Forum za akvaristiko

Vprašanja, razprave o izdelkih LED cev Retroled Bright / Bela nadomestitev T5 / T8

42 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
CYRILLE
1 sporočila
cyrille fr
Pozdravljeni, želim zamenjati svoji dve 54-vatni (115 mm) cevi na svoji svetilki z tem modelom, hkrati pa obdržati svetilko. Katero referenčno številko naj vzamem, referenčno številko 87386?
Michel
470 sporočila
michel fr
Samo dolžina šteje. Ref 87386.Michel
DOMINIQUE
1 sporočila
dominique fr
Pozdravljeni, Imam akvarij Juwel Vision 450. Kateri model "retro led bright superfish" bi moral izbrati za ustrezno rampo juwel? Vnaprej se zahvaljujem za vaš odgovor. Dominique BERTRAND
laurent
1 sporočila
laurent fr
Pozdravljeni vsi, imam dve originalni viseči rampi na svojem akvariju osaka, vsaka je opremljena z dvema T5 2x24w 550 mm fluorescenčnima cevema, rampa pa ima vgrajen elektronski balast. Po neuspešnem poskusu zamenjave T5 fluo s T5 LED znamke Arcadia freshwater pro, se obračam na vas, da bi izvedel, kateri T5 LED bi bil združljiv z mojo rampo, prosim.
Michel
470 sporočila
michel fr
Pozdravljen, Fluval, saj je izdelovalec akvarija. V nasprotnem primeru je treba odstraniti balast in uporabiti samo nosilce. Michel
julie
3 sporočila
julie fr
Pozdravljeni, trenutno preurejam svoj akvarij, ki je opremljen s to svetilko, v akvaterrarij za vodno želvo. Želim si namestiti mini rastlinski zid. Menite, da bi ta svetilka zadostovala za rast nevodnih rastlin ali pa moram nujno izbrati hortikulturno svetilko? Najlepša hvala za vaš odgovor :) Julie
Charles-Eric
1 sporočila
charles-eric fr
Pozdravljeni, v mojem 600l akvariju imam 2 LED cevi Retroled Bright / Bela. Vsak mesec moram rezati rastline (vsakič znova napolnim veliko skledo). Vaša situacija je precej drugačna, a menim, da za vaš rastlinski zid cev za gojenje rastlin ni nujno potrebna (razen če je cena ugodnejša).
Johann
1 sporočila
johann fr
Pozdravljeni, želel bi nadomestiti neonske cevi v svojem akvariju (742 mm, 2 x 25w) s Superfish retroled Color ali Bright. Ali mi lahko poveste, ali je potrebno zamenjati obe cevi ali samo eno? Hvala.
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, vsako od cevk lahko zamenjate z Bright in color. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
JEAN LUC
1 sporočila
jean luc fr
Pozdravljeni, Imam dve cevi T5 po 54 vate, ki ju moram zamenjati, dolžine 1150 mm. Koliko LED cevi potrebujem in kakšna je njihova moč? Hvala vnaprej za vaš odgovor. Želim vam lep dan. Lep pozdrav.
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Vzeti je treba dve cevi dolžine 100 cm (ref. 69856) S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
Jérémy
1 sporočila
jérémy fr
Zdravo, želim opremiti svoj novi akvarij s 360 L (ki bo zasajen) z LED osvetlitvijo. Ali mi lahko poveste, koliko luksov potrebujem (in torej koliko cevi)? Hvala,
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, En RetroLed bo dovolj za vaš akvarij, njegova moč bo odvisna od njegove velikosti. S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
MICHÈLE
2 sporočila
michÈle fr
Pozdravljeni, kakšna velikost za akvarij Juwel s sprednjo stranico dolžine 100 cm?
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Treba je vzeti velikost, manjšo od dolžine rezervoarja, torej 90 cm. S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
Sébastien
4 sporočila
sébastien fr
Pozdravljeni, imam akvarij Roma 240l od Fluvala z dvema neonkama dolžine 107 cm 42 palcev. Katere reference naj izberem pri Retro LED? Kakšna je razlika s produktom LED X-Change Tubes T8 / T5, ki je prilagodljiv? Hvala za vaše odgovore.
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Treba bo vzeti velikost 100 cm. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
Jacques
1 sporočila
jacques fr
Pozdravljeni, rad bi prešel na LED neone, kaj mi priporočate za LIDO 120 neon T5 2x24V dolžine 438 mm
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Upoštevajte referenco 69852. S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
Guillaume
1 sporočila
guillaume fr
Pozdravljeni, koliko cevi je v paketu retro led bright dolžine 120 cm?
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, tu je cev. S spoštovanjem, ekipa Zoomalia
Bernard
1 sporočila
bernard fr
Pozdravljeni, rad bi zamenjal svojo Glo T8 razsvetljavo z retroled, lahko mi poveste, ali bo ta retroled povezan na moj Glo T8 ali bo slednji postal nepotreben in ali je z retroledom reflektor še vedno potreben? Zahvaljujem se vam za odgovor.
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Ta komplet Retroled omogoča prilagoditev vaše obstoječe svetlobne rampe in zamenjavo T8 cevi. Tako boste morali odstraniti samo cevi. Reflektor pa ne bo več potreben pri LED osvetlitvi. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
MICKAEL
1 sporočila
mickael fr
Pozdravljeni, rad bi vedel, katero velikost LED luči potrebujem za zamenjavo mojih neonk dolžine 1047mm v akvariju Juwel, hvala.
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, potrebno je vzeti Retroled dolžine 100cm. Lep pozdrav, ekipa Zoomalia
Hector
1 sporočila
hector fr
Pozdravljeni, glede na to, da cev oddaja svetlobo 834 luks po 10W na razdalji 42 cm, ali je za približno 80-litrski zasajeni akvarij dovolj ena sama 60 cm (14W) cev?
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, za dobro zasajen 80l akvarij vam priporočamo uporabo 2 ali 3 cevi, da boste imeli optimalno razsvetljavo za vaše rastline. Ena sama cev bo resnično premalo močna. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
JEAN-ELIE
2 sporočila
jean-elie fr
Pozdravljeni, katera cev je primerna za akvarij Juwel Rio 180?
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, vzeti morate referenco 69856. Lepo pozdravljeni, Ekipa Zoomalia
MELANIE
2 sporočila
melanie fr
Hvala za vaš odgovor. Glede na to, da ima moj akvarij naravne rastline, katero referenco naj vzamem? Bright, color ali combi!!!
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, lahko se odločite za Bright rampo + Color rampo ali pa eno ali dve Combi rampi, odvisno od števila razpoložljivih mest.

Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
MELANIE
2 sporočila
melanie fr
Pozdravljeni,
Moja svetilka dolžine 895mm za akvarij Aquatlantis ne deluje več. Glede na to, da bom odstranil to trenutno svetilko, ali se RetroLED prilega mojemu akvariju? Če ne, kateri izdelek mi priporočate?
Hvala
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, priporočene reference so naslednje: ref. 69855 v liniji Bright, ref. 70133 v liniji Color in ref. 70140 v liniji Combi. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
katia
1 sporočila
katia fr
Pozdravljeni, katero velikost naj izberem, moji trenutni cevi merijo 438 mm (Juwel Lido 120). Hvala.
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, potrebno je vzeti referenco 69852. Lep pozdrav, ekipa Zoomalia
brigitte
4 sporočila
brigitte fr
Ali je treba spremeniti prehrano? Ali je dovolj, da namestite adapter?
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni,
Potrjujemo, da so vsi cevi Retroled opremljeni s transformatorjem.

Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
frutos
4 sporočila
frutos fr
Pozdravljeni, koliko vatov porabi cev 69858 v velikosti 150 cm hvala
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, 150 cm porabi 58 W. Lep pozdrav, ekipa Zoomalia
frutos
4 sporočila
frutos fr
Pozdravljeni, preden sprejmem odločitev, bi rad izvedel točno porabo cevi 69858, hvala
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Bela cev dolžine 150 cm (ref. 69858) ima predvideno porabo 25W (prihranek 57% v primerjavi s klasično neonsko cevjo). Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
frutos
4 sporočila
frutos fr
dober dan, cevka 69858RETROLED BRIGHT 150CM proizvede koliko lumnov in ali je na voljo v več barvah hvala
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Ta velikost ne bo na voljo v kombinaciji (barva + svetlost) ampak samo v barvi: https://www.zoomalia.com/animalerie/retroled-t8-et-j-t5-color-couleur-p-30804.html

Kar se tiče količine lumnov, so to podatki, ki jih je posredoval proizvajalec:
- Za 10W, v beli barvi: LUX 834 / KELVIN 7550

Lumni so zelo odvisni od načina, kako so merjeni (polni obrat cevi, samo neposredna osvetlitev, ...). Meritve so opravljene na 42cm od cevi, da se posnema uporabo v akvariju z višino 40cm.

Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo