Katero plazilico izbrati?
Pozdravljeni vsi, star sem 14 let in že 3 leta si želim videti plazilca
Predlagali so mi tri
geka (leoparda)
pogona
elaphe guttata
in kako prepričati mojo mamo
Ali je letos kakšna borza plazilcev v okolici Pariza?
seveda, kača koruznica je tisto, kar sem omenil, a kot vidim, bi lahko tudi imel boa ali pitona (ne prevelikega) če se odločim za kačo
Ne začnite s kraljevskimi pitoni ali boami, če ste začetnik v teraristiki. Kraljevski piton je občutljiv na stres, boa pa je finančno drag, če upoštevamo terarij, prehrano in pozornost, ki jo zahteva njegov karakter in moč.
svetujem ti bolj pitona, če si potrpežljiv in če dobro obvladaš vrsto ni razloga, še posebej če si resnično želiš......najprej izračunaj stroške za opremo, največ 150 evrov, sicer 200 do 250 evrov......terarij, okras, skrivališča itd......tvoj piton te bo stal med 50 in 100 evrov, če živiš blizu Pariza, imaš trgovino La Ferme Tropicale, ki je zanesljiva, moje kače so od tam.....kar zadeva prepričevanje mame......na tem mestu ti ne moremo pomagati...vso srečo..za elaphe tudi dobra ideja, ne nagibaj se preveč k boa, saj bo večji in močnejši.....odločiti se boš moral sam......glede hranjenja itd.......!!
- Mislim, da bi za začetek s kačami bil Guttatus dobra izbira, pri kuščarjih pa ti priporočam Eublepharisa