Kanarčki in mandarini
Pozdravljeni,
Trenutno imam kanarčke in kmalu bom imel tudi 2 para diamantnih glavicev. Ampak, kljub temu, da imam kletke, se mi zdi voljera veliko lepša in predvsem ponuja več prostora mojim pticam.
Rada bi slišala mnenje tistih, ki gojijo kanarčke skupaj z eksotičnimi pticami, njihove izkušnje, nasvete, vse je dobrodošlo.
Ker, na primer, imamo semena za kanarčke ... in za eksotične ptice, jasno je, da niso enake oblike? Mislim, da bi jedli drug z drugim, glede na to, da so radovedni in požrešni, ampak vseeno ....
In kako je s reprodukcijo? Jih je treba ločiti??
Vse to me zanima. Vnaprej se zahvaljujem za vaše odgovore.
Se vidimo kmalu
Pozdravljena, Marylin,
Načeloma, če je tvoja voljera dovolj velika, jih lahko mešaš izven obdobja razmnoževanja. Prostor je zelo pomemben faktor, tvoja voljera ne sme biti prenapolnjena. Glede semen pa nadaljuj z dodajanjem obeh vrst.
Se vidimo kmalu!
Pozdravljeni Sandra,
Hvala za nasvet. Dejansko je fotografija, ki jo vidimo, moja voljera, manjka pa ji kos (vrh je v obliki strehe hiše in spodnji del je na standardnih nogah). Kakorkoli, nisem dodal nobenih gnezd, in kar se tiče mandarin, ki bodo prišli, so se rodili junija (samičke) in septembra (samci) ter čakajo, da se odstavijo, iz tega leta 2012, da to natančno povem.
Dvomim, da se bodo razmnoževali do leta 2013 !!!
Kar se tiče hrane, ni težav, samo semena so drugačna, torej da, bom nadaljeval z dajanjem obeh vrst, čeprav bo vsak od njih jedel semena drugih !!! haha
Pomembno je, da so vsi zelo zdravi in da so srečni.
Se kmalu slišiva
imam par zebric in par kanarec ki se vsi zelo dobro razumejo pravkar sem dobil 3 zebrice ampak imam kletko Vision mladi pa pridejo skozi palice izgubil sem 1 kakšno kletko dovolj veliko da bi se vsi počutili udobno.