Kameleon pardalis

Brez odziva
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Alix
1 sporočila
alix fr
Pozdravljeni. Pred dvema tednoma sem kupil kameleona pardalisa. Čez en ali dva meseca bo star eno leto, tehta 80 gramov. Topla točka ima 35 stopinj, hladna pa 25 stopinj, ponoči pa med 19 in 23 stopinjami. Gre za stekleni terarij, z zračnimi odprtinami na vrhu in sliko v ozadju, da ne vidi svojega odseva. Terarij meri 62*45*100 cm, v njem so fikus, naravne prilagodljive liane, bele orhideje in umetna praprot. Substrat je sestavljen iz humusa in kokosove vlaknine. Načrtujem namestitev izvlečnih ventilatorjev pri prezračevanju, da bi imel dobro cirkulacijo zraka. Prvi teden se je normalno hranil (eno ali dve odrasli kobilici ali eno ali dve ščurki) ampak se ni hidriral, vsaj kolikor vem. Kapalka ga ne zanima in tudi megljenje ga odžene, celo ko pršim zraven njega ne reagira. Kljub temu nima nobenih znakov dehidracije, saj mu pršim vodo v usta, ko je. Ampak ta drugi teden je katastrofalen, saj ni jedel v nedeljo in ponedeljek, poje eno kobilico v torek, nato pa nič v sredo in četrtek. Začenjam se skrbeti, ker ni prehrane, ni hidracije. Hranim ga na roko in vedno je bil odziven, ko sem mu ponudil kobilico. Na koncu pa ima čudovite barve in je zelo aktiven v mojih rokah, vendar pa se v terariju skorajda ne premika in ima bolj temne barve. Hvala vnaprej.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo