Mehka lupina želve

3 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
alice
2 sporočila
alice fr

Pozdravljeni

imam želvo, mlajšo od enega leta, rojeno v ujetništvu. Ker sem jo dobila septembra, sem jo za zimo dala v terarij. Imamo še eno želvo, ki se prosto sprehaja po vrtu, saj meri skoraj 15 cm v dolžino in ni nevarnosti, da bi jo ugrabili lunji ali srake (pri nas so precej pogosti).

Zadnje dni se zdi, da je njena lupina manj trda in nekoliko počasnejša. Brala sem na drugih forumih, da bi to lahko bil znak pomanjkanja vitamina D in verjetno tudi sonca, saj je res, da letos ni bila veliko zunaj zaradi pomanjkanja sonca in močnega vetra (živimo na jugu Francije). Medtem ko je prvo leto preživela vsaj dva dneva na teden v svojem ogračku na soncu.

Dajem ji dopolnila za želve, ki vsebujejo predvsem vitamin D, vendar ji niso preveč všeč. Prav tako uživa tudi zelišča iz vrta (kot je recimo regrat) in trenutno liste endivije.

Mislim, da moram kupiti UV svetilko, ampak moja želva je res majhna, okoli 5 cm, in nočem se zmotiti, da je ne "prepečem". To bi ji omogočilo UV svetlobo, kadar je vreme slabo ali malo dlje čez dan. Kaj naj kupim?

Poleg tega, ali obstaja kaj drugega, kar bi ji lahko dalo potreben kalcij za njeno prehrano?

Hvala za vaše odgovore,

Pierre
134 sporočila
pierre fr

Pozdravljeni,

Res je, vaša želva nima dovolj sonca in verjetno ji primanjkuje tudi kalcija. Ne bojte se je "prepeči", potrebna je res visoka doza za to

Kar se tiče razpoložljivih izdelkov, če so namenjeni za zunanjo uporabo, vam priporočam naslednje:

Nosilec žarnice za terarij: ta bo primeren za zunanjo uporabo in ima zaščitno mrežo, za razliko od manj zmogljivih modelov.

Kalcijev dodatek za reptile: ta dodatek vsebuje tudi vitamin D

Upam, da sem vam bil vsaj malo v pomoč!

Mimogrede, imate morda fotografije vaše želve in njenega prostora v vrtu?

Pierre

alice
2 sporočila
alice fr

Pozdravljeni, Pierrot!

Res ste pravi strokovnjak za želve in vedno prijazni v svojih odgovorih.

Minuli vikend sem ji v vrtu zgradil ogračiček, saj se je vrnilo sonce, noči pa so še vedno precej hladne, zato se podnevi sonči, zvečer pa gre noter, da ne bi prehladila. Počuti se veliko bolje, danes (po 5 dneh polnih UV žarkov) se zdi precej bolj živahna in njena lupina se mi zdi malo manj mehka (ne mislim, da je to samo vtis). Torej bom nadaljeval v tej smeri do naslednjega obdobja hibernacije.

Sledil bom vašim nasvetom in uporabljal dopolnila skozi vse leto.

Za luč iščem nekaj za znotraj za konec zime in naslednjič, bi bil nosilec luči primeren?

Še enkrat hvala za vašo pomoč, zelo pomirjujoče in popolno je.

lilou

paul
1 sporočila
paul fr
dober dan za zunanji prostor, poln sonca z delom sence

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo