Kameleon pardalis
Brez odziva
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
alix
Pozdravljeni. Pred dvema tednoma sem kupil kameleona pardalisa. Čez en ali dva meseca bo star eno leto, tehta 80 gramov. Topla točka ima 35 stopinj, hladna pa 25 stopinj, ponoči pa med 19 in 23 stopinjami. Gre za stekleni terarij, z zračnimi odprtinami na vrhu in sliko v ozadju, da ne vidi svojega odseva. Terarij meri 62*45*100 cm, v njem so fikus, naravne prilagodljive liane, bele orhideje in umetna praprot. Substrat je sestavljen iz humusa in kokosove vlaknine. Načrtujem namestitev izvlečnih ventilatorjev pri prezračevanju, da bi imel dobro cirkulacijo zraka. Prvi teden se je normalno hranil (eno ali dve odrasli kobilici ali eno ali dve ščurki) ampak se ni hidriral, vsaj kolikor vem. Kapalka ga ne zanima in tudi megljenje ga odžene, celo ko pršim zraven njega ne reagira. Kljub temu nima nobenih znakov dehidracije, saj mu pršim vodo v usta, ko je. Ampak ta drugi teden je katastrofalen, saj ni jedel v nedeljo in ponedeljek, poje eno kobilico v torek, nato pa nič v sredo in četrtek. Začenjam se skrbeti, ker ni prehrane, ni hidracije. Hranim ga na roko in vedno je bil odziven, ko sem mu ponudil kobilico. Na koncu pa ima čudovite barve in je zelo aktiven v mojih rokah, vendar pa se v terariju skorajda ne premika in ima bolj temne barve. Hvala vnaprej.