Forum za akvaristiko

ločilnik za akvarij

8 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
CHRISTIANE
12 sporočila
christiane fr

ali mi lahko poveste, če obstajajo pregrade za akvarije, da zaščitim svoje rastline pred napadi svojih zlati ribic!! Christiane

genevieve
161 sporočila
genevieve fr

Lahko uporabiš mrežo

Ampak katero rastlino imaš, ker PR ne jedo vseh rastlin.

CHRISTIANE
12 sporočila
christiane fr

Hvala za informacije, postavil sem dve anubi ter tri egerije, ki so trenutno zaščitene v preluknjanih plastičnih steklenicah, vendar to ni ravno estetsko!

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljeni,

Če zlati ribici jedo rastline, to pomeni, da v njihovi prehrani ni dovolj rastlinskih snovi.

Tukaj je moj odgovor na drugo temo, ki obravnava isti problem:

"V akvariju s krapi je malo rastlin, ki lahko preživijo, saj je voda zmerna, ni substrata, ampak le gramoz, saj imajo ti ribe tendenco, da kopljejo po tleh ampak predvsem zato ker so te ribe vsejede z močnim nagnjenjem k rastlinojedstvu. 

Zato morajo biti rastline, ki jih ribe ne bodo pojedle, zelo trde in/ali hitro rasti s globokim ukoreninjenjem. Med njimi so Anubias, Vallisneria gigantea, Egeria densa...

Poleg tega je nujno dodajati rastlinske snovi v prehrano, kot so kolobarji bučk ali kuhanih in strtih korenčkov, blanširane liste solate ali špinače, kuhani in olupljeni grah."

Alain

CHRISTIANE
12 sporočila
christiane fr

Najlepša hvala, ampak z vsemi temi nasveti bo treba čistiti akvarij vsakih dva dni !!!!glede na njihovo veliko požrešnost

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljeni,

Zakaj čistite vsakih dva dni? Ni filtra?

Za zlate ribice je potrebna močna filtracija (vsaj 6-kratna prostornina akvarija na uro), ker proizvajajo veliko količino iztrebkov.

Alain

CHRISTIANE
12 sporočila
christiane fr

Hvala, spremenila bom moč filtracije in jim dala boljše ravnovesje vlaken. Christiane

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Dober večer, Christiane,

akvarij za zlate ribice je kot katerikoli drug akvarij, zato ga je treba pravilno izvesti (velikost, filtracija, zaščitene zasaditve v lončkih, menjava vode, osvetlitev, gnojila,...).

Akvaristični pozdrav.

CHRISTIANE
12 sporočila
christiane fr

Hvala, J-Pierre za nasvete, potrudil se bom, da bom pozoren na vse te parametre in se bom trudil biti zelo pozoren za moje zlate ribice! Nisem vedel/a, da se jim reče tako. Hvala še enkrat, CHRISTIANE

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo