takem pojavu pri boa-ih še nisem slišal...
Začenjam skrbeti, ker se vzdolž hrbtenice pojavljata dve utori, kar mi da misliti, da shujša...
hvala za vaše nasvete
P.
Pozdravljeni,
V zimskem obdobju je možno, da se ne prehranjuje več in zmanjša svojo aktivnost. To je celo normalno. Večina mojih kolubridov skoraj da ne je več ali sploh ne, in se manj gibajo. Vendar, če vidite njegovo hrbtenico in to prej ni bil primer (kar bi pomenilo podhranjenost), to pomeni, da prehitro izgublja težo. V tem primeru bi pomislil na možne notranje zajedavce...
Kaj je potrebno storiti takoj: če obstajajo iztrebki, jih vzeti sveže in jih pripeljati k veterinarju v 24/48 urah max (hraniti sveže v majhni plastični posodi), sicer prinesti žival čim prej. To lahko povzroči stres; miš; žival, ki ni NC, ipd. Treba je preveriti čim prej.
Lep pozdrav
J.