Mačka ima čudno vedenje.

5 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Pauline
4 sporočila
pauline fr
Pozdravljeni vsi skupaj, nisem redna obiskovalka foruma, vendar se obračam na vas, ker nimam več idej, nahajam se v občutljivi situaciji, kar me resnično žalosti. Naj vam pojasnim, pred petimi leti je moja mačka Bibi povila Packy, majhno mačko, ki je bila precej tiha in plašna, vendar kljub temu ljubezniva. Ta ljubka mačka je preživela leta z menoj, vedno pa je ohranila enak temperament. Posvojila sem majhno zapuščeno mačko, ki sem jo poimenovala Spud, in Packy jo je vzela pod svoje okrilje, čeprav jo je Bibi nekoliko zavračala, ampak do zdaj nič presenetljivega, bi rekli. Ker sem živela v stanovanju, se nisem mudi poskrbeti za njuno sterilizacijo. Na začetku marca sem Packy sterilizirala pri petih letih. Ko se je vrnila od veterinarja, smo moj partner in jaz takoj opazili, da ni več tako prestrašena. Bili smo navdušeni, saj življenje v strahu, čeprav je z nami na varnem, ni moglo biti prijetno, vendar je bilo to vseeno presenetljivo. Rekli smo v šali, da je morala doživeti res travmatično izkušnjo, da je ugotovila, da ji nikoli nismo storili nič žalega. Nisem omenila, ampak Packy je ostala zelo blizu svoji mami Bibi, redno je ponovno začela sesati in igrati z njo. Pred tednom dni pa sta bili Bibi in Packy res zelo čudni, bili sta izjemno navezani druga na drugo, skoraj sta ležali druga na drugi, takoj ko se je ena oddaljila, je druga mjavkala, jo sledila, jo iskala. Takoj smo opazili, da ni bilo normalno, vendar je bilo to nekako "luštno", nam je bilo bolj smešno kot kaj drugega. Vendar pa se je Bibi skrila v škatli, ki jo je moj partner naredil, pritrjeno na steno za mačke, in se je odločil, da jo bo pogledal. Ko je Packy to videla, je začela sikati in napadati mojega partnerja. Ko je Bibi izstopila, da bi videla, kaj se je zgodilo, se je Packy vrgla nanjo in jo nasilno napadla, medtem ko je Bibi hotela le pobegniti. Živimo v stanovanju s 45 m2, zato je bila edina rešitev, da smo Packy zaprli v kopalnico. Sprva nismo mislili, da se njuno razmerje nikoli več ne bo uredilo, šlo je zgolj za prepir, nekoliko silovit, vendar smo upali, da bo to dovolj. Vendar je Packy "dobesedno sledila" Bibi. Poskusili smo jih srečati, kajti tudi zdaj, ko smo v karanteni, si lahko privoščimo ravnanje, kjer se ne srečajo, to pa ne bo večno in nekega dne bomo morali preživeti čas zunaj doma, vendar ni nič delovalo. Bibi je prestrašena takoj, ko zasliši Packy mjavkanje. S Spud je vse v redu, tudi med krizami sem lahko ujela Packy brez napada, kar je precej redko, ko je mačka v divjanju. Ta incident se je zgodil pred enim tednom in bi se lahko tam končal, in jaz bi raje, saj nimam želje ločiti se od svojih mačk, razen če bi dobrobit ene od njih bila odvisna od tega. Zato razmišljam, da bi zaupal Packy za čas iskanja novega prostora za življenje, kjer bi imeli vsak svoj določen prostor. Vendar poznam Packy in njen pogled ni več enak, ponavlja se, če jo odženemo z naših krožnikov, medtem ko je prej razumela in odšla... Zdaj se je igrala na nekoliko nasilen način s Spud, posegla sem in me je začela spremljati, kot bi me hotela zgrabiti za nogo, z velikimi očmi. Zato sem jo dala v kopalnico. Vendar me to resnično žalosti, saj vidim, da se stanje slabša namesto, da bi se izboljšalo, in bojim se, da ne bom mogla zaupati ali obdržati Packy, če postane "zlobna"... Mislim, da gre morda za prevlado ali nekaj, vendar postaja preveč intenzivno. Naš bivalni prostor je premajhen za živali, ki postajajo neobvladljive in čeprav se zavedam, da bi lahko bila nevarna, si resnično želim, da bi razhod z njo bila zadnja rešitev... Obožujem Packy, videla sem jo, ko se je rodila, in vem, da v bistvu ni slaba mačka... Ne vem več, kaj storiti. Če ste že doživeli kaj takega. Tako čudno vedenje pri tako tihi mački... Zahvaljujem se vsem, ki bodo prebrali ta spis in poskusili dati odgovor. Ali obstaja upanje, da bo Packy spet takšna, kot je bila prej ali vsaj miroljubna...? Želim vam vsem lep dan.
Pauline
4 sporočila
pauline fr
Opozorila sem, da je od incidenta Packy "na preži" - spremlja vsako naše gibanje, kot da želi imeti "nadzor" nad dogajanjem v stanovanju, ob najmanjšem šumu nagne ušesa nazaj, to vedenje res ni normalno. Kljub temu drugočasovno prede, ko jo ljubkujemo, vendar smo previdni, morda to čuti. Počnemo vse, kar lahko, da je vedno ljubkovana v upanju, da se stanje izboljša in da se izognemo poslabšanju situacije.
julie
5 sporočila
julie fr
Zdravo Pauline, čeprav je bila Packy sterilizirana pred mesecem dni, njeni hormoni še vedno malo delujejo in so predvsem v neravnotežju, kar lahko pojasni njeno vedenje. Ne mislim, da bi bilo ločevanje med njima koristno, nasprotno, to bi lahko povzročilo dokončno prekinitev med njima. Seveda razumem, da je za zdaj Packy agresivna. Ali ste že preverili, ali morda fizično ne trpi zaradi kakšnih težav? Ima mogoče kakšne nenavadne fizične simptome? Namesto tega poskusite obema, tako Packy kot drugi, pristopiti hkrati (s svojim partnerjem) in jima sočasno dati priboljške ali objeme. Pogosto se zgodi (kot sem opazila pri svojih 75 mačkah), da mati, ki ji sterilizirajo ali kastrirajo enega od njenih mladičev, ki živijo z njo, najprej močno zavrne tega mladiča, vendar se to kasneje umiri, četudi odnosi med tema dvema niso več tako povezani. Mislim, da če ni nobenih fizičnih težav, je potreben čas... Lep dan. Julie
Pauline
4 sporočila
pauline fr
Hvala Julie za vaš odgovor! Sumila sem, da bi lahko bilo to, vendar ker sem se posvetovala z veterinarjem in mi je rekla, da to verjetno ni povezano s sterilizacijo, nisem nadalje raziskovala te možnosti. Sicer nisem opazila nobene bolečine pri mali Packy, zdi se mi, da je v dobri formi. Brez težav lahko otipam njeno brazgotino, brez reakcij z njene strani, nasprotno, pokaže mi trebuh, da bi jo božala, kar jo ne moti. Slutila sem, da ju bo treba soočiti, kar je vodilo k prvemu poskusu, vendar Bibi instinktivno renči, kar pri Packyju sproži sovražnost in jo napade nasilno. Želim poskusiti ponovno, ampak imam občutek, da igram z občutki male Bibi, ki si ne upa več zapustiti sobe. Mogoče, če bi uporabili mehko hrano, bi reagirale drugače ali pa bi Bibi pustila, da Packy raziskuje brez renčanja. Kakorkoli, ni veliko rešitev. Zelo sem vam hvaležna za tako hiter odgovor, obvestila vas bom o napredku. Morda res, če se bosta srečevali le v pozitivnih okoliščinah, ne bosta več povezovali tega s srečevanjem z nasiljem, ni kaj izgubiti, poskusila bom! Še enkrat hvala!
Pauline
4 sporočila
pauline fr
Kako dolgo mislite, da bo potreben pri mački, da se njeni hormoni stabilizirajo?
julie
5 sporočila
julie fr
Dejansko postavite krožnik paštete v prostor, kjer bosta ostali sami, zaprti, vendar ju seveda nadzorujete, in počakajte, vendar ne 5 minut. Dajte jima čas, da se povohata in ponovno spoznata. To se ne bo zgodilo takoj. Večkrat ponovite čez dan. Julie

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo