Vprašanja, razprave o izdelkih Konopljina podloga Quality Clean za glodalce in kokoši - 2 velikosti
91% stranke
priporočam ta izdelek
35 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
3 sporočila
aude
Pozdravljeni, ali je resno, če moj morski prašiček je kose preproge? Zadnje čase namreč veliko grize preprogo ...
1 sporočila
melanie
Pozdravljeni, ne mislim tako. Moj zajec ga praska in tudi malo poje. Samo paziti moramo, da jih ne poje preveč, da se v želodcu ne tvorijo čepi, vendar logično ni nevarnosti.
1 sporočila
lily
Pozdravljeni, če malo poje konopljo, ni nič hudega. Vendar sem imel neprijetno izkušnjo, ko sem v tisti, ki jo je moja zajklja razgradila, našel plastiko, kar je veliko bolj nevarno...
1 sporočila
estelle
Pozdravljeni, da, to je lahko zelo resno, celo smrtno, če vaša žival zaužije veliko količino! Konoplja lahko zamaši želodec in črevesje živali!
1 sporočila
audrey
Dober dan, ne, to ni nič hudega. Moj zajec praska po tem in ga občasno tudi gloda, normalno je, da to počnejo.
1 sporočila
florence
Pozdravljeni,
Kako pogosto je treba menjati preprogo? Če je to 2x na teden, to ni drago?
Hvala,
Florence
Kako pogosto je treba menjati preprogo? Če je to 2x na teden, to ni drago?
Hvala,
Florence
1 sporočila
yannis
Pozdravljeni, zakaj moj zajec je svojo 100% naravno steljo?
1 sporočila
isabelle
Pozdravljeni, steljo je treba menjati 2-krat na teden. To je praktično za odstranjevanje v smeti, saj lahko steljo zvijete. Brez prahu, brez nošenja težkih paketov. Tvoj zajec lahko tam tudi brusi svoje kremplje. Morda je malce dražje, vendar bosta tvoje udobje in udobje tvojega sopotnika na najvišji ravni. Zame resnično najboljše.
1 sporočila
sophie
Za moje činčile menjam posteljnino 1-krat na teden, vendar konopljino preprogo zamenjam le vsakih 15 dni.
1 sporočila
elodie
Uporabljam konopljine preproge za nesreče, ker moj zajec opravlja večino svojega uriniranja v kotnih straniščih z granulati iz slame. Menjam jih približno enkrat na teden. Star je 8 let, vendar ko je bil mlajši, tega nisem potreboval, saj je uriniral izključno v svojem stranišču. Včasih se zgodi, da malo pogrizlja preprogo, vendar ne zelo pogosto. V vsakem primeru ni nevarnosti.
1 sporočila
raphaële
Dober večer, moj zajec živi večinoma na prostosti. Poleg tega ima ločeno stranišče v svoji kletki z majhno straniščno posodo, ki jo menjam vsak dan. Zato njegovo konopljino preprogo zavržem približno enkrat na mesec, saj ni umazana. Spi na njej, to je njegovo mehko gnezdece.
1 sporočila
angélique
Moj zajec je čez dan na prostosti v dnevni sobi, zvečer ali ko me ni doma, pa ga zaprem v njegov ograd. Na konopljini preprogi spi in jo grizlja, kar mu pomaga pri obrabi zob, ali pa si na njej brusi kremplje. Ne dam ga več v ograd, sicer lula na preprogo.
1 sporočila
digonnet-sivard
Dober večer, imam 2 morska prašička. Uporabljam konopljino podlogo pod steljo (lesni peleti); steljo menjam vsak teden, medtem ko konopljino podlogo zamenjam šele, ko je res zelo obrabljena, saj bi sicer res postalo drago. V vsakem primeru priporočam, če imate novo kletko, katere dno ni poškodovano od urina vaših živali; konopljino podlogo najdem zelo uporabno za zaščito dna kletke.
1 sporočila
laurence
Preproga iz konoplje je res odlična, kletka nikoli ni umazana in jo menjam le na vsake 3 mesece, razen če je moj Fly ne praska, potem je to približno vsaka 2 meseca. Kakorkoli že, zdaj ne bi mogel več brez tega!
1 sporočila
marion
Dober večer, preprogo menjam enkrat na teden. To predstavlja majhen strošek, ampak kako praktično je to! Priporočam! Lep večer
1 sporočila
astrid
Uporabljam ga za postavitev v transportno škatlo mojih podgan. Operem ga in posušim ter ostane nespremenjen. Je popolnoma popolno.
1 sporočila
chrystelle
Za svoje kokoši osebno uporabljam preprogo samo v gnezdilnici z dobrim slojem konoplje dodatno na vrhu (in pod preprogo malo diatomejske zemlje pomešane s peskom). Vsak dan pobiram iztrebke in vse skupaj zamenjam enkrat na 4 tedne.
1 sporočila
marion
Uporabljam ga tudi kot podlogo pod steljo. Kupil sem velikega in ga razrezal, da sem dobil več delov. Ne menjam ga pogosto, ker je stelja povrh. Moj zajec ga tudi gricka zaradi zob, vlaken... tako da ni treba skrbeti
1 sporočila
lucie
Približno vsake tri tedne ga zamenjam, pred zamenjavo ga enkrat na teden pretresem, da odstranim iztrebke, ima svoj kotiček za opravljanje potrebe in ne lula nanj, zato predpražnik ostane razmeroma čist precej časa, moj zajček pa obožuje poležavanje na njem.
1 sporočila
pascale
menjam preprogo enkrat na mesec, moj zajec opravlja svoje potrebe v kotni posodi!
1 sporočila
alexandra
Kar zadeva mene, ga menjam bodisi vsakih 15 dni bodisi enkrat na teden, saj odstranim majhne iztrebke bodisi z vakuumskim sesalnikom bodisi z metlico, kar omogoča, da preproga dlje časa ostane čista, razen če moj zajec je preprogo.
1 sporočila
suzana
Jaz pa preprogo preprogo enkrat mesečno, ker svoje potrebe opravlja izključno v svojem mačjem stranišču, katerega čistim na vsaka 2 dni
1 sporočila
celine
Konopljino preprogo postavim pod steljo, kjer lulajo. Treba jo je zamenjati enkrat na teden, sicer se začne smrdeti. Pravkar sem poskusil oprati in ostala je v dobrem stanju.
1 sporočila
anaïs
Pred 10 dnevi sem namestil podlago za morskega prašička, ni vonja, je odlična. Večje delce odstranim z metlico.
1 sporočila
eddy
Moj zajec uporablja to izključno za dremež, raztrosil sem jih na več mestih v njegovih priljubljenih kotičkih. Je popolnoma svoboden in nima kletke, ima le pladenj z granulati iz slame in konoplje za potrebe, ki ga menjam vsak dan. Večino časa pa koplje zunaj in opravlja svoje potrebe zunaj, je v vrtu in se vrne le spat na svoje preproge. So zelo dobre kakovosti in obstojni.
1 sporočila
aline
Menjam ga v povprečju vsake tri tedne, odvisno od stopnje umazanosti. Ker je moj morski prašiček v kletki samo ponoči, je ne umaže veliko. Čez dan se ali sprehaja ali je v svojem ograjenem prostoru, kjer ima odejo. V vsakem primeru je konopljina preproga bolj praktična kot stelja v granulah... poleg tega ni nobene nevarnosti, če bi jo vaša žival začela gristi, saj je to naraven izdelek... brez vonja... brez prahu... in lahko se razreže na želeno velikost... toplo priporočam.
1 sporočila
nicole
Dober dan, to sem uporabil za kokoš v karanteni, vendar nisem nadaljeval, ker je bila potrebna preveč pogosta menjava, in bi tako postalo drago. Kljub temu je podloga pomagala kokoši, da ni drsela, saj ni dobro stala na nogah. Mogoče bom poskusil uporabiti tudi za kletko miši, da preprečim razsute žagovine po tleh.
1 sporočila
christel
Za mojega zajca položim preprogo na dno kletke in dodam posodo s steljo, ki jo menjam 2x/teden. Preprogo zamenjam 1x na 2 tedna.
1 sporočila
clement
Živjo, to preprogo uporabljam za hrčka, ki ima naravno ležišče. Zato jo menjam samo vsak mesec in pol do dva meseca. Razen malo sesanja ob čiščenju njegove kletke je vzdrževanje preprosto.
1 sporočila
stephanie
Pozdravljeni, če preproga ni preveč umazana, jo lahko ohranimo dlje časa.
1 sporočila
patrick
Živijo, osebno imam 4 oktodone, preprogo menjam na 15 dni, prvi teden na eni strani in ga obrnem naslednji teden. Precej boljše kot slama ali žagovina, manj odpadkov, lažje čiščenje.
1 sporočila
gwenaelle
Ga menjam, ko je preveč opraskan ali umazan, približno 1-krat na mesec, moj zajec opravlja svoje potrebe izključno v svojih "WC-jih" in skoraj nikoli ne umaže konopljine preproge. Zame je to idealno, saj se lahko moj zajec razmiga v svoji kletki (ko ni zunaj), ne da bi povsod raztresal žagovino ali koruzne luščine.
1 sporočila
leïla
Pozdravljeni, Imam dva morska prašička in menjam preproge približno vsaka dva tedna, včasih celo enkrat na mesec. Poleg tega uporabljam pralne vpojne podloge in včasih tudi konopljine sekance.
1 sporočila
christine
Pozdravljeni, imam pritlikavega zajca, podlogo menjam vsakih 15 dni. Bouchon opravlja potrebo na svojem stranišču, zato ostaja stelja razmeroma čista.
3 sporočila
cindy
Na srečo ne
1 sporočila
laurianne
Pozdravljeni, imamo gerbile in v zgornji del kletke nameščamo konopljino preprogo. Naše gerbile živijo pretežno v pritličju, zato preproga ne služi zares kot stelja. Zelo priročna je, ker preprečuje, da bi si zagozdile tačke v rešetko in gerbile si na njej brusijo zobe. Preprogo imamo že 7 tednov in pri eni skupini gerbil je komaj obrabljena, pri drugi skupini pa so jo raztrgale na koščke in iz nje naredile gnezdo.