Količina sena na mesec za morskega prašička
Pozdravljeni, vsakič, ko iščem količine sena, ki jih pojedo morski prašički, najdem "po želji". Razumem, da morajo vedno imeti kakovostno seno na voljo 24 ur na dan, vendar koliko litrov ali kilogramov sena to predstavlja na mesec za dva morska prašička? Ker ne vem, koliko sena moram kupiti, da mi bo trajalo vsaj dva meseca. Predvidevam, da se to razlikuje, vendar če bi lahko imel približno predstavo (za morske prašičke, ki imajo pelete, zelenjavo in svežo zelenjavo, skratka, uravnoteženo prehrano), bi mi to pomagalo.
Živjo! No, moj poje en paket sena 20 l na mesec
Pozdravljeni Florebella, hvala!
Po internetu sem si ogledal različne informacije o senih, bral sem veliko o različnih vrstah sena, kako prepoznati njegovo kakovost, o koristih za prehrano, vendar razen tega, da je za zdravje živali dobro imeti vsak dan seno, podobno kot v naravi, nisem našel ničesar o količinah, ki jih to predstavlja.
No, imate srečo, saj to ni kot pri konju, kjer običajno skladiščite seno poleti za celo zimo. Toda morda imajo nekateri bralci omejitve pri potovanjih in morajo točno vedeti mesečno porabo.
Iz izkušenj, ali je en paket na mesec povsem dovolj?