modre alge
Že več tednov se soočam s problemom z modrimi algami, ali je kdo poskusil z aerokolom kot zdravljenjem? Vzemam vse druge rešitve
hvala
Pozdravljeni,
mislim, da gre za cianobakterije, zato je zelo težko, da se jih znebimo.
Lahko poskusimo z 'black out' tehniko za akvarij.
Lep pozdrav od akvarista.
Ponovno pozdravljeni,
pri Aquascape je na voljo "Blue-exit".
Rezultati so ob upoštevanju navodil za uporabo zelo obetavni.
Akvaristično.
hvala za vaš nasvet. Pozanimal sem se v trgovini, svetovali so mi smole za filtriranje proti fosfatom in nitratom z učinkom proti algam (Resi-Filt znamke Zolux), čeprav so parametri vode dobri.
Za zdaj bom poskusil s tem tretmajem.
v akvarističnem duhu
Dober večer,
ne, to je prodaja (nitrati in fosfati niso za nič in poleg tega so tvoji parametri vode dobri), saj cianobakterije niso alge, ampak enocelični organizmi. Edino zdravljenje, o katerem sem govoril, daje rezultate in včasih tudi black out.
Na koncu pa naredi, kot želiš, ampak potem se ne pritožuj, da ni delovalo (poskušamo izvajati "akcije proti slabim prodajalcem", glej to poglavje in tisto o vzpostavitvi akvarija).
Akvariološko.
Pozdravljeni,
Po dolgem času se oglašam, da bi delil rezultate svojega boja proti cianobakterijam.
Filtracija proti fosfatom in nitratom ni obrodila sadov (voda je imela že prej dobre parametre!).
Hvala, da ste mi priporočili izdelek Blue -Exit. Moral sem opraviti dva tretmaja, saj prvi ni popolnoma uničil modrih alg.
Drugi tretma je deloval dobro, po približno 10 do 12 dneh so alge odmrle in se odlepile od rastlin. Temeljito je bilo potrebno posesati ostanke in očistiti filter.
Voda je bila nekaj dni zelena in motna, nato pa se je postopoma vse vrnilo v normalno stanje.
Sedaj enkrat tedensko dodajam vzdrževalni odmerek, kot je priporočeno.
Akvarij je zelo "čist", vendar se sprašujem, ali se cianobakterije ne bodo ponovno pojavile, ko bom prenehal dodajati preventivni odmerek. Raje počakam še malo, da rastline lepo zrastejo.
Ribe niso trpele, rastline tudi ne, čeprav se mi zdi, da zdaj rastejo počasneje kot prej.
Še enkrat hvala za informacijo, saj ne vem, kaj bi storil brez tega.
Akvaristično,
Dober večer, ni za kaj,
ta tt. deluje popolnoma; poskusi res ustaviti preventivne ukrepe ali pa jih izvajati vsake 2 do 3 tedne in spremljaj napredek.
To je tisto, kar počnem pri enem od akvarijev, ki ga vzdržujem.
Akvaristično.