Čiščenje mačjih ušes in nasveti za nego

4 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Frédéric
6 sporočila
frédéric fr

Pozdravljeni vsi, obračam se na vas, ker potrebujem pomoč pri čiščenju ušes mojega mačka. Pogosto se praska in hkrati mijavka, zdi se mi, da ga srbi (že sem imel težave z ušesi, tako da ga razumem ^^)

Ne vem, kako naj to storim in česa se moram izogibati.

Prav tako bi želel dobiti nasvete za njegovo nego, saj se je ta pametni maček spomnil igrati pri svojem stranišču, in ta nerodnež je padel neposredno vanj ^^ (vem, preveč je impulziven in se pogosto sam poškoduje ^^, na srečo imajo 9 življenj ^^), tako da je zdaj brez crkljanja in mu sledi čiščenje.

Ali mi lahko daste nasvete in priporočila, kako ga pravilno očistiti in se izogniti napakam, ki bi mu lahko škodile?

Vnaprej se vam zahvaljujem.

Zelo spoštljivo

Elodie
135 sporočila
elodie fr

Živijo Fredo,

posneli smo video na to temo: https://www.youtube.com/watch?v=Ln2i26ALuW8

Če imate še kakšna vprašanja, kar vprašajte.

Lep dan

Elodie iz Zoomalia

Frédéric
6 sporočila
frédéric fr

Najlepša hvala, poskrbel bom, da bo udobno ^^

Lep pozdrav

Aurélia
8 sporočila
aurélia fr
Pozdravljen. Čeprav je ta tema nekoliko stara (zelo^^), bi želel dodati nekaj dodatnih informacij za prihodnje lastnike, ki jo bodo preučili... Pozor, mačke so pogosto podvržene temu, kar imenujemo ušesna garja!!é_è Podobno kot človeške garje, tudi to povzroča majhne pršice, ki se naselijo tukaj v sluhovodu naših mačjih prijateljev. To povzroča neznosen srbež ter vrsto črne umazanije, ki včasih spominja na suhe kraste (in včasih spremljajo tudi nenavaden vonj). V primeru dvoma nikar ne oklevajte in se posvetujte, (veterinarji so navajeni, saj je to tako razširjeno pri mačkah, da večinoma niti ne potrebujejo mikroskopske preiskave, da ugotovijo, ali gre za preprosto "ušesno umazanijo" ali pršice), kajti čiščenje ušes ne zadostuje za odpravo parazitov. Upoštevajoč dejstvo, da je poleg tega, da je zelo neprijetno za muco in lahko sčasoma povzroči celo predrtje bobniča, ta garja prav tako prenosljiva na človeka, resnično ne oklevajte z zdravljenjem!!!! ;-( Zdravljenje obsega najprej temeljito čiščenje ušes, nato pa v čiste sluhovode nanesemo akaricid (nekateri le na recept, drugi na voljo brez recepta... obstajajo v obliki mazila/gela, ki se nanesejo v ušesa enkrat tedensko 4 do 6 tednov (na recept ali na voljo pri veterinarju), in v obliki kapljic/losjona (v lekarnah, trgovinah za živali in spletnih straneh), ki se jih nanaša vsak dan vsaj en mesec), poleg tega (ni obvezno a priporočljivo za resničen mir) uporabimo zdravljenje s pipeto, ki deluje hkrati za klope, bolhe in te famozne pršice (vse pipete ne zdravijo vedno tudi teh pršic, a najbolj znane znamke to počno devetkrat od desetih). Seveda, ker je ta garja prav tako nalezljiva med mačkami, je potrebno zdraviti vse mačke v hiši hkrati, če ne želite postati žrtev ponovne okužbe. Upam, da sem bil uporaben.... Mijav!^_^
Samuel
8 sporočila
samuel fr

Hvala za dodatne informacije. V nekaterih primerih vem, da prevoz mačke ni vedno enostaven, vendar lahko mnenje veterinarja prepreči nekatere napake.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo