Vprašanja, razprave o izdelkih ALMO NATURE HFC Jelly Pašteta 100% naravna v želeju za mačke 70g - 11 okusov na izbiro
100% stranke
priporočam ta izdelek
12 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
sandrine
Pozdravljeni, na podlagi komentarja izpred nekaj let se sprašujem o okusih, ki so v želeju ali ne... pri primerjavi s konkurenčno spletno stranjo, tuna, lignji so navedeni v želeju, vendar ne piše piščanec ??? Ali mi lahko pojasnite, prosim?
1 sporočila
vanessa
Pozdravljena Sandrine, Almo konzervirane piščančje škatle vsebujejo zelo malo želeja. Piščanec je kot nariban na male trakce in povezan z malo želeja. Je veliko piščanca in malo želeja... Upam, da sem vam pojasnil, želim vam lep dan
1 sporočila
auberi
Dober večer, škatle tuni s kozicami niso v želeju, temveč z malo soka. Moj maček jih obožuje. To so njegovi najljubši obroki!
2 sporočila
nathaly
In kot dodatek, v pakiranjih Almo ni soli. Gre za hrano, posebej prilagojeno potrebam mačk. Na voljo je tudi vrsta briketov. Izogibati se je treba človeški konzervirani tuni, ki, čeprav jo mačke zelo obožujejo, vsebuje preveč soli za mačke.
1 sporočila
sylvie
Pozdravljeni. Lahko mi prosim poveste, koliko škatel bi moral dati vsak dan mojemu mačku, ki tehta 5 kg in 400 g? Dejansko zavrne brikete že 4 dni in je samo tuno. Hvala vnaprej. Lep pozdrav.
4 sporočila
karen
Pozdravljeni, kar zadeva mene, sem tudi jaz dajal te škatle svoji mački, ki je zavračala suho hrano. Dajal sem ji eno in pol škatle na dan, ampak moja mačka tehta 4 kg. Po določenem času sem začel mešati mokro hrano in suho hrano, torej čas in brikete, in počasi se je začela ponovno navajati na 100 % briketov. Vseeno pa ji kot priboljšek občasno dam malo škatlico tune, kar obožuje!
1 sporočila
monique
Pozdravljeni. To tuno dajem moji mački SAMO kot priboljšek. Noro je nanjo in jedla bi samo to. Vendar to ne bi bila uravnotežena prehrana, saj gre zgolj za tuno, brez dodatnih hranil. Na dan ji dam eno 80-gramsko konzervo Proplan terine z tuno/lososom za sterilizirane mačke, 70 gramov kuhane trske, pomešane z velikim kosom kuhane bučke, kar predstavlja njen glavni obrok, in zvečer (ter za njene zobe) 20 gramov briketov Royal Canin za sterilizirane mačke. Veterinar je menil, da je to popolno, vsak dan je isto stvar. Pred njo sem imel Sveto birmansko mačko, ki je zavrnila jesti dvakrat zapored isto stvar (to so mačke, ki za malo jedo) in sem vrgel 3/4 njene hrane ... To je malo posebnost te pasme. Toda to me je nekaj naučilo, zdaj ne spreminjam več.
2 sporočila
marie-thérèse
Prej sem ji dajal 1/2 pločevinke tune/kozic, kar je imela rada, vendar to ni popoln obrok. Ponoči sem ji dajal brikete. Zdaj ji dajem samo medicinsko hrano - zaradi težav z ledvicami - vendar moram mokro hrano zmešati s briketi! M.T.
1 sporočila
valérie
Pozdravljeni,
Tun se je treba izogibati, veliko preveč slan je. Vendar pa mu lahko enkrat na teden date malo sardin (približno 20g).
Glede na število konzerv, ki mu jih lahko date, vam običajno proizvajalci navedejo priporočeni odmerek.
Dodajanje zelenjave, kot vam svetuje Monique L, je zelo dobra ideja. Nekaterim mačkam so všeč tudi radič, buča. Ampak lahko preizkusite tudi druge reči, ob tem pa vedno upoštevajte, da so nekatere zelenjave škodljive (lahko se enostavno pozanimate na forumih za živali). Imate tudi možnost jim zelenjavo ponuditi v obliki juhe.
Poslušajte mnenje vašega veterinarja, saj on najbolje pozna vašo mačko in vam bo lahko dal prehranske nasvete, prilagojene njeni teži, telesni konstituciji, starosti, zdravstvenemu stanju.
Dobro kompromisno rešitev je verjetno ponuditi suho in mokro hrano. Kar zadeva okuse, je malo bolj zapleteno. Imam veliko mačk - od 2 leta za najmlajše, do 17 let za najstarejše - edini izdelek, ki je enoten, so konzerve Almo piščanca/buče. V nasprotnem primeru je treba žonglirati in na žalost včasih tudi zapravljati...
Tun se je treba izogibati, veliko preveč slan je. Vendar pa mu lahko enkrat na teden date malo sardin (približno 20g).
Glede na število konzerv, ki mu jih lahko date, vam običajno proizvajalci navedejo priporočeni odmerek.
Dodajanje zelenjave, kot vam svetuje Monique L, je zelo dobra ideja. Nekaterim mačkam so všeč tudi radič, buča. Ampak lahko preizkusite tudi druge reči, ob tem pa vedno upoštevajte, da so nekatere zelenjave škodljive (lahko se enostavno pozanimate na forumih za živali). Imate tudi možnost jim zelenjavo ponuditi v obliki juhe.
Poslušajte mnenje vašega veterinarja, saj on najbolje pozna vašo mačko in vam bo lahko dal prehranske nasvete, prilagojene njeni teži, telesni konstituciji, starosti, zdravstvenemu stanju.
Dobro kompromisno rešitev je verjetno ponuditi suho in mokro hrano. Kar zadeva okuse, je malo bolj zapleteno. Imam veliko mačk - od 2 leta za najmlajše, do 17 let za najstarejše - edini izdelek, ki je enoten, so konzerve Almo piščanca/buče. V nasprotnem primeru je treba žonglirati in na žalost včasih tudi zapravljati...
2 sporočila
nathaly
Pozdravljeni, Kar zadeva mojega mačka, 7-letnega Svetega birmanca, ki tehta 5 kg, mu vsak dan dam 1/2 konzerve ali vrečke Almo + brikete za sterilizirane mačke, ki jih predpisuje veterinar. Kljub temu, da je stanovanjski maček, mu briketov ne doziram, saj ima idealno težo in je maloješč. Za informacijo, Almo obroku vedno dodam vodo in ta bolj tekoča konsistenca mu je zelo všeč. Na kratko, ta prehrana 50 % vlažne (Almo + malo vode) in 50 % suhe (briketi) + njegova skleda vode, se zdi, da mu popolnoma ustreza in jo je potrdil njegov veterinar. Lep dan.
1 sporočila
marc
Pozdravljeni, za mačko te teže ji lahko date 2 škatlice ali vrečko v 24 urah, kar dopolnite s suho hrano, ki jo bo lahko pojedla čez dan. Osebno suho hrano pomešam s pašteto, ker imajo pogosto navado, da po poskušanju mokre hrane zanemarijo suho ;) Bi-nutricija je danes priporočljiva s strani veterinarjev, ker pomaga pri hidraciji vašega mačka, ki po svoji naravi ne pije veliko. Maček izvira iz sušnih zemljišč in se primarno hidrira z biološkimi tekočinami svojega plena. Škatlice almo nature so dobre kakovosti, vendar jih dodajte kot priboljšek k suhi hrani, ki bo bolj popolna. Ali pa izberite škatlice z oznako 'popolno' pri almo nature, ali pa boste našli zelo dobre škatlice ali vrečke v seriji brez žitaric, kar je pomembno, če želite sčasoma preprečiti težave. Žitarice prinašajo preveč ogljikovih hidratov za mačko in sploh niso živalske beljakovine, ki jih mačka potrebuje! V seriji brez žitaric vam priporočam znamko Ownat za vrečke in celo za suho hrano, ste v premium razredu! Edgar Cooper je tudi zelo dober. Samo pomnite, če dajete visoko kakovostne beljakovine, se bo vaš maček počutil boljše in bo zaradi hranilne kakovosti pojedel manj. Osebni primer: na začetku sem dajal zelo slabo znamko, ki jo dobimo v supermarketu (modra vrečka), vrečka 700 gramov je trajala teden dni za enega mačka. Mislimo, da jim je všeč, ampak to ni res! Všeč jim je sladkor iz žitaric! Danes imam mačka na suhi hrani Ownat, vrečka 1 kg mi traja mesec dni, vidite razliko? Manj je, ker je boljše kakovosti v smislu beljakovin. In kakovost dlake je opazno izboljšana z sijajem, ki ga prej ni imel. Skratka... preberite sestavo in se izogibajte hrane, kjer piše "stranski proizvodi", in se odločite za sveže meso, po možnosti s vsaj 45 % beljakovinami za suho hrano in seveda brez žitaric ;) Izbira znamke je vaša, vedite pa, da kakovost stane malo več na začetku, vendar vam bo prihranila pri vetu in v količini pojedene hrane.
2 sporočila
anne-marie
moj maček je debel, ampak mu dajem tuno Almo ali kaj drugega, 70-gramska konzerva zadostuje za 1 dan. Ima pa tudi na voljo brikete... in včasih malo šunke ali mesa. On sam izbira... to je moja mala ljubezen...
3 sporočila
valérie
Logično je, da vam bo nutricionist za hišne ljubljenčke povedal, da je bolje izbrati brikete kot paštete, ki včasih vsebujejo preveč beljakovin, sladkorjev ali drugih ogljikovih hidratov. Svojim mačkam dajem paštete zgolj zaradi "užitka", zjutraj in zvečer: polovico pločevinke 85 g zjutraj, enako zvečer. Moj samec tehta 4,1 kg, samica pa 3,6 kg. Če je vaš maček izbirčen, lahko poskusite tudi z moussami iz puranjega mesa "Purina Pro Plan delicate", mačke jih obožujejo, saj so zelo okusne.