Mačka lula povsod

5 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Carole
3 sporočila
carole fr

Pozdravljeni vsi!

Imam mačko Cocoon, ki je stara 5 let in že od nekdaj povsod lula, še posebej na preproge, oblačila, postelje, kavče...

Kljub temu da je sterilizirana, nikoli nismo razumeli, zakaj to počne. Ali je nesrečna, pod stresom, bolna ali kaj drugega?

Cocoon je bila vedno zaprta v hiši (iz strahu pred bližino velike ceste) in ko je dopolnila 3 leta smo začeli razmišljati, da bi morda potrebovala svojo svobodo, zato smo ji dovolili biti zunaj v ogradniku velikosti 40m² in ... še vedno isto, takoj ko pride nazaj v hišo, začne spet povsod lulati!

Priznam, da sem imela napačno idejo, da bi se je znebila, vendar svojih živali nikoli nisem zapustila in bi mi bilo zelo hudo. Ali je že kdo doživel takšne težave s svojo mačko?

Hvala za vaše odgovore in pomoč!

Sylvie
2 sporočila
sylvie fr
Pozdravljeni, tudi jaz sem imela podoben problem s Pepito, veterinar mi je rekel, da je stresirana, priklopila sem difuzor Pet cool in od takrat je vse v redu, nič več lužic. Če pa imate samo eno mačko, lahko poskusite s Feliwayem, je podobno, le da je Pet cool na rastlinski osnovi za vse živali in Feliway je na osnovi feromonov za mačke. Upam, da bo delovalo, ker to ni prijetno in poleg tega je še vonj. Lep pozdrav.
MarinePRO
11 sporočila
marinepro fr

Pozdravljeni,

Popolnoma se strinjam s Sylvie. Feliway in Petscool se lahko uporabljata za preprečevanje nezaželenih vedenj, povezanih s stresom. Feliway je na voljo tudi kot difuzor za široko in stalno sproščanje ter kot sprej, ki je lahko zelo koristen, če ga uporabljate skupaj z difuzorjem, tako da ga razpršite po mestih, kjer mačka opravlja potrebo in to ne bi bilo zaželeno.

https://www.zoomalia.com/animalerie/feliway-diffuseur-apaisant-soin-aux-pheromones-p-30081.html

https://www.zoomalia.com/animalerie/feliway-spray-20ml-et-60ml-p-28317.html

Mačke so zelo občutljive na spremembe v svojem okolju, tudi če so te navidezno nepomembne, in to lahko vodi do nečistoče.

Vendar je pred vsem skupaj vseeno bolje obiskati veterinarja, da izključite morebitne zdravstvene vzroke, ki bi lahko prav tako pojasnili to vedenje.

Želim vam čudovit dan

Marine iz Zoomalie

Samuel
8 sporočila
samuel fr

Prejšnjo soboto sem vam predstavil težavo in na kratko predstavil mačke naše družine v tem sporočilu https://www.zoomalia.com/forum/le-chat-de-mon-fils-regurgite-souvent-su2138-1.html. Danes zjutraj sem med brskanjem po forumu naletel na temo, ki verjetno moti številne ljudi, in prišel sem do tega pogovora. Imamo isti problem z našim mačkom, vendar v našem primeru ni povezan s stresom, ampak zato, ker označuje svoj teritorij povsod. Operacija bi bila zagotovo najboljši način, vendar ali pri 4 letih ni prepozno?

Magali
1 sporočila
magali fr

Pozdravljeni vsi.

Moja steklenično vzgojena želvovinasta muca je bila vedno agresivna in ni bila prav nič crkljiva.

Zadnje dni je zelo v stresu, ven prihaja čedalje manj in ves čas gleda proti zunanjosti, kot da bi pričakovala, da bo priskočil sovražnik.

Od nekdaj je zelo čista.

Danes se je umirjeno namestila in urinirala na pasjo blazino

Odgnala sem jo, ko sem kričala, potem ko sem očistila, pa sem jo ignorirala

Svoj stres sem morda povečala, ker sem jo več božala in jo malo več sledila, saj sem bila zaskrbljena zanjo.

Jutri prvo uro grem po tisti znameniti difuzor. Držim pesti

Sophie
13 sporočila
sophie fr

Dober večer, kako so kaj novice? Se je kaj uredilo? Zanima me vaša izkušnja: Imam mačko, ki je že leto in pol, in ko preživi noč samo, lula (ne kaka) pred ali zraven svoje mačje stranišča. Živimo v stanovanju.

Hvala!!!

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo