Forum za akvaristiko

Kateri filter izbrati?

3 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Lucille
2 sporočila
lucille fr

Pozdravljeni, imam akvarij, ki meri 39x34, in notri sta dva japonska ribnika! Zares bi rad vedel, kateri filter potrebujem !!!!! Prosim

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Pozdravljena, Lucille,

že veliko smo "pogovarjali" o teh ribah.

Obstaja minimalna količina vode, ki jo je treba spoštovati, mislim, da si od tega daleč.

Vzemi akvarij s prostornino 200 l (1 m x 0,40 m x 0,50 m) in videla boš, kako srečne bodo tvoje ribe.

Pazi se tega, kar prodajalci pravijo, samo da bi "prodali".

Akvaristično.

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljeni,

Praviš: "imam akvarij, ki meri 39x34"

Da bi imel le dve dimenziji, mora biti to posoda s premerom 39 cm in višino 34 cm. Če je tako, bi se je moral znebiti, saj nobena riba ne more pravilno živeti v takih posodah.

Če pa so to zgolj dimenzije osnove tvojega akvarija, in ne glede na višino, so tvoje japonske ribe utesnjene, saj bi vsaka morala imeti na voljo vsaj 50 litrov prostora, da se lahko razcveti.

Da ne bo dvomov o namenu mojih nasvetov, sem le ljubitelj akvarijev in ne trgovec.

Moji nasveti so torej motivirani zgolj z željo, da ribe pravilno živijo.

cab65

Lucille
2 sporočila
lucille fr

V redu, najlepša hvala za nasvete! Sem najstnica in sem sama šla kupiti svoje ribe, prodajalec mi je rekel, da je to dovolj, verjetno zato, ker so najstniki na splošno naivni, in bila sem tako neučakana, da sem jih dobila, da nisem iskala dodatnih informacij in sem mislila, da ima prodajalec prav! Osebno mislim, da se moji dve ribi (Sushi in Sashimi, imeni, ki jima popolnoma ustrezata :') ) dobro počutita! Poskušala bom poiskati ustrezne akvarij, vendar me skrbi, da bo predrag! In prav tako moram prepričati starše... Kakorkoli, naredila bom vse, da bodo moje ribe živele čim bolje! Prav tako bi rada vedela: kako lahko ugotovim ali so moje ribe moškega ali ženskega spola? In kdaj se ribe razmnožujejo? PS: Sploh ne vem, koliko so moje ribe stare, saj sem jih kupila v trgovini z živalmi!

Hvala še enkrat! Lucille

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo