Maček nenadoma agresiven do mojega psa
2 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
2 sporočila
louanne
Pozdravljeni, imam mačka in malega psa, majhnega yorkshire terierja, in ta maček je bil pred nekaj dnevi kastriran, čipiran itd. Imam ga že dolgo in je bil vedno zelo zelo zelo ljubezniv, zelo navezan in zelo miren, toda od danes je napadalen in zelo agresiven do mojega malega psa, ki mu ni storil ničesar in se celo ne ukvarja z njim. Bojim se za svojega malega psa, kaj naj storim?
2 sporočila
hinata
Torej, je tudi vaš pes kastriran? Kastriral sem svojo mačko, ni bila navdušena, bila je jezna name in agresivna do drugih mačkov, ki niso bili kastrirani (samci). Tudi samice, ampak samo, ko je bila grajana. Ni bila zadovoljna, zato se je spravila na prvega, ki je šel mimo. Mislim, da bi s časom morala spet začeti shajati s psičkom. Poskusite pustiti mački, da se čim pogosteje umakne na višja mesta, da se izognejo praskam na psu, in maček se bo sčasoma sam vrnil, ko bo prišel čas. Potrebno je biti potrpežljiv, da sprejme dejstvo, da je bil kastriran, saj to ni lahko zanj.
2 sporočila
louanne
To je šestnajstletna samica, ki je zato zelo mirna. To je mačka, ki pride napadat.