Izbira prvega akvarija
1 odgovor
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
florian
<left>Pozdravljeni, sem Florian, začetnik v akvaristiki, zato se obracam na vas po pomoč. Sprva sem želel začeti z golim akvarijem in ga opremiti, toda ob obisku različnih specializiranih trgovin so mi svetovali, da naj raje izberem vnaprej opremljen akvarij, saj je enostavnejši in cenejši za začetek. Po nekaj časa razmišljanja sem se odločil za nakup tega akvarija: Ferplast DUBAI 100 190L (101 x 41 x v 53 cm)-2 sijalki T5 (Freshlife 39W, Toplife 39W) + odsevnik-Notranji filter Blupower 05 500l/h -Grelec Bluclima 150W. Je to dobra izbira za začetek in nadaljevanje? (filter, razsvetljava) Večkrat sem prebral, da naj bi imel filter pretok 3-krat večji od prostornine akvarija in za razsvetljavo 2l/1W? Rad bi imel nekaj rastlin, še ne vem katerih, če mi lahko svetujete pri izbiri, pa tudi glede rib? Za rastline bi želel, da so z lahkim vzdrževanjem za začetek, različnih višin in za ribe raje majhne (npr. neone) in 1 ali 2 večji?</left><left>Hvala</left>
404 sporočila
jean-pierre
<left>Dober večer, Florian,<left>izbrana prostornina (200 l.) je čisto v redu za začetek.<left>Z takšno prostornino lahko brez težav začneš z amazonijskim akvarijem.<left>Poišči na tem forumu (akvaristika), del "izdelava akvarija", tam so vse koristne informacije za postavitev in vzdrževanje le-tega.<left>Bodi pozoren, da majhne začetne varčevalne ukrepe večinoma privedejo do velikih finančnih izgub in razočaranj.<left>Še nekaj, če lahko se izogni notranji filtraciji, je bolje, ker s tem izgubiš manj prostornine vode.<left>Za razsvetljavo uporabljam NTX (z roza prevlado, da se izognem modri, ki je nosilec alg) v T8; vendar to ni obvezno.<left>Poleg tega obstaja še en kraj: "cab 65", ki ga je uredil Alain in je več kot odličen.<left>Akvaristično.