Kako prepričati psa, naj gre v svojo uto?
Pozdravljeni vsi,
Po izbiri lepe ute za vašega psa, ta noče vanjo za počitek in prenočevanje. Zastavljamo si veliko vprašanj, sprva pa želimo razumeti, zakaj noče trajno bivati v svojem zavetišču?
Lahko je težava v sami ute. Morda je prevelika ali premajhna, lahko prepušča vodo, je vlažna ... Vse te težave lahko pripeljejo do tega, da vaš pes zavrača svoj brlog.
Pomembno je torej izbrati ustrezno uto za vašega spremljevalca glede na njegovo pasmo, starost, morfologijo, življenjski slog ... Obiščite naš članek "kako izbrati pravo uto za mojega psa?", ki vam bo pojasnil, kako izbrati uto za mladička, dimenzije glede na velikost vašega psa, idealno lokacijo ... Da bo vaš pes končno vstopil v svoje zavetišče.
Uto lahko prizadenejo tudi neugodne vremenske razmere: lahko pušča ... In topel ter udoben dom se hitro spremeni v vlažno in neprijetno gnezdo. Pomembno je torej ukrepati in izolirati hišico! Naš članek na temo: "kako izolirati uto mojega psa?" vam bo dal nasvete o izbiri materialov, namestitvi izolacijskih pripomočkov (vrata, prevleka, mat ...) za zaščito vašega štirinožnega prijatelja pred zunanjimi vremenskimi pogoji ... Tudi pozimi!
Ko ste uto psa uredili v toplo in prijetno hišico, so tukaj še nekaj dodatnih trikov, ki bodo pomagali, da bo vaš pes sprejel svoje malo zavetišče.
- V zavetišče postavite priboljšek, da ga spodbudite, da gre noter in tam ostane, da grize svojo kost.
- Postavite njegove posode blizu vhoda, da mu dokažete, da je to kraj miru in spokoja.
- Notri mu pustite njegove priljubljene igrače
- Namestite blazino, preprogo ali izolacijsko odejo
- Uto postavite blizu vhoda vašega stanovanja, na zaščiteno mesto, da se vaš pes ne bo počutil osamljenega ...
Delite z nami svoje izkušnje, kako končno privabiti psa v njegovo lepo uto.
Hvala vnaprej vsem uporabnikom interneta!
Pozdravljeni,
Sem vesela, da sem naletela na to temo, saj se trenutno soočam s to težavo. Zaradi del na vrtu sem morala prestaviti pesjak mojega psa in odtlej gospod noče notri. Pogledala bom te članke bolj natančno, morda bom tam našla rešitev za moj problem. Hvala za deljenje.