Kako v domačem okolju sprejeti novega mačka.
Brez odziva
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
alexandre
Pozdravljeni, nedavno je v našo hišo začel prihajati suhljati tigrasti maček (samec), ki je jedel brikete moje mačke Nouge (samice). Maček se mi zdi precej shujšan in dvomim, da ima lastnike (ko pride, se pohlepno vrže na skledo in se baše z briketi). Tako sva s hčerko zanj postavili skledo briketov v garaži, kjer lahko vstopi skozi majhno okno, ki je stalno odprto.
Ta maček se zdi, da išče naklonjenost. Je zelo ljubeč, za razliko od Nouge, ki je precej plašna in zadržana (to je verjetno posledica njene zapuščenosti ob rojstvu).
Radi bi ga vključili v družino, težava pa je v tem, da se oba mačka pretepata, ko se srečata.
Kako lahko preprečimo pretepe in poskrbimo, da Nouga ne bi zavrnila novega mačka?
Ta maček se zdi, da išče naklonjenost. Je zelo ljubeč, za razliko od Nouge, ki je precej plašna in zadržana (to je verjetno posledica njene zapuščenosti ob rojstvu).
Radi bi ga vključili v družino, težava pa je v tem, da se oba mačka pretepata, ko se srečata.
Kako lahko preprečimo pretepe in poskrbimo, da Nouga ne bi zavrnila novega mačka?