Forum za akvaristiko

katera bolezen je prizadela mojega skalara

2 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
emma
6 sporočila
emma fr

Pozdravljeni, moj skalar je star eno leto, živi skupaj z drugim skalarjem in z dvema lepotcema. Težava je v tem, da ima en od mojih skalark očitno eksophtalmijo. Šel sem v trgovino Truffaut po zdravljenje, toda povedali so mi, da ne morejo ničesar storiti. Poskušal sem najti informacije na forumih, vendar nisem našel ničesar. Mi lahko pomagate?

Hvala vnaprej

Njegovo oko ima majhno belo kepico, ne je več, zelo je šibak in izgubil je barvo.

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljeni

Eksophtalmia je nalezljiva bolezen, ki je lahko posledica virusnega ali bakterijskega napada. Pogosto je za to odgovorno neustrezno vzdrževanje akvarija in posledično približna higiena.

Ne glede na njen izvor, je okolje tisto, ki je kontaminirano, in celoten akvarij je potrebno zdraviti. Izolacija "vidno" bolne ribe ne služi nobenemu namenu.

Če je vzrok virusen, uporaba antibiotika ni koristna, če pa je bakterijski, je možna uporaba antibiotika širokega spektra, saj je lahko prisotnih več različnih bakterij, in identifikacija le-teh za določitev z ustreznim izdelkom je zapletena in malo veterinarjev in/ali laboratorijev to lahko stori.

To bolezen je precej težko zdraviti, vendar obstajajo primeri uspeha, če se z zdravljenjem prične takoj po njenem pojavu. Če je bolezen prisotna že nekaj dni, je za okužene ribe praktično nemogoče uspešno zdravljenje.

Alain

emma
6 sporočila
emma fr

Hvala za tvoje nasvete, ampak saj že kar nekaj časa razmišljamo, da za božič zamenjamo akvarij. Kupili bomo 200-litrski, trenutno imamo 50-litrski. Misliš, da bo dober čiščenje akvarija preprečil odstranitev bakterij, ampak nimamo drugega akvarija za izolacijo rib, kako naj to storimo?

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo