Lačen mladič goloba, oče ali mati umrl
Pozdravljeni,
Ena izmed naših lovskih psic je danes ubila enega od staršev naših golobčkov, ki so stari okoli 2 tedna. Ne vemo, ali je umrla mati ali oče. Toda zdaj je minilo že več ur, odkar mladiči niso imeli ničesar v izvolku, lačni so. Kaj storiti?
Ali jih je treba nahraniti ali počakati, da se preživeli starš opomore od smrti svojega partnerja in se končno spet začne ukvarjati z mladiči?
Hvala vnaprej za vaše odgovore,
Upam, da se kmalu slišimo,
Stéphanie
No, vsekakor je morala umreti mati, saj so bili mladiči danes zjutraj še vedno brez hrane in so jokali od lakote. Zato sem jih vzel iz gnezda in jih zaščitil pred svojo mačko in dvema jorkširkama, nato pa sem sledil nasvetu, ki je bil podan v članku "reprodukcija golobov" na blogu, objavljenem 27. januarja. Vzel sem semena, jih dal v usta in nahranil mladiče. Preveč prikupno!!! Ti dojenčki, ki jih hranim sam!!! Vendar ne vem, kako pogosto jim moram dajati hrano in koliko "kljunov"!
Če bi mi kdo lahko dal še kakšen nasvet!!! Hvala!!!
Živjo
Kar se tiče vremena hranjenja, približno vsaki 2 uri, da bi vedeli, ali so se dovolj najedli, morate pogledati voščeno vrečko, če je okrogla in mehka, je v redu. Pazite, da jim ne daste preveč, saj se lahko voščeno vrečko zamaši
Vendar vam odsvetujem, da dajete semena v usta in jih nato dajete golobčkom, saj imamo v ustih bakterije, ki bi jih lahko ubile
Svetujem vam, da semena daste v vrelo vodo, da se zmehčajo, ter jih dajte, ko so mlačna, saj se v voščeni vrečki bolje zmeljejo.
Veliko sreče pri tem reševanju
Hvala,
Res je, od mojega zadnjega sporočila sem opravila raziskave. Svojim golobjim mladičem dajem konzervirane grah in koruzo, ki ju sperem in zmešam z mlačno vodo, dokler ne prejmem specialne hrane za vzrejo, ki sem jo pravkar naročila. So v odlični formi. Izdelala sem posebno stekleničko. Super je, moji otroci in jaz bomo zagotovo udomačili ti dve malčici, saj je izključeno, da bi ju pojedli!!!
Hvala še enkrat ...
Pravzaprav jim ni bilo treba neposredno dajati pšenice, saj je ne prebavljajo! Na srečo so jo kljub temu uspeli počasi prebaviti.